Forum eDziecko eRodzice emama
ZMIEŃ
      obyczaje

obyczaje

(10 wyników)
    • Przyznac sie zwolennczki jarmarcznych wesel która z was ku uciesze 100 gosci jadła parówkę i jajka w majonezie? slub.onet.pl/1646061,obyczaje_artykul.html Obrzydliwe ale tylko potwierdza moją teorię o polskich weselach. Syf, kila, podrygi przy kapeli i wąsy w sałatce. Fuj fuj fuj! Usmialabym sie gdyby u koleżanki Zii86 tak było....
    • Zauważyłyście ? Byłam w kinie: ludzie sorbią, mlaskają, głośno komentują, szeleszczą,dzwonią im komórki, wchodzą podczsa filmu- zasłaniają, głośno rechocą, przeszkadzją. Restauracja: dzieci asystują innym przy kolacji, biegają miedzy stolikami,strącają naczynia, tłuką solniczki, drą się- rodzice nie wykazują zainteresowania. Czy to znaczy, że moje pokolenie było wychowane stresowo? Mnie uczono w szkole- zachowuj się w kinie tak, aby nikomu nie pzeszkadzać- nie szeleść, nie zachowuj si...
    • Czy używając tamponów i wyrzucając je do kosza (np w ogólnodostępnej dla wszystkich pracowników łazience w pracy) opatulacie je szczelnie w 10 warstw papieru, żeby przypadkiem ktoś inny wrzucając też coś do kosza i unosząc wieko nie zauważył plam krwi? Czy może owiniecie jako tako jedną warstwą bo papieru szkoda (i przemoknie) a kosz to kosz i nie jest od tego, żeby się przyglądać co jest w jego środku?
    • Spedziłam weekend za miedzą, czyli w Niemczech i siedząc na plazy poczyniłam takie obserwacje 1. dzieci, już całkiem spore bez zenady latały na nago, nikogo to nie bulwersowało ani ociekających śliną pedofili nie zaobserwowałam 2. mało dzieci, gro pań opalało sie topless, i to rodzinnie,babcia , ciocia, mama a międszy nimi latały dzieci-zgorszenia nijakiego nie było 3. dzieci nie latały jak szalone między plażowiczamy pryskając bezpardonowo woda i sypiąc piachem na opalających się 4.n...
    • Wczoraj chciałam kupić kosmetyk za cenę 19,90 zł. Pani odmówiła mi sprzedaży, bo chciałam zapłacić kartą. Sklep ustalił sobie pułap cenowy od którego można płacić bezgotówkowo na 30 zł. Cholercia ! Rozumiem, że nie opłaca im się przyjmować karty poniżej 10 zł ale te 30 zł to już chyba przesada ??? Czy to może ja czegoś tu nie wiem ?
    • dziecko ma ponad dwa lata, chodzi do żłobka a mama przynosi kolejne zaświadczenie o karmieniu i wychodzi z pracy godzinę wcześniej No właśnie czy jeżeli prawo tego nie zabrania to czy na pewno to oznacza że tak jest w porządku? Mnie dziwi że lekarz wydaje takie zaświadczenie Co o tym myślicie?
    • Nie mam pewności, ale niania mojego dziecka chyba ma kochanków, i to więcej niż naraz. Założyłam podsłuch u siebie w domu, żeby wiedzieć czy nie robi mojemu dziecku krzywdy. Odsłuchując nagrania usłyszałam parę jej prywatnych rozmów z mojego telefonu stacjonarnego. Nie interesowałoby mnie jej życie prywatne gdyby nie parę rzeczy które wzbudziły moje podejrzenia. A największe moje wątpliwości budzi to, że zdarza jej się że mija się z prawdą. Jako niania spisuje się przeciętnie. N...
    • Fragmenty monografii pt. Kobieta w zyciu Indian Ameryki Południowej: Kobiety ludów prymitywnych rodzą o wiele łatwiej od kobiet krajów cywilizowanych. Wynika to przede wszystkim z faktu, ze ciało kobiety prymitywnej, a zwłaszcza kości miednicy i objęte nią organy rodne, rozwijają się w sposób fizjologicznie własciwy i nie są skrępowane niewłaściwym trybem życia, ani nieodpowiednim ubierem. (?!) Wśród współczesnych z plemienia Quechua położne nacierały łono rodzącej koką i innymi ...
    • Rzadko piszę na tym forum drogie Forumowiczki, no ale jestem ciekawa waszych opinii. Powiedzcie mi, do jakiego wieku prosi się kogoś na chrzestnego,jest jakis niepisany obyczaj? Pytam, ponieważ mój mąz (41lat) został poproszony o bycie chrzestnym dla dziecka swej kuzynki. Powiem szczerze, że gdyby to mnie urodziło się dziecko, nie chciałabym chrzestnego w średnim wieku, wybralabym młodego. I jeszcze drugie pytanko - co dać chrześniakowi i w prezencie na chrzest????

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się