niepewny

(18 wyników)
  • Pewien zwyczajny Eryk Napisał raz limeryk. Sens, humor, rytm i rym Zgrabnie umieścił w nim (I inne tam bajery)
  • Baran ------ 21 marca - 20 kwietnia To będzie twoje ostatnie tysiąclecie, w następnym już będziesz nieżywy. Byk------- 21 kwietnia - 20 maja Umrzesz w czasie trwania trzeciego tysiąclecia Bliźnięta------- 21 maja - 21 czerwca Umrzesz w pierwszych stuleciach trzeciego tysiąclecia Rak ------ 22 czerwca - 23 lipca Istnieje niebezpieczeństwo, że w trzecim tysiącleciu odejdziesz. Lew ---- 24 lipca - 23 sierpnia Korzystaj z nowego tysiąclecia, bo to będzie twoje ...
  • wstając z łóżka i znalazł przy nim mały patyczek. Pomyślał sobie wtedy...
  • Zobaczcie sobie jakie jaja: wejdźcie na stronę www.living-foods.com/ potem w dole strony ustawcie sobie translate to polish i zobaczcie co sie dzieje :-) oto próbka: Wykpiwać Łosoś Pała przy Katherine Dichter Składniki: 2 filiżanki migdały, przemoczony przeniesienie na dzień następny 1 filiżanka seler, końcowy uderzać 1/2 filiżanka zieleń cebule, wybierać 1/4 filiżanka oczyszczał woda 2 med. albo duży marchew 3 tsp. cytryna bardziej soczysty Dulsk Płatki, płukany 1 głow...
  • Gdzieś tu kiedyś było np dziesięć przykazań w formie limeryków... czy ktoś może pamięta? Albo jakieś inne?
  • potrzebuje palindromu "niepewny czasem nadrabia ......".
  • W dobie klawiatur na każdym już chyba telefonie numeru wykręcić nie można... Zatem powiedzenie "wykręcić numer" straciło swe pierwotne znaczenie. Pozostały znaczenia przenośne... czy tylko dwa oczywiste?
  • Co mąż chciałby usłyszeć od swojej żony... 1. Kochany, jesteś pewien, ze wypiłeś już wystarczająco dużo? 2. Postanowiłam od dzisiaj chodzić po domu nago. 3. Wyskoczę pomalować płot w ogródku. 4. Czy nie powinieneś teraz być z kolegami w pubie? 5. Tak mnie podniecasz kiedy jesteś pijany! 6. Kochanie, ja wiem, że katar to straszna choroba... Może położysz się do łóżka, a ja zrobię obiad, posprzątam, skoczę do sklepu po piwo i zagrzeję je dla Ciebie - ten duży garnek ...
  • Żyje sobie pewien pirat na Molukach ,cholernie odważny, a wielka dupa. No prosty chłopak i od razu daje z kopa, a zawsze łazi w grubych ciężkich butach. Grzegorz Rymo
  • Limeryki(11)

Czy wszyscy wiedzą, co to jest limeryk? Jest to krótki wierszyk 5-wersowy o następującym układzie rymów: A-A-B-B-A czyli 1 i 2 linijka rymuje się z piątą, a trzecia i czwarta ze sobą. Limeryki łączy jeszcze parę cech: 1) prawie zawsze w pierwszej linijce pada nazwa miasta, zwykle jako miejsce zamieszkania bohatera 2) limeryk jest zawsze do śmiechu 3) i prawie zawsze nieprzyzwoity czy przynajmniej frywolny. Np. "Raz Mozarta bawiącego w Pradze Obsypały z komina sadze ...
  • Za zbiór, naprzód! "Urzędowa dziewica dyryguje działalność Deski" - informuje na swojej stronie internetowej amerykański koncern CSB Wszystkie amerykańskie instytucje są z definicji najnowocześniejsze na świecie, ale ponieważ nie wszyscy należycie zdają sobie z tego sprawę, przeto dobrze uświadomić to cudzoziemcom, zwracając się do nich w ich własnych językach. Wspomniane instytucje słyną z dbałości o racjonalność zatrudnienia. Kiedy zatem United States Chemical Safety and Hazard...
  • Limeryki(11)

kawa sie nadawa lecz gorzala lepiej dziala mam na dzisiaj nowy program sto gram mam na dzisiaj nowe plany bede chodzil najeb...
  • Co wy na to? Też tak macie? A może inne propozycje w tym temacie? ---------------- Mam wiele imion, niektóre już znacie...
  • Pewien prawnik z Poznania, Co robił jako niania, Wylał raz dziecko Z kąpielą ciepłą; Mama zabiła drania.
  • ... przybliżenie literatury światowej. Zagadka: co to za utwór? Miłej lektury! " ten Pani od Łupek ilasty " Zgłaszać reklamację Tekst OBOWIĄZEK Ja Po każdej stronie ten rzeka leżeć Długi pola od jęczmień i od żyto , Ów kupiec handlujący tekstyliami ten nieuprawny pagórkowaty obszar i spotykać ten niebo ; I gardło ten strefa ten droga biegi przy Wobec dużo - wieża Wielbłąd ; I w górze i w dół ludzie iść , Przypatrywanie gdzie ten lilie uderzenie Pełny pakiet an wyspa tam poniżej ...
  • www.tranexp.com:2000 i wybierzcie sobie z angielskiego na polski przyklad: "Report: Nearly one gun for every American" po polsku brzmi : sprawozdanie Prawie jeden armata pod kątem każdy Amerykanin pzdr
  • Otwóżcie poniższą stronę (bezpośrednio się nie udaje): www.living-foods.com/recipes/gingerbeer.html następnie w ramce "Translate" wybierzcie "Polish", tłumaczenie jakie wam się ukaże, jest nokautujące!
  • www.paris-tours-guides.com/ baaardzo interesujące - wybrać język polski i zwiedzać Francję;)))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się