niedziela

(46 wyników)
  • Witam, ponieważ planujmy ślub kościelny w bardzo krótkim terminie czerwiec lub lipiec tego roku, to podobno jest mniejszy problem z wolnymi terminami lokali na przyjęcie weselne, jeśli wesele odbędzie się w niedzielę. Podobmo jest też mniejszy koszt za osobę na przyjęciu. Czy któraś z Was miała taki ślub? Czy księża robią problem? Bedę wdzięczna za wszelkie informacje bo czas nas goni :(
  • Witajcie, czy któras z Was miała lub będzieć mieć ślub w niedzielę? Interesują mnie przede wszystkim minusy takiego rozwiązania i szanse na ich uniknięcie. No i czy goscie w niedzielę faktycznie nie dopisują? Ja mam już termin na sobotę, ale z pewnych względów rozważam mozliwość zmiany daty, a w chwili obecnej to już tylko niedziele wchodzą w grę. Pdzielcie się proszę swoimi spostrzezeniami.
  • Witam, Mamy super salę na oku, ale niestety został ostatni termin. Jest to dzień 19 sierpnia. Już niedługo musimy wpłacić zaliczkę i zastanawiamy się czy niedziela jest odpowiednim dniem. Czy ktoś z was rówież ma ślub w niedzielę (lub piątek, też były takie dni), a może był jako gość. Co sądzicie?
  • Witam Forumowiczki :D Po wczorajszym poszukiwaniu sal, okazało się że przeważnie soboty w czerwcu są już zajęte. I propozycja padła na wesele w niedzielę... Nam, jako głównym zainteresowanym, to specjalnie nie przeszkadza, ale goście... Zasugerowano nam, że rozpoczęcie wesela w przedziale 14-16, wesele trwa 12 godzin. Co o tym sądzicie jako goście i zainteresowane???
  • obdzwoniłam już kilku i nikt nie pracuje w niedzielę, dziewczyny, zaczynam się obawiać zę nic nie znajdę, ratunku, znacie dobrego fryzjera Warszawa, który w niedzielę by chciał zarobić :)????
  • bierzemy slub w niedzielę, mieszkamy w Warszaqwie, mozecie polecić jakiegoś dobrego speca od fryzury i make-up?
  • Dziewczyny, biorę ślub w niedzielę i jestem ciekawa, czy któraś z Was też wybrała ten termin. Ja z moim narzeczonym poznaliśmy się 16 lipca 2003 roku, stąd m.in. właśnie ta data i stąd niedziela. Dlaczego na ślub zwykle wybiera się sobotę? Czy po to, by dłuzej trwało wesele (zakładając, że w poniedziałek wszyscy idą do pracy)? Wszystkie, które wybrały ten termin na datę ślubu- wpisujcie sie, to nasz wątek :-)
  • Dziewczyny czy któraś z Was miała slub w niedzielę, a jest wyznania katolickiego? Pytam bo chciałam mieć ślub w sylwestra, problem jest jednak taki że wtym roku sylwester wypada w niedzielę. Da sie to jakos pogodzić?. Czy któraś wie coś w tym temacie? Z góry dziękuję za odpowiedzi, pozdrawiam, buziaki
  • hej, wybralismy niedziele na ślub bo: 1. taniej 2. w hotelu sa dwie sale i w soboty są dwa wesela, a tak będziemy tylko my 3. ładniejsza sala jest od 120 gości my mamy 80, a w niedzielę możemy wziąć salę którą chcemy 4. hotel ma ponad 80 miejsc noclegowych, a my chcemy wszystkich gości zakwaterować, w sobotę musielibyśmy się dzielic miejscami noclegowymi z goścmi drugiej pary. Co wy na to? Kto brał ślub w niedzielę? U mnie rodzina mówi, że to dobry pomysł. Słyszałam, że nie k...
  • Mam na myśli oczywiście salony z sukniami ślubnymi. Najbardziej interesują mnie te na Jana Pawła, a może znacie jakieś inne, ciekawe i niedrogie?
  • zaczynam sie denerwować, w końcu zostało mi tylko 3 dni.... boli mnie żołądek i trzesą sie nogi. to chyba normalne, nie? a jak panny młode z 3.09.?? pozdrawiam :)
  • Czy ktoś brał ślub w niedzielę?? o której?? my planujemy w niedzielę, ponieważ nie chcemy wesela.. jak było?? czy to dobry pomysł??
  • CZy ktoś z Was ślubuje w niedzielę?? Czy to takie dziwne??
  • Kto bierze ślub w niedzielę? Czy macie z tego tytułu jakieś rabaty? Jak nie to zachęcam do negocjacji mi się udało i to sporo :o) Służę pomocą :o) Piszcie
  • Witam! Pytam tu, bo może któras z kobitek wie - ja jestem zielona : // Czy Chrzciny dziecka moga się odbyć w dni powszednie? Typu Pn - pt. ? Czy takie uroczystości odbywają sie TYLKO w sob. i niedziele? A może wszystko zależy od "umówienia się" z księdzem? Poradżcie prosze !!
  • Witam! planujemy pobrać się w Święta Wielkanocne i zrobić wesele w tym właśnie czasie. Który dzień polecacie - pierwszy dzień Świąt czyli niedziela czy poniedziałek? będę wdzięczny za Wasze opinie. pozdrawiam
  • Nie planujemy wesela jednak uroczysty obiad, który skończy się ok 24.Problem w tym, że moja najbliższa rodzina zostanie na noc. Nie ma problemu z noclegiem bo mam duży dom ale nie chcę, żeby rodzice musieli koło nich całą niedzielę "biegać" gotować itd.Jak to rozwiązań nie ponosząc dodatkowych kosztów?
  • Jak wygląda sprawa zapowiedzi w przypadku kiedy mój narzeczony jest z innego miasta? Musi mieć zaświadczenie ze swojej parafii że zapowiedzi zostały ogłoszone lub coś w tym guście?
  • Nie chcę poprawin, ale moja sytuacja jest trochę skomplikowana. Lokal w którym jest wesele, na niedziele jest zajęty,wynajmowanie czegoś innego nie wchodzi w gre ze względów finansowych, więc postanowiliśmy nie robić poprawin. Po weselu bus będzie rozwoził gosci do miejscowości rodzinnej mojego R a później do miejscowości, w której mieszkają moi rodzice. Goście przyjezdni, którzy mają daleko do domu śpią w naszych domach i tak goście ze strony R śpią u jego rodziców, natomiast goś...
  • Przyznam, że jestem zaskoczona. Płacę im sporo, bo podobno są tego warci, ale coraz to nowsze "żądania" mnie zaskakują. Orkiestra będzie grała u nas dwa dni z tym, ze w drugi do góra 10. Zażądali 3 nocnegów - z pt na sobotę z soboty na niedzielę (oczywiste) i z niedzieli na poniedziałek. Częśc gości będzie nocować w hotelu z sob/ niedz (ci z dalsza), bo część woli wracać do domu. Chłopaki mają 40 km , w sobotę ślub mamy o 14... Zażądali, odkoąd dowiedzieli się o noclegach w lux hotelu. ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się