norwegia

(20 wyników)
  • witam! mam taka prosbe do mam mieszkajacych w Norwegii.bardzo chcialabym nabyc(kupić) katalog który tam jest wydawany do dekoracji,aranżacji wnętrz VAKRE.mogłabym odkupic kilka egzemplarzy,nie wiem czy tam sa one płatne czy tak jak u nas katalogi Ikei darmowe.nie moge znaleźć na necie tego katalogu on line.może znajda sie jakies mamy ktore maja na zbyciu taki katalogi albo wiedza jak moge je nabyc?bylabym bardzo wdzieczna za rade:)pozdrawiam!
  • witam! w kwietniu wyjeżdzam z dzieckiem do meza do norwegii, wszyscy wokół odradzaja mi ten wyjazd-powód jest taki ze jest tam stanowczo za drogo aby utrzymac rodzinę(moj mąż twierdzi inaczej) uwazaja ze niczego w ten sposób sie nie dorobimy,najlepiej bedzie jak zostane w polsce i pojde do pracy(zapewne za 800-900zł)!!chcemy tam zostac na dłuzej, ale juz w koncu nie wiem co mam robic, strasznie się boje o dziecko, które bedzie mialo 2,5 roku jak sobie poradzi z tym wszystkim np...
  • hej hej my mieszkamy w UK, ale bardzoo lubimy Norwegię wiele razy odwiedzaliśmy tą przepiękną krainę... jak byście mogły mi napisać tak ogólnie o Norwegi ile sie tam zarabia przy zarobkach przeciętnych i najniższych ile trzeba oddać na wynajem mieszkania- czy istnieją mieszkania socjalne i czy łatwo takie otrzymać? czy przedszkola są drogie w porównaniu do pensji? i jak to jest z osiedleniem sie w cichej spokojnej i małej miejscowości jakie są perspektywy na prace w takich miejs...
  • Witam szukam Mam które mieszkają w norwegii i tu urodziły swoje pociechy ciekaw jaestem jak wygląda ciąża w norwegii? czy robione są badania przeźierności karkowej? i ogólnie jak Wam się tu żyje? pozdrawiam
  • Cześć Wam! Dawno się nie udzielałam na forum,ale mam małą Laurkę,którą zajmuję się sama.Niestety nie mam jak nawiązać kontakt z polskimi dziewczynami,bo siedzę większość czasu w domu.Może któraś z Was miałaby ochotę coś popisać ze mną. Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie i życzę powodzenia!
  • Dziewczyny jakie moge kupić mleczko dla 1,5 rocznego dziecka w norwegii oraz jaka kaszkę moge dodac do takiego mleczka . Widziałam tutaj w sklepie tylko nan 2 a kaszki jakie widziałam to tylko do przygotowania z wodą. Bardzo proszę o pomoc gdyz kończa mi sie zapasy mleczka z polski a bez tego sie nie obejdzie u mojej małej. Acha wg informacji na opakowaniu kaszki nasypać 11/4 dl ile to jest wg naszej miaki. Bardzo prosze o pilna odpowiedź
  • Witam, Jestem w 8 tyg. i mieszkam w Norwegii, przynajmniej do końca sezonu zimowego. Jak test wyszedł pozytywny to wybrałam się do przychodni, na miejscu dowiedziałam się ,że nie ma sprawy tu się mną zajmą... No i się zaczęło, okazało się,że kobietami ciężarnymi opiekuje sie położna od początku do końca. Kobiety ciężarne nie chodzą do ginekologów. (moja szefowa ma 3 dzieci i nigdy u ginekologa nie była!!) Lekarz pierwszego kontaktu jest szkolony ginekologicznie,ale ten u którego był...
  • Wyjezdzam z mezem do Norwegi mamy 13letnia corke ktora nie zna jezyka .Czy ktos sie orietuje do jakiej szkoly powinnam ja zapisac w Norwegi?Obecnie jest w 1ej gimnazjum.bardzo dziekuje za pomoc
  • hej czy bywaja tu jakies mamy z norwegii?chce nawiazac kontakt w celu wymiany doswiadczen.
