-
Jechałam sobie wczoraj schodami ruchomymi, za mną jechali panowie i utyskiwali jak to w Polsce nieznany jest zwyczaj, że jedną stroną się na tych schodach ruchomych stoi a drugą idzie. Oczywiście aluzja była do mnie i oczywiście się nie usunęłam na bok... Teraz pytanie dlaczego ? Bynajmniej nie ze złośliwości czy nieznajomości tego zwyczaju, otóż wzdłuż tych schodów ruchomych normalnie stoją sobie tradycyjne schody. O ile jestem w stanie zrozumieć ideę chodzenia po schodach ruchomych, kiedy ...
-
Szukam w necie i jakoś niewiele mogę znaleźć. Otóż córce zrobił się mały guzek - wielkości ziarenka grochu na grzbiecie dłoni. Prawdopodobnie jest na ścięgnie, bo porusza się razem z nim. Nie wygląda to na ganglion, bo sama miałam i nie jest on ruchomy, no i robi się na stawach.
Może wiecie co to? Czekamy na termin do lekarza - uprzedzam tych, co zaraz na mnie napadną, że szukam rady w necie.
-
moze opracowuje nowa forme fitnesu?
youtu.be/0zgNNOxTEsU
-
Cześć laski,
potrzebuję porady praktyków, czyli mam dzieci które nosiły aparaty ortodontyczne (ruchome).
Młodziak mój (8l.) od 3 miesięcy nosi aparat ruchomy na górną szczenę. Nosi faktycznie - czyli nie zdarza mu się zapomnieć. Aparat jest regularnie rozszerzany. Sęk w tym, że efektów nie widzę.
Po rozszerzeniu aparatu dziecko powinno czuć "dyskomfort" związany z tym, że aparat naciska na szczękę i rozszerza zęby. Ale młody dyskomfortu nie czuje. Nie ważne czy śrubkę przekręce o ćwierć ...
-
Mój syn (8 lat) ma bardzo krzywe zęby, już mleczne nie mieściły się ładnie w łuku tylko nachodziły na siebie. Dolne stałe jedynki wyrosły mu trochę po skosie i nachodzą na siebie 3mm, górne stałe jedynki wyrosły mu w kształcie litery V, teraz wychodzą mu górne dwójki i też nachodzą na jedynki, ma on małą buźkę i zęby nie mieszczą się, jest duże stłoczenie.
Gdy zaczęły mu wyrastać dolne jedynki (pierwsze zęby stałe) byłam przerażona bo wyrastały tak // dosłownie!!! wszędzie gdzie dzwoniłam do...