Forum Specjalne Publicystyka
ZMIEŃ
      niemce

niemce

(138 wyników)
    • podchwytliwe pytanie: ile z tych dzieci to potomkowie Reichsdeutschów, a ile ciapatych nowych-Niemców spod znaku mulit-kulti?
    • Mamy (może) bramkarza tylko, a nie drużyne, każdy laik o tym wie, a nie tylko znawca piłki:). Więc stawianie takiego pytania w tytule dyskwalifikuje ten tekst przed przeczytaniem.
    • Polska; Kto kocha zwady, temu na dobrych sąsiedzkich stosunkach nie zależy. Problemu nie można rozwiązać mimetycznie z tym problemem z którego powstał
    • "Dziś, gdy mamy szczęśliwą Europę,..." O Boże, bul mnie rozpiera gdy go słyszę...
    • Tusk sie zgodził a co miał zrobić ten marionetrkowy rząd, kierowany z tylnego siedzenia przez kogoś zupełnie innego. Dyscyplina budżetowa? Hm.....wejdziemy do Uni walutowej i jak nam policzą dług to wyjdzie że jesteśmy nie wypłacalni. Niemcy powiedzą odbieramy wam głosy w radzie UE i wprowadzamy naszego mnistra finansów do Was.....co to do cholery jest? Tusk obódz sie czy ty na prochach jedziesz? Zmień dietę? MArionetka!!!
    • Pamietam,ze Israel nie wydal Polsce BAGSIKA mimo ,ze jest tak przyjazdnym krajem!!
    • [i]Das war schon mal; *Nur fuer Deutsche!*[/i] V. Dynger von Nation.
    • Herzlich willkommen.
    • Ekstremizmy mają to do siebie że zawsze rosły w siłę wtedy gdy dzieje sie źle. Ludzi pociągają obietnice lepszego jutra i lepszej przyszłości, zwłaszcza ludzi wykluczonych i w złej sytuacji życiowej. Neonazim wpisuje sie w ten schemat. Mają niezłą socjotechnikę.
    • Niemcy to ratowali Żydów, nie to co Polacy....
    • [i]oprócz Niemców populiści tradycyjnie atakują muzułmanów i zwykłych gastarbeiterów,[/i] Oj, ginie tradycja w narodzie szwajcarskim i degeneruje się. Wszak za wujka Adolfa Niemcy byli mile widzianymi gośćmi, i chociaż żywiono wobec nich obawy, to "nadzieje" były nie mniejsze. Wtedy to Żydki były niemile widzianym elementem, z wyjątkiem tych, co mieli miliony w szwajcarskich bankach. Ale złe języki roznoszą plotki, że tych też deportowano do sanatoriów typu Auschwitz, by zagarnąć ...
    • Nie lubię kiedy pajace z idiotycznych pobudek wypisuja idiotyzmy typu za co kochamy.... tym razem Niemców. Ja nie mam powodów, żeby Niemców kochać, albo wręcz przeciwnie. Relacje między Warszawą nie muszą sie opierać na uczuciach obu narodów, bo nie ma do tego powodów. Mamy natomiast wiele wspólnych interesów politycznych i gospodarczych. Także kulturowych. I to jest całkiem spory kawałek wzajemnych zależności. Trzeba je utrzymywać na jak najlepszych i partnerskich poziomach. Uczucią "k...
    • Skoro nie wiadomo, co z zakopaniem rury, to po co GW pieje na temat porozumienia? Niemcy chętniej porozumiewają się z Rosją, niż z nami, co widać na każdym kroku. Już myślałam, że propaganda w komunistycznym stylu się skończyła, a ona wiecznie zywa
    • Przeprszam, ale nazywanie zabijania członków SA i SS zbrodnią to jednak nadużycie. Pewnie można mówić o naruszeniu prawa, ale gdy przeczytałem tytuł, sądziłem, że Czesi zabijali niemieckich cywili. Tych SA i SS-manów i tak spotkał lepszy los niż wielu alianckich jeńców, którzy trafili w łapy ich samych lub ich kolegów. Wieć proszę, używajmy słów odpowiednich do czynów, które mają one opisywać.
    • Dobrze, że min Sikorski wygłasza treściwe przemówienia. Naród powinien jednak pamiętać o tym, że siła i niezależność kraju na arenie międzynarodowej zależy w największym stopniu od jego potencjału gospodarczego i naukowego a nie od sprawnych przemówień. A jak jest ta siła gdy państwo nie daje sobie rady nawet z organizacją przetargów na budowę autostrad...
    • Bo można być niskim, ale można i małym… Prezesik nie ma po prostu do zaoferowania absolutnie nic innego poza ogólnym przeświadczeniem, że Tusk jest be.
    • Czeski germanofil, o Cyrylu zapomnial, o Rzymie, o Bizancjum, opolskich protestntach ... . Niemiecka historia tak samo jest plemienna jak Talmud, jak teoria etnogezy Gumilowa ...
    • Dobrze pan wie ze to nie tak - jeśli teraz mamy witać wszystkich folksdojczów którzy wyjechali do niemiec w celu łączenia rodzin to szykuje się miliony pozwów ... uważam że zwrot tej nieruchomości to wielka porażka Polski - i nie rób z niej Polki bo nawet w wyborczej czytałem z nią wywiady gdzie mówiła o swojej narodowości .... Ciekawe czy ktoś zacznie Polakom oddawac nieruchomosci w Lwowie i Wilnie
    • Cóż za poddańczość i służalczość. Nic dziwnego że poddali się bez walki.
    • Dziwi mnie ze ktos rozwaza inna mozliwosc niz wydanie Brodskiego Niemcom...? Po wielu latach syjonistycznego terroru, ktory stal sie wzorem do nasladowania dla wszystkich wspolczesnych organizacji terrorystycznych, stworzono panstwo Izrael. Tereny te sa zamieszkale przez ich semickich kuzynow, m.in. Palestynczykow. Jest to niejako awantura rodzinna... Ale jest to takze wrzod na, powiedzmy, karku, dla reszty swiata... Odmawiajac Palestynczykom najbardziej podstawowych praw, Izraelczyc...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się