Forum Dom kwiaty w domu
ZMIEŃ
      obrazek

obrazek

(13 wyniki)
    • Witam wszystkich Może jednak ktoś wie, albo przynajmniej się domysla, jak nazywaja się te rosliny. Proszę o pomoc. www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/di0lnsx3x3dnsskf.html www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/jg1nt2rk2qjoktaz.html
    • Proszę o pomoc, wie ktoś może co to jest za roślina? [URL= www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/zronnpkqwditjnkx.html][IMG]http://images3.fotosik.pl/10/zronnpkqwditjnkxm.jpg[/IMG][/URL]
    • To mój pierwszy storczyk,dostałam go na urodziny i teraz pojawiło się "coś takiego"...co to jest czy to szczepka????Co ma z tym zrobić??? www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a9ab1b08e8d67f4e.html www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d7cd50d21198d0d3.html www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/fe25cc0b297dcbe2.html www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e679e0491f729b6e.html
    • Coś dziwnego dzieje się z moim fikusem. Myślę, że to zalanie, ale trochę mnie to dziwi, bo mam wrażenie, że zawsze go przesuszałam. Wygląda tak (zdjęcia robione telefonem, stąd taka jakość): www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1062831e05950421.html www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/eba7d9c704abd206.html Liść na spodniej stronie jest brązowy, na wierzchniej jasnozielony, prawie żółty. Kwiat stoi blisko okna południowego, ale ono jest bardzo zacienione, więc pomieszczenie jest dosyć ciemne, więc r...
    • Witam,taż mam problem z anturium :( Zakupiłam je w ubiegły czwartek na bazarku,wszystkie liście były zielone {choć może w środku kwiatka już się coś czaiło-tego nie wiem,był w takiej przeźroczystej folii}. Wczoraj zauważyłam, że na większości liści są brunatno-brązowe plamy, które potem zasychają, a liść więdnie, jeszcze go nie podlewałam w domu, gdyż zakupiony-wg mnie nie wymagał wody.Plamy są tylko-na razie-na liściach.Dziś część tych liści obcięłam. Kwiat stoi na posadzce z ogrzewaniem ...
    • Mam ciekawy kwiat w domu, jednak nie wiem jak się nazywa i jak pielęgnuje.Zdjęcia znajdują się na www.fotosik.pl/moje_obrazki.php#e.Proszę o pomoc.
    • Jak w temacie - daliśmy mamie na prezent piękny duży kwiat:)) No i ten prezent choruje. Wypuszcza nowe duże liście ale wszystkie mają plamki, ubytki na jednym zdjęciu widać listek jeszcze zwinięty i też już coś go bierze. Temp. w domku 20-22'C, podlewany jest teraz zimą dopiero jak ziemia przeschnie. No i był kilka razy spryskany już zaprzestaliśmy -ale nie wydaje mi się żeby to była przyczyna ponieważ wtedy i stare listki pewnie by dostały plam. www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pe...
    • W jaki sposób sie to rozmnaża? www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7d5facdecc368dc9.html www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/63b688611979951f.html Mam uciąć ten czub i wsadzić do wody? Czy do piachu od razu? Wiem, że teraz już chyba nie pora na to, ale to bardzo szybko rośnie i do wiosny już będzie zdecydowanie za długie, a już teraz ma problem z zachowaniem pionu.
    • www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d6ee11e6c0d12b7f.html www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/859191ba15ac29a7.html www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f49f7ed5d4e43eeb.html www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/622a019bb6511ca3.html
    • dziewczyny, mam lorytarz w bloku do którego trafia trochę światła z kuchni (nie ma drzwi) i z dużego pokoju (obok drzwi jest rząd luksfer) nie mam tam mroku ale za słonecznie nie jest. No teraz jak tam spoglądam to przy tym prawie grudniowym słońcu to jest dość cieniście. Ładnie sie trzyma sanseviera ale obok stało drzewko szczęścia... które sie cudnie tam prezentowało jak przepiękna rzeżba no ale teściowa mnie oświeciła ze drzewko musi mieć miejsce bardzoej słoneczne. Co tam mogę...
    • Witam, zamieszczam zdjęcia róży chińskiej, której coś się stało. Podejrzewam że przemarzła jednej nocy i teraz nie może dojść do siebie. Przestawiłam ją dzisiaj w miejsce bez przeciągów i nie na pełnym słońcu. Obcięłam też te bardziej suche gałęzie. Czy ja dobrze zrobiłam? Proszę o pomoc, bo zależy mi na niej. www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8332fee5762460ab.html www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/165cb8091336cce5.html www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8960f9c7c5577885.html
    • witam i prosze o pomoc w rozpoznaniu kwiatków które widnieją na zdjęciach(przepraszam za ich jakość ale były robione telefonem).rosną w naszym ogrodzie ale nie wiemy jaka jest ich nazwa żeby móc sie o nich więcej dowiedzieć.ich kwiat w dotyku jest jak bibuła a łodyga jest dość gruba otoczona listkami.są wspaniałe do suszenia zachowują kolor i pięknie wyglądają po bardzo łatwym zaszuszeni.bardzo mnie interesuje czy są one jednoroczne czy tez może wieloletnie. prosze o pomoc a tu zamiesz...
    • Witam dostałem w prezencie od ciotki kwiata.. szczerze mówiąc nawet nie wiem co to za kwiatek... oddala go ponieważ umierał jej liście żółkły, itp... a miała go ponad 3 lata wiec myslala ze to otoczenie i oddala go mnie, u mnie przez miesiac bylo wszystko ok ale liscie zaczely, "hurtem" zółkniec... mam pytanie czy kwiatek nadaje się do wyrzucenia czy można z nim coś jeszcze zrobić? proszę o pomoc. zaznaczam ze jestem laikiem jeśli chodzi o hodowle kwiatów. Linki do zdjęć: www.fot...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się