nieruchomy

(5 wyników)
  • czy ktos mial moze przy braku ruchliwosci plemnikow robioną biopsję jąder przed in vitro i jakie byly efekty?
  • napiszcie prodszę, co sądzić o takich wynikach testu po stosunku.Wyniki pierwszego testu były następujące: ilość plemników w polu widzenia 0-1, plemniki ruchome- 0, nieruchome 36. Lekarz stwierdził, że musiałam zrobić coś nie tak. Kazał powtórzyć test i tym razem wyniki są takie: ilość plemników w polu widzenia 1-3, plemniki ruchome -0, plemniki nieruchome 408 i liczne bakterie (poprzednio0 również). Dodam, ze wyniki badania nasienia męża lekarz określił jako bardzo dobre. Test wy...
  • Proszę o pomoc w interpretacji wyników Czas upłynienia 20 min Objętość 3.5 ml pH 7.8 ruch postępowy szybki 1% ruch postępowy wolny 9% ruch niepostępowy 33% nieruchome 54% koncentracja 100 mln/ml w całym ejakulacie 350 mln aglutynacja - żywotność - żywe - 77,4% - martwe - 22,6% morfologia plemników: prawidłowe - 3% nieprawidłowe - 97% ( nieprawidłowość w budowie glowki - 97% wstawki - 64) ...
  • Dziewczyny to mój pierwszy post na tym forum, po wwnikach nasionek męża z forum starających chyba powinnam przenieść się raczej tutaj. proszę Was o interpretację, co myślicie? i przy okazji pozdrawiam Was wszystkie bardzo mocno! wyniki: Ruchliwość plemników: ruch szybki postępowy typ a 5 % ruch wolny postępowy typ b 15 % ruch inny niż postępowy typ c 25 % plemniki hiperaktywne 0 % plemniki nieruchome 55% żywotność, % plemników żywych 50% Plemniki o prawidłowej budowi...
  • Wczoraj odebralismy z Novum wyniki badan meza. Liczba plemnikow 21 mln, wiec tuz powyzej dolnej granicy normy, ale tylko 40% ruchomych, z czego tylko 5% o ruchu szybkim postepowym i 30% o wolnym postepowym. Prawidlowej budowy 34%. Nie wiem co to jest: "0-1 komorka wielojadrzasta w polu widzenia, pojedyncze aglutynaty drgajacych plemnikow w preparacie." Wynik badania posiewu to pojedyncze Enterococcus faecalis. Czy przy takich wynikach sa szanse na naturalna ciaze? Czy leczy sie to...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się