obyczaje

(3 wyniki)
  • Czy w rodzinach waszych mezow, chlopakow praktykuje sie taki obyczaj, który wg mnie jest nie do przyjecia(przynajmniej dla mnie) Chodzi mi o obrzezanie dzieci...tak to sie chyba fachowo nazywa... Chcialabym sie Was zapytac co wy o tym sądzicie??? Czy dalej sie to praktykuje??osobiscie spotkalam 2 przypadki gdzie dzieci zostaly czemus takiemu poddane:( (3- i 5-latek)ale nie wiem czy oni to robia ze wzgledow religijnych czy bardziej kulturowych? Czy zgodzilybyscie/moze juz zgodzil...
  • Pomyślałam sobie, że może przydałby się na tym forum wątek dotyczący tradycji i obyczajów panujących kiedyś i dziś w Albanii ( i innych regionach Bałkanów zamieszkanych przez Albańczyków - Kosowo, Macedonia, Grecja). Trochę etnologii i może także info dotyczących tradycyjnych strojów albańskich.
  • Wiadomo - co kraj, to obyczaj... Obszernie został omówiony wątek "tradycje i obyczaje", może podzielicie się swoimi "wpadkami" związanymi z różnicami kulturowymi. Niektórym pomogłoby to uniknąć niezręcznych sytuacji w przyszłości;) No i napiszcie, jaka była reakcja albańskiej strony na taką "wpadkