niepewny

(13 wyniki)
  • W referendum w sprawie wejscia do UE glosowalem na NIE bedac przekonany na 99%....teraz siedzac w UK i widzac jak sie narod upokarza sprzatajac cudze gowna - to jestem przekonany na 100%
  • Po przystąpieniu do UE wiele niewydolnych polskich firm nie wytrzyma konkurencji z unijnymi. Zlikwidowanych zostanie też szereg instytucji. Mówi się, że w Unii będzie lepiej chociaż naszym dzieciom, ale jak stracisz pracę to czy napewno będzie im lepiej? Mówi się też, że praca czeka na nas w krajach Unii, wierzysz w to, oni tam mają bezrobocie niewiele mniejsze od naszego. Mówi się również,że będzie można łatwiej podróżować, a czy teraz masz jakieś problemy z podróżowaniem? A jak ...
  • Niech ktos mi wytlumaczy czym dokladnie sa fundusze strukturalne i jakie beda z tego korzysci dla Polski? pozdrawiam niepewna
  • To się dopiero narobiło! Rwetes większy niż przed referendum. Jeszcze chwila, a ci co wczoraj wygrali uświadomią sobie, że są przegranymi. Jeśli jeszcze nie, to po przeczytaniu do końca powinni to zrozumieć. Ostatecznie szkoły kończyli. My, którzy jeszcze w niedzielę wieczorem byliśmy bardzo zasępieni, dziś mamy powody do radości. Jeśli jeszcze o tym nie wiecie, to się zaraz dowiecie. W związku z referendum utrwalił się pogląd o podziale społeczeństwa na dwie antagonistyc...
  • Prowincjonalizm, kasa (straszne slowo z cinkciarskiego srodowiska), ile dostaniemy, czy bedziemy mogli pojechac do roboty, Co bedzie z naszym nieudolnym rolnictwem, Polska pempkiem swiata, Polska super hiper, itd. I jak tak czytam te wypowiedzi, to nie jestem pewien, czy politycy unijni wiedza, ze trzeba bedzie pokolenia aby zmienic ten sposob myslenia. A moze pomyslec nad tym co moze Polska wniesc do Uni. Jak stac sie powaznym partnerem w rozwiazywaniu swiatowych problemow....
  • Proszę o odpowiedź, bo nie wiem, słyszałem, że jest owocem, lecz nie jestem pewien.
  • "Kłamstwo powtórzone tysiąc razy staje się prawdą" (Joseph Goebbels, minister propagandy i oświecenia publicznego Rzeszy) i jeszcze "Gdy słyszę słowo kultura, odbezpieczam mój rewolwer" (lub "mojego Browninga") - Hermann Goring "Jeśli pierwszy zobaczysz przeciwnika, masz już połowę zwycięstwa" - Erich Hartmann "Silny człowiek jest najsilniejszy gdy jest sam" - Adolf Hitler "Nikt nie pyta zwycięzcy, w jaki sposób zwyciężył" - Adolf Hitler "Szerokie masy narodu łat...
  • Program Centrum Wypędzonych Jest po niemiecku na stronie : www.bund-der-vertriebenen.de/infopool/zentrumggvertreibung.php3 A do tego jest tam forum dyskusyjne : www.bund-der-vertriebenen.de/forum/index.php3?t=8 Opinie są raczej jednoznaczne : razem z Czechami Polacy mają na końcie "15 Mio Vertiebene und 2 Mio Tote" 15 MILIONÓW WYPEDZONYCH I 2 MILIONY ZABITYCH To, że to totalne kłąmstwo nie ma znaczenia. Za rok napiszą, że Żydów też zabili Polacy i Czesi,a w zasadzie że Zydzi byli...
  • Jestem tego wiecej niz pewien! Styl prowadzenia kampanii LPR wskazuje na to, ze to juz ich schylek. No i dobrze. Idea panstw narodowych w tym znaczeniu, ze izolowanych sie konczy raz na zawsze.
  • Czytam ich posty i jestem tego coraz bardziej pewien. Ta cudowna wiara w nowego świeckiego Boga Unię, całkowity bezkrytycyzm, gotowość do ponoszenia ofiar na rzecz Unii, obrzucanie wyzwiskami każdego, kto zwraca im uwagę na infantylizm itd... Oczywiście, część eurofobów też jest nawiedzona. Ale w porównaniu z entuzjastami, którzy żyją w swoim wirtualnym świecie o nazwie UNIJNY RAJ, to małe piwo.
  • Fanatastycznie wyrezyserowany spektakl, z dramaturgia etc. A i tak bylo wiadomo, ze wejscie do UE zaakceptujemy. Dobre aktortswo, ale ze UE tez sie bawi w takie rzeczy to swiadczy o niej jeszczegorzej. Wszystko po to, by udowodnic, ze warunki na ktorych wchodzimy sa wspaniale i wygrac referendum.
  • Wasza argumentacja koncentruje się w dużej mierze na róznego rodzaju okresach przejściowych i dostosowawczych.Ale one przecież za parę lat znikną.Nie będzie ograniczeń w podejmowaniu pracy Powiecie:"W UE jest duże bezrobocie".Moja riposta:"mniejsze ,niż w Polsce.Poza tym dla zdolnych ,ambitnych i wykształconych praca w UE znajdzie się bez problemu).Mój temat można rozwinąć....
  • A co na to pewien Romek G. i Zygmunt W.? Teraz to pewnie do metra juz nie wsiadzie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się