Forum Kobieta Feminizm
ZMIEŃ
      niepewny

niepewny

(11 wyników)
    • Oto przypadki łamania prawa przez przedstawicieli parlamentu pewnego kraju, zanotowane na przestrzeni jednego tylko roku. Zgadnijcie jaki to kraj. Dla ułatwienia dodamy, że nie jest to państewko afrykańskie. - 29 parlamentarzystom zarzucano przemoc w rodzinie - 7 aresztowano za oszustwo - 19 oskarżono o wyłudzenia - 117 doprowadziło zarządzane przez siebie spółki do bankructwa - 3 aresztowano za czynną napaść - 71 miało problemy ze spłatą kredytów i unieważniono ich karty ...
    • O swietlanych perspektywach, roztaczajacych sie przed sekretarkami i asystentkami: praca.gazeta.pl/gazetapraca/1,74785,4685028.html I cytat: "Panowie mają szansę i nawet spotkałam się z kilkoma na tego typu stanowiskach. Istnieje jednak pewien tzw. wymóg społeczny i nacisk, żeby to była kobieta - mówi Maria Falkiewicz. - Mężczyzna w roli asystenta z reguły piastuje stanowisko przy prezesie i pomaga mu w prowadzeniu firmy. Można ich spotkać w kancelariach prawniczych. Po czę...
    • Co byscie powiedzieli, na wykonanie listy najbardziej interesujacych cytatow w polaczeniu z informacja, kto jest ich autorem? (cos takiego jak rubryka Dossie we Wprost) Ja ze swojej strony proponuje na rozgrzewke: "Feministki sa z reguly spokojne i nie reaguja nerwowo" - ggigus Gruss, T. PS: Sorry, ale nie moglem. Gdyby to napisala cherryhill, kr_kap, monikaannaj to nie mialoby to pewnie juz tez humorystycznej barwy, jaka ma w tej chwili dla mnie ;-).
    • Przyszło mi takie coś do głowy... Pewnie głupie, ale... Kobiety obecnie chcą równouprawnienia, bo są wykształcone, intelektualnie dorównują mężczyznom (albo przewyższają wręcz) itd. Prawda? I to jest nie dziwne. Nie dizwne, że takie kobiety nie zadowolą się rolą żony i matki, że się w tym nie zrealizują. To naturalne. A więc... co by było, gdyby tak rozdzielić edukację kobiet i mężczyzn? I od początku kształcić dzieci "pod" tradycyjne role? Możnaby wtedy tak wychować kobiety, ...
    • Zniesmaczyło mnie. Ponownie okazało się, że jak tylko pojawia się słowo "homoseksualizm" to ludzie wpadają w amok. Mam na mysli ten wątek: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=212&w=57667528 Nie wiem czy komus w ogóle chce sie jeszcze na ten temat rozmawiać, ale mam silną potrzebę zgłoszenia swojego votum separatum i to w osobnym wątku;) Źle się moim zdaniem stało, że z takim pomysłem wyszło lobby gejowskie, bo fakty są takie, że cokolwiek oni zrobią, zaproponują, to u częsci ludzi s...
    • Uczę się właśnie jezyka obcego z kursu komputerowego - do pracy nad slowniectwem i formami gramatycznymi jest pokazana scena w sklepie: rodzice chca corce kupic jakas zabawke: najpierw pokazuja jej figurki porcelanowe, lalki, ale dziewczynka nic nie chce, w pewnym momencie wypala: "chce pistolet", na co pada odpowiedz: "pistolety nie sa dla dziewczynek". Pozniej sie jeszcze kreca, dziewczynka decyduje sie na kastaniety i rodzice jej je kupuja. Scena sie konczy. Jak myslicie z tego kr...
    • Kobiety jak czuja sie pewnie, to wymyslaja jakies brednie o feminizmie, mowia glosno o tym, ze sa lepsze od mezczyzn, ze moga sie bez nich obejsc, zyc bez nich(niektore femininazistki chca np wymordowac wszystkich mezczyzn), ale nie wiem czy zauwazyliscie, ze jak grunt im sie wali pod nogami, jak czuja sie niepewnie i nie wiedza co przyniesie jutro, to szybko chowaja sie za plecy mezczyzn i krzycza ratujcie!!! Wtedy zapominaja juz o swoim feminizmie. Po prostu przychodza skruszone...
    • Nie wiem czy widzieliście w kinie bądź w TV film "Tylko Razem", w której to ekranowej powiastce wyjątkowo złośliwie szydzą sobie z polit-poprawności ... szwedzcy filmu autorowie! Napisałbym nieco więcej na ten temat, ale ponieważ dzisiaj zakończyłem pewien dość wyczerpujący siły witalne projekt i czuję się, jakbym został wystrzelony z armaty tydzień temu i nadal pozostawał na nieokreślonej trajektorii lotu - z tego powodu sygnalizuję jeno ... Niemniej jednak - napomknę rychło. P...
    • forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=384&w=56981043&a=62521141 "Jakby nie miała chłopaka..."
    • Na początek przykłady bardziej mnie interesujące: www.smithbarney.com/career_center/our_company/diverse.html?11c www.csfb.com/about_csfb/careers/explorer/qa.shtml Reszta jako tło: www.morganstanley.com/about/diversity/index.html?page=div www.ml.com/index.asp?id=7695_8134_8296_6012 www.bearstearns.com/bear/bsportal/Info.do?left=About%20Bear%20Stearns&top=Diversity www.csfb.com/about_csfb/diversity/index.shtml www.ubs.com/1/e/career_candidates/diversity.html Banki muszą db...
    • Czytaj ZE ZROZUMIENIEM.Chyba trochę upraszczasz.Wiadomo,że większość wątków to wątki ważne i poważne. Ja miałamm na myśli te osoby, które aby zaistnieć wypisują miałkie w treści,za to pełne złości lub wręcz niesmaczne posty. Może dokonałam pewnego skrótu.(koniec tygodnia,przepracowanie, upał...) Gdybym tak traktowała forum,i większość forumowiczów nie byłoby mnie tutaj.Pozdr. P.S cieszę się, że w temacie "lekarz" masz podobne odczucia jak ja.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się