Forum Kobieta Feminizm
ZMIEŃ
      obyczaje

obyczaje

(6 wyników)
    • www.nytimes.com/2013/01/13/opinion/sunday/darwin-was-wrong-about-dating.html?pagewanted=1&_r=1&ref=general&src=me& W skrócie, dla tych, co im się czytać nie chce. Obalono 3 mocno ugruntowane pzrekonania nt róznic w zachowaniu seksuaknym kobiet i meżczyzn: 1) że faceci mają więcej kontaktów seksualnych niż facetki - zrobiono badanie z udziałem fałszywego wykrywac za kłamstw i liczby kochanków u obu płci się wyrównały, a nawet kobiety miały średnio 0,4 kochanka więcej 2) że faceci są mniej ...
    • Zwykle z okazji świąt były jakieś życzenia pozdrowienia, a tu nic, pustka, martwa cisza.
    • Ten artykul K.Wisniewskiej polecam wszystkim szczegolnie goraco. Wyrywkowo rozmawialismy na tym F. wielokrotnie o usytuowaniu kobiety w polskiej kulturze. Ta praca Wisniewskiej jedynie pozornie dotyczy kobiety w polskim kosciele. Milej lektury zycze zatem - i kolezankom i kolegom. :) wyborcza.pl/1,76842,10107093,Kobiety_wychodza_z_kosciola.html?as=1&startsz=x
    • Małżeństwo "na chwilkę" Wraz z pogarszającą się sytuacją ekonomiczną w Iranie rośnie popularność właściwych dla szyickiego odłamu islamu, małżeństw tymczasowych, które można zawrzeć na kilka dni, a nawet na parę godzin - ujawniło irańskie biuro notarialne. Tymczasowy związek małżeński zwany Sigheh łączy kobietę i mężczyznę na czas dowolnie przez nich określony. Jest sposobem nie tylko na zalegalizowanie relacji seksualnych, zakazanych poza małżeństwem pod groźbą kary ukami...
    • tiny.pl/ksrz przepraszam, ale czy ktoś z tego artykułu coś rozumie? feministki twierdzą, że kobiety się nie oburzają, a popłoch sieją specjaliści od marketingu? świat na głowie stanął ew. perfidny plan marketingowców udających feministki przyniósł efekt? może dziś jest za gorąco? czytałam to już w sobotę (sobotnia stołeczna, str. 2) i jak słowo daję, że do dzisiaj nie mogę rozebrać, o co chodzi autorce.
    • Witam wszystkich! "chciałbym podjąć pewną kwestię, ale nie wiem czy można?" czy istnieje taki obyczaj w stosunkach między kobietami i mężczyznami, że kiedy kobieta mówi NIE może to oznaczać TAK; może to stereotyp, ale wydaję mi się, że chyba funkcjonuje w rzeczywistości; Pozdrawiam PS.może znacie jakieś przykłady na to z życia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się