  • Witam! Drogie mamy mam pytanie, czy moze oreinetujecie sie czy istnieje w Norwegii taka mozliwosc: chcialabym wyjechac do pracy, ale z dzieckiem, ktore skonczyloby rok, czy na czas mojej pracy moglabym powierzyc dziecko pod opieke jakiejs instytucji czy moze do jakiegos domowego przedszkola? Np na 2- 3 miesiace? Czy istnieje taka mozliwosc? Bylabym bardzo wdzieczna za odpowiedz i za jakies podpowiedzi czy moze wskazowki. Pozdrawiam Agata mama Kasi 8m:)
  • Jak w pytaniu. Mój mężuś właśnie spędzą "beztrosko" czas w Skandynawii zarabiając pieniążki dla wspólnego dobra. Tęsknimy za nim ogromnie( ja i mój mały 14 centymetrowy synuś). Może już niedługo będziemy razem, gdzyz zamierzamy się tam na jakiś czas osiedlić rodzinnie. Planuję dołączyć do niego w lipcu( poród we wrześniu) i tam urodzić dzidziusia. Ponieważ jestem rodzinną pionierką w tych sprawach kompletnie nie wiem jak to wygląda. Może któras z was rodziła , albo mieszka za gran...
  • O halo! Czy ktoś może mi pomóc?Mieszkam z mężem w Norwegii od ośmiu miesięcy i jestem w ciąży.Jesteśmy z dala od domu,a to będzie nasze pierwsze dzieciątko.Nie ukrywam,że trochę się boję.Nie samego porodu,ale niewiedzy odnośnie wychowania maleństwa i co mi przysługuje. Byłabym wdzięczna,jeżeli ktoś by się odezwał i mi odpowiedział na kilka pytań. Pozdrawiam.
  • Szukam takich mam a i niekoniecznie mam hehe a w szczegolnosci ze Stavanger ale niekoniecznie :)
  • Szukam Joli z Norwegii, z którą kontakt urwał się kilka miesięcy temu (zepsuł mi się komputer). Wiem, że masz córeczkę Sarę, męża Nilsa i pochodzisz z Wrocławia!!! Bardzo proszę odezwij się!! Sylwia mama Oli
  • Wkrótce wybieram się z półrocznym dzieckiem do Oslo i mam kilka pytań...
  • Witam was drogie mamy. Mój mąż od miesiąca pracuje w Norwegi w miescie Arendal ( wyjechał na ok pół roku - rok) Ja wybierm się tam z synkiem w lipcu na jakieś 2 miesiące, żeby zminimalizować naszą rozłąkę:)Jeszcze studiuję i dlatego nie decyduje się narazie na dłuższy pobyt tam, Mam pytanie do mam znających to miasto. Co tam mozna robić z dzieckiem? są jakieś fajne atrakcje? jakie to miasto? chciałabym troche obiektywnych opinii. Chciałabym wiedzieć wczesniej jakie mam mozliwosci...
  • Czesc!! Jesli jestescie odezwijcie sie!!! Pozdrawiam Gosia
  • Witam !(4)

Witam serdecznie wszystkich rodziców ! Ja również będę mamą z dala od Polski - mieszkamy w Norwegi . Rozglądam się za wyprawką i wózkiem dla juniora , jestem zainteresowana kupnem nowego holenderskiego wózka Easy walker Sky . Zwracam się do osób z Holandi , czy wiecie jaka jest cena tego wózka ? ( spacerówka + gondola) . Z góry dziękuję za pomoc :)
  • wlasnie jestem w trakcie ogladania...ale juz po wystepie Polskich "artystow". Kto ich wybieral!!! glosowali sami na siebie??? O ile sie nie myle to Ich Troje juz bralo udzial w Eurowizji... Myslicie ze kiedys uda nam sie osiagnac cos w tym konkursie??
  • Dziewczyny pomozcie!Przyjechalismy do Anglii z zamiarem zostania tu na stale,jednak tesknota za domem jest silniejsza,planujemy powrot do Polski,oprocz wielu przeszkod stajacych nam na drodze-m.in.niedawo pozbylam sie mieszkania,a urodzila nam sie tu 2 dzieci,naszla mnie kolejna mysl-czy po przyjezdzie do Polski Urzad Skarbowy nie kaze nam zaplacic podatku za przepracowane tu lata?Nie mamy zadnych oszczednosci,bo nie planowalismy wracac,mamy status rezydenta.Od kilku dni grzebie w...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się