-
Co Waszym zdaniem najlepiej pomoże mojej 2,5 latce w nauce literek i cyferek.Dużo czytamy i mamy różne książeczki typu Akademia 3 latka,w których są różne fajne ćwiczenia.Jednak mnie chodzi o jakąś zabawkę,która jej pomoże.Myślałam np.o uczonej słuchaweczce FP lub telefon FP a może jakiś laptop tylko nie wiem jaki odpowiedni w tym wieku lub też krzesełko uczydełko.Dodam,że ma problem z wyraźną wymową,według mnie z powodu smoczka-moja wina moja bardzo wielka wina i uciętego wędzidełka wargi gó...
-
Czy możecie polecić jakieś książki do samodzielnej nauki języka angielskiego w domu, dla 4-5 latki?
Córka nie chce uczęszczać na zajęcia z angielskiego, ale widzę, że wyłapuje z bajek, piosenek pojedyncze słowa, więc pomyślałam, że może razem w formie zabawy troszkę się pouczymy.
Dziękuję za podpowiedzi.
-
Witam,
chciałabym kupić córce projektor do nauki rysowania, poradźcie który dostępny na rynku jest wart uwagi.
Ja wynalazłam coś takiego merlin.pl/Podswietlana-tablica-do-rysowania_Alex/browse/product/206,775698.html
-
Szukam czegoś do nauki kolorów dla 2-letniego dziecka. Zaqinteresowało mnie to:
allegro.pl/smily-interaktywny-telewizor-z-pilotem-uczy-pl-ang-i2788908252.html
allegro.pl/interaktywny-domek-edukacyjny-smily-madra-glowka-i2718969597.html
Czy ktoś moze wypowiedzieć sie na temat którejś z tych zabawek lub polecic coś sprawdzonego?
-
może jakas gra edukacyjna-wiecie może jakie sa dobre- że dziecko się zarówno dobrze bawi przy tym i jednocześnie uczy. Nie chcę laptopa, bo już ma, co prawda ten e-edu i jest dla niej za trudny i się nim nie interesuje
-
allegro.pl/kostium-do-nauki-plywania-stroj-kapielowy-r-s-i1351088064.html
czy ktoś kupił dziecku coś takiego czyli kostium w wszytą pianką? sprawdza się?
chodzi o trzylatka, który zupełnie nie umie pływać a będzie od marca chodził na basen o głębokości 1,3 m z dziadkiem
najbardziej optymalne byłoby zapisanie go na zajęcia z nauki pływania dla dzieci, ale nie wiem czy będzie taka możliwość
w każdym razie chodzi mi o coś co maksymalnie zapewni dziecku bezpieczeństwo, bo dziadek ma już nie ...
-
Synek zna literki i cyferki i chciałabym mu kupić cos do nauki czytania, ale nie mam pojęcia co. Może polecicie mi jakiś program, grę, laptop, sama nie wiem. Z góry dziękuję!
-
Zabieram po raz pierwszy swoja rodzinę w góry z wielką wolą zarażenia ich narciarstwem. Dzieci mają 2,5 i 4,5 lat. Ja niestety ostatni raz byłam w górach 7 lat temu a od tego czasu sporo nowinek technicznych się pojawiło. Miedzy innymi wymyślono rózne szelki do nauki dzieci jazdy na nartach. Na reklamówkach wygląda to genialnie - ale to tylko reklama. Czy to jest faktycznie tak ułatwiajace naukę?
Wydaje mi się że póki dziecko nie nauczy się kontrolować jako tako ciała na nartach (umieć sta...
-
polećcie proszę gdzie kupię gry do nauki liter dla przedszkolaka?
jakie polecacie? wiem, że są takie tablice magnetyczne i literki do
tego, ale co jeszcze godne polecenia?
dzięki
-
czesc,
szukam jakiejs zabawki do nauki liczenia dla dziewczynki 3-letniej.
bawi sie juz zwyklym kalkulatorem, ale nie czai ze mozna dodawac.
bawi sie tez zwykla komorka, tzn wstukuje rozne cyferki. umie juz
policzys swiadomie do 4, i nawet w tych granicach odejmowac. wykazuje
chec do nauki cyferek i liczenia.
zastanawiam sie nad kalkulatorem FP. czy jest sens? czy mozecie
polecic mi ew. jakas inna zabawke? lub gre komputerowa. laptopa nie
mamy, gry planszowe raczej odpadaja - n...
