norwegia

(21 wyników)
  • Jak myślicie, czy Szwajcaria i Norwegia wejdą kiedyś do UE?
  • www1.gazeta.pl/ue/1,36173,1268844.html I znowu kolejne kłamstwo i unijny bełkot. Każdy "niezależnie myślący" wie, że to manipulacja Wyborczej.
  • Islandia ,Szwajcaria nie palaja ochota przystapienia do Eurokolchozu.Bezrobocie w tych krajach na poziomie kilku procent,spoleczensto zabezpieczone od strony socjalnej.Dwa pierwsze maja wspaniale prosperujace rybolowstwo morskie,przemysl stoczniowu,super szkolnictwo.Jest im po prostu dobrze tak jak maja,czy bycie w unii to az takie korzysci !?
  • HEHEHE!!! OD dawna juz P. Brundtland nie jest juz premierem rzadu Norewgii....lepiej sprawdzic fakty zanim pisac o takich bzdurach
  • Mam interesujaca informacje dla wszystkich eurosceptykow znajacych jezyki. (Zwlaszcza dla Ciebie, Robercie de). Poczekamy, zobaczymy jak to z tym norweskim eurosceptycyzmem bedzie w 2005. OSLO, 2 juin (AFP) - Les Norvégiens sont favorables a une entrée de leur pays dans l'Union européenne, a une courte majorité de 51,9%, contre 38,2% qui s'y déclarent opposés, selon un sondage publié lundi. Cette nouvelle enquęte confirme un sondage de l'institut Opinion de la mi- mai, qui pl...
  • Witam czy dla Polaka który leci z Oslo do Paryża i później z Paryża do Oslo wystarczy dowód osobisty przy kontroli czy trzeba okazać paszport?
  • Dla zainteresowanych wiecej na temat: www.panorama.media.pl/modules.php?name=News&file=article&sid=1636
  • Jeśli ja nie mam zbyt dużej sklerozy, to Norwegia nie jest członkiem UE.
  • ......domaga się likwidacji złotego i przyjęcia euro oraz tego aby o polityce monetarnej dotyczącej naszego kraju decydowali obcy z Europejskiego Banku Centralnego a nie Polacy z naszego banku centralnego Z tego powodu jest on zdrajcą, bo posiadanie własnej waluty i prawa do prowadzenia polityki monetarnej to jedno z istotnych prerogatyw suwerenności. Dania, Wielka Brytania, Szwecja, Szwajcaria, Norwegia powiedziały NIE dla euro !!!! A Polska ????? Balcerowicz i jego sługusi ...
  • www.rp.pl/artykul/2,1025993_Liczniki-pradu-do-wymiany-.html "U każdego z 16,5 miliona odbiorców energii do 2020 roku ma być zamontowane nowe urządzenie - taka jest unijna dyrektywa. Wzrosną rachunki" "Energetyczną rewolucję wymusza na Polsce jedna z unijnych dyrektyw" "Nowoczesny licznik, który można zainstalować zarówno w firmie, jak i w mieszkaniu prywatnym, będzie kosztował przeciętnie około 450 zł. Czym się różni od starych urządzeń? Jest podobny do minikomputera, a dzięki innowacyj...
  • Oprocz UE istnieje cos co sie nazywa EFTA. Naleza do niej jeszcze Norwegia, Szwajcaria, Lichtensztain i Islandia. Maja umowy z UE i prawa praktycznie jej czlonkow. Tylko tam nie ma tajiej biurokracji, tam sie robi interesy. secretariat.efta.int/presentation/
  • Zazdroszcze Norwegom, ze nie dali zrobić sobie wody w mózgu za pomocą taniej propagandy. Jesli kiedykolwiek będę chciała związać się bliżej z innym krajem niż Polska to chcę wyjechać tylko tam... I nie mówcie, że w Norwegii jest drogo. U nas dopiero ceny pójdą w górę jeśli będziemy w Unii (brrrrr...)
  • pytanko?(18)

A dlaczego nie mozemy jak norwegia podpisac ukladu z szengen i miec wolne granice bez wejscia do tego baLaganu jaki tam panuje.
  • Poniżej artykuł z ostatniego "Najwyższego Czasu!" ========= Poza Unią też jest życie Miłosz Marczuk Odrzucenie członkostwa w Unii Europejskiej nie musi oznaczać zerwania gospodarczych więzów z krajami Europy Zachodniej, jak piszą kłamliwie prounijni publicyści, strasząc nas Białorusią. Po polskim "nie" w referendum na temat przystąpienia do wspólnot europejskich, zamiast w Unii znajdziemy się zapewne w Europejskim Obszarze Gospodarczym (EEA), który łączy wspólny rynek uni...
  • Szanowni Forumowicze, umówiłem się z Robertem de Molesme na debatę na temat czy opłaca nam się negocjować i wchodzić do UE czy też ograniczyć się członkostwem w Europejskim Obszarze Gospodarczym. Oczywiście Forum to miejsce publiczne, tak więc zachęcam i innych, ale błagam o merytoryczne a nie emocjonalne argumenty i posty. Temat jest bardzo ciekawy i rzadko poruszany w mediach i dyskusjach. W celu rozpoczęcia tej dyskusji pozwalam sobie podać kilka pierwszych argumentów za Uni...
  • Wlasnie norweska prasa poinformowala o problemach polskich negocjacji z EOG w sprawie ryb. Polacy chca zniesc cla na ryby z UE i utrzymac cla na ryby z Norwegii i Islandii. Chodzi tez o kwoty rybne. Premier Norwegii powiedzial, ze w obecnym stanie nie podpisze sie po traktatem 16 kwietnia. Dziwne, ze polska prasa nic o tym nie pisze i poswieca glownie bzdurnej propagandzie. www.aftenposten.no/nyheter/okonomi/article.jhtml?articleID=526436
  • Przeczytaj, naiwny euroentuzjasto: www.nczas.com/?a=show_article&id=917
  • Europejski Obszar Gospodarczy (EOG) jest układem w ramach którego dobrodziejstwa Wspólnego Rynku (tzw. cztery wolności) obejmują państwa spoza Unii. Obowiązuje: 1. wolny przepływ towarów przemysłowych, 2. wolny przepływ kapitałów, 3. wolny przepływ usług i 4. wolny przepływ siły roboczej. Ostatni - 4 - punkt ma dla Polski znaczenie kluczowe, o ile bowiem w ramach Układu Stowarzyszeniowego Polskę obejmują już pierwsze 3 wolności, o tyle jak dotąd Polacy nie mogą bez o...
  • co zrobic mam aby dostać prace w Unii, mam 30 lat skończone studia i zeero doświadczenia tylko nie piszcie że niemam szans bo szanse ma każdy tylko jakie kroki mam podjąć sofia
  • Oto jedna z podstawowych korzysci z naszej integracji z krajami obecnie nalezacymi do UE jak tez Z POZOSTALA DZIESIATKA, Z KTORA WCHODZIMY WSPOLNIE. Po lekturze wielu postow, rzuca sie w oczy nieauwazanie tego argumentu, zwlaszcza milcza eurosceptycy. Wsrod modeli organizacji czegos takiego, jak granica panstwa sa dwa zasadnicze standardy stojace na przeciwstawnych biegunach: rosyjski(sowiecki) = druty, pas ziemi niczyjej, zaorane zony, bramy, sistiema, oraz standard Schengen =...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się