Forum eDziecko eRodzice emama
ZMIEŃ
      norwegia

norwegia

(11 wyników)
    • Tak po prostu jak wam się żyje. Jesteście zadowolone? Poznałam polaka pracującego w Tromso:). On zadowolony i ani myśli o przeprowadzce do Polski. Może za szybko ale ja już wiem, że to z nim chcę założyć rodzinę. A on jest za tym żebym przeprowadziła się do niego i uczyła norweskiego. Jest lekarzem więc na szczescie nie ma problemu z zarobkami. A jak wygląda tam edukcja, przedszkola? ogólnie opowiedzcie cos o zyciu w Norwegii. Przeraza mnie klimat, noce i dnie polarne:D ja tak kocham slonce i...
    • chciałabym zrobić ślubnemu niespodziankę i wyjechać z nim na kilka dni w październiku do Norwegii z uwagi na piękno tego kraju i duży sentyment ;). bilety taniutkie ale hotele na booking droogie. może podpowiecie jak rezerwować w Norwegii pokój (B lub b&b) co by nie zbankutować? może ktoś był?
    • wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,10045824.html www.emito.net/wiadomosci/polska/rutkowski_uwolnil_kolejne_dziecko_w_norwegii_989392.html Pomijam styl napisanych artykułów, pozowanie Rutkowskiego, jego metody działanie itp itd. Chciałabym zapytać bardziej obeznane z tematem osoby: czy w Norwegii rzeczywiście poszli za daleko w tej kwestii?Czy mają jakies długotrwałe procedury, wdrażają działania na rzecz naprawy rodziny, terapii itp, czy tak bywa,że szast-prast, zabierają i koniec? ...
    • Czy są tu dziewczyny mieszkające w Norwegii? albo które tam były? jak wyglada zycie w kraju nocy polarnej tak okiem matki/ żony? Co sądziscie o tym kraju? Ja stety/ niestety mam wizję przeprowadzki, wizje która przeraża:(
    • Jakie macie skojarzeni z Norwegią? poza fiordami i łososiem? I teraz pytanie do tych z Krakowa: kojarzycie jakieś miejsca (poza konsulatem norweskim), które w jakiś sposób nawiązują do Norwegii? kultury norweskiej? Jestem zielona w temacie... dzięki z góry:)
    • Kolejna rodzina walczy o dzieci wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114883,10826694,Detektyw_Rutkowski_i_kolejni_Polacy_walcza_o_dzieci.html W przypadku glosniej sprawy rodziny Rybkow - byly glosy, ze moze nie do konca byli tacy swieci, ze jak sie wyciaga lapki po kase i pomoc to nie ma sie co dziwic, ze sie jest na cenzurowanym, itd... Tym razem jest napisane, ze dzieci odebrano rodzicom po 4 tygodniach, bo 'ktos doniosl' o nieprawidlowosciach. Kurcze - czy to naprawde tak funkcjonu...
    • wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,9866302,Norweska_policja_szuka_polskiego_dziecka__Odebral.html ciut tendencyjny artykul mi sie cos wydaje..
    • "Kobieta będąca faktycznie w ciąży odwiedzała różnych ginekologów, u każdego z nich rejestrując się na nazwisko swoich kolejnych znajomych. Później owe znajome pobierały różnego rodzaju zasiłki na dzieci, które faktycznie istniały tylko na papierze. Do tej pory w norweskim rejestrze ludności znaleziono ponad siedemdziesięcioro takich fikcyjnych dzieci." :) www.hotmoney.pl/Oszustwo-doskonale-Wyplacali-zasilki-na-fikcyjne-dzieci-a29447 Zmieniam zdanie. Norwegia to super kraj.
    • brakuje 44 glosow do pierwszego miejsca!!!! www.vg.no/spesial/2012/aaretsNavn/ Jesli watek bedzie usuniety - jak kilka poprzednich niekoniecznie mojego autorstwa - prosze o info dlaczego, bo pisanie maili na forum@gazeta.pl efektow nie daje a powaznie nie rozumiem w jaki sposob taki watek lamie reg forum...
    • No mam roboty po sufit, robię mentalne przerwy sobie, weszłam niechcący w jakiś dziwny rejon jutuba - siedem minut wyjętych z życia - no: [video]https://www.youtube.com/watch?v=S1Q2jwEX11U&feature=g-logo-xit;;S1Q2jwEX11U;;http://i.ytimg.com/vi/S1Q2jwEX11U/default.jpg;;On thin ice 5[/video]
    • jeśli tak...to głównie do zagranicy albo "krajowo" też? Ja rozmawiam z siostrami które są w Anglii i próbuję dodzwonić się do siostry z Włoch... ogólnie fajna sprawa-nie tym skypem? A może jakieś odważne mamy podzielą się swoimi nickami z eMamami? :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się