obyczaje

(3 wyniki)
  • zaczerpnięte od nieznanego autora U mnie "w klatce" świeckim zwyczajem m.in. jest: - Wchodząc do klatki z papierosem w ustach człapie się po schodach do swojego mieszkania, by będąc wreszcie na swoim piętrze rzucić niedopałek na podłogę i spokojnie wejść sobie do domu - Wśród młodszych mieszkańców zwyczajem jest przyjmowanie gości tylko na klatce. Ponieważ ilość wyplutej śliny jest wprost proporcjonalna do liczby osób oraz spędzonego przez nich na klatce czasu, więc dłuższe spotkania...
  • Ja np. zawsze wyciągam zarodki z jajek:) Gotowanych nie jem. Chociaz do sałatki potrafię wyciągnac i z gotowanego:) Miewacie takie spaczenia? Pozdrawiam!
  • Na śniadanie wszyscy piją jogurt elegancko przelany do kubeczka i nawet na wsi podają półmiski z pokrojonym pomidorkiem i szyneczką, które następnie konsumują przy użyciu sztućców. Ciekawe. Zawsze mi sie wydawało, że zwykły chłop małorolny w jedną rękę łapie kawał kiełbasy, a w drugą - pajdę chleba. W 'Na dobre i na złe" była wspaniała scena, w której syn Kuby chciał PALCAMI (o zgrozo!) wziąć plasterek sera z talerza i dostał po łapach od oburzonej Zosi. Zawstydzony, zreflektował się i ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się