-
Chciałabym zacząć uczyć moją 5 latkę literek i cyferek. Korzystaliśmy z książeczek i cyferki właściwie zna, ale z literkami trochę słabiej. Dla odmiany chciałabym żeby pobawiła się na komp bo książeczki trochę się znudziły. Możecie polecić coś dla początkujących?
-
Czy używał ktoś takich kart do nauki dziecka czytania lub liczenia? ja znalazłam w necie karty genialny maluch. jak sie na to zapatrujecie? Zastanawiam się nad kupnem, gdyz zachęcił mnie do tego mój synek. Czytałam juz dawniej o metodzie pisania dużymi czerwonymi literami na białym tle prostych słow i pokazywanie ich dziecku wypowiadając dane słowo. Zrobiłam dziś tak na prędce 5 kart i parę razy pokazałam synkowi . Po jakims czasie poprosiłam go by pokazał kartę, gdzie jest mama, tata, baba ...
-
ktoś pytał trafiłam na tak ie coś
www.allegro.pl/item352892138_kask_ochronny_do_nauki_chodzenia_ok_baby_no_shock.html
-
Witam.
Jaką i gdzie kupić gitarę dla 11-latki?
Na co zwrócić uwagę?
Gdzie można kupić za przystępną cenę.
Będę wdzieczna za sugestie. Pozdrawiam
-
Zaczynamy naukę pływania i pojawił się problem techniczny:)
Unikam kupowania, zwłaszcza dla małej ubrań i butów z Chin, Tajlandii
itp.Wszystkie klapki i stroje kąpielowe,które oglądałam były niestety
"Chinopodobne":)może macie namiary gdzie kupić dobry zestaw na basen -strój,
klapki, czepek.
-
Zastanawiam się nad kupnem dla dzieci (przedszkole i 1 klasa)
programu do nauki jęz. angielskiego. Chłopcy bardzo dobrze radzą
sobie z komputerem, nauką matematyki, czytania, itd. Zabraniam im
grać w strzelanki i inne wg mnie ogłupiające, a w każdym razie nie
uczące niczego gry. Chcielibyśmy wypełnić im tę lukę własnie jakims
naprawdę dobrym programem do nauki języka obcego.
Proszę, jesli znacie jakiś - polećcie.
-
czy warto?
niby można "bawić" się w pisanie na bloku czerwonym pisakiem
może wyjdzie taniej
tylko powstanie tona papierzysk do przechowywania
sama nie wiem
ceny są od 130 do 230 zł jak dla mnie sporo
jakieś porady od osób które uczyły metoda Domana?
samemu klecić czy warto wydać tę kwotę?
-
Szukam. Widzialam "Liczę z Reksiem" ale to dla szkolnych dzieci a ja potrzebuję programu, ktory pomoze mojemu 5 latkowi zapamietac cyfry. Szczerze mowiąc jestem zalamana, bo mlody zwyczajnie nie kojarzy i nie potrafi zapamiętac cyfr mimo, ze pracujemy i widac, ze chcialby zapamiętac...
-
Cześć Wam!
Mój 13-miesięczny syn uczy się chodzić,w domu chodzi za jedną
rączkę z tym że na bosaka.
Na podwórku gdy go stawiam i ma na nogach buty-nie wie co ma robić
a jak już jakos opanuje..prawa nózka ucieka mu do środka.
Sąsadka mówi że to może być wina szajsowatych adidasków..więc
błagam o radę
Jakie buty najlepiej.Co zakładać w domu na nóżki...prosze o radę bo
nie chcę żeby syn miał koślawe nogi :(
Dzieki za rady czekam niecierpliwie na odpowiedzi!
P.S:Mile widziane linki ...
-
czy ktoś używał???
zastanawiam się czy kupić, czy też zakładać zwykłe tetrówki, żeby dziecku
było mokro i nieprzyjemnie.
Jakie są wasze doświadczenia???
Ile kosztują?