Forum Społeczeństwo Emigracja
ZMIEŃ
      norwegia

norwegia

(6 wyników)
    • Norwegia!(11)

Czy jest praca dla Polaków? Jak wygląda tam życie?
    • Mam pytanie, może się ktoś orientuje, czy 425 000 NOK/rok brutto dla 3-osobowej rodziny to dużo. Czy na dużo można sobie za to pozwolić? Czy warto się przeprowadzać z Polski dla takich pieniędzy. Połowę prawdopodobnie zjedzą podatki. Czy ktoś wie?
    • wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,5901144,Robotnicy_z_Plocka_i_okolic_zgineli_w_Norwegii.html "Drammen - 40-tysięczna miejscowość kilkadziesiąt kilometrów od Oslo. W trzykondygnacyjnym starym drewnianym budynku przy ul. Stasjonsgata 36 pożar wybuchł w niedzielę ok. godz. 5 rano. W tym czasie przebywało w nim ponad 20 osób, w tym dwie kobiety (według policji oficjalnie zameldowane były tylko cztery osoby)."
    • Witam, szukałem jakiegoś forum o krajach skandynawskich, Norwegia, Szwecja oraz Dania, jednak bezskutecznie.. Może ktoś z Was podałby link do ciekawego forum? Interesuje mnie tematyka pracy, mieszkania, struktury zawodów itp.
    • Witam , czy ktoś może pomóc mi odpowiedzieć na kilka pytań.Mieszkam w Norwegii, pracuję na stałe ( 100%) od ok. 4 miesięcy. Jestem w ciąży - wczesnej ciąży - ok 8 tydzien. Byłam u lekarza rodzinnego, ale z nerwów zapomniałam się spytać :( Dręczą mnie następujące pytanie z zakresu prawa jak i służby zdrowia: 1. Jak długo muszę przepracować i ile muszę zarobić by należały mi się wszystkie dodatki ciążowe. Mam na myśli pójście na L4 w czasie ciązy, jak i urlop macierzyński płatny po...
    • witam, jestem polka w zwiazku z norwegiem i nie wiemy jak sie zabrac za jego sformalizowanie. - czy lepiej w polsce,czy w norwegii,iczy ma to jakiekolwiek znaczenie gdzie? - czy on automatycznie otrzyma otrzyma moje obywatelstwo a ja jego? - jak wyglada cal procedura zalegalizowania zwiazku?jakie dokumenty sa wymagane w polsce i jakie w norwegii? bede zobowiazanaza kazda rade, hilsen,railybelly.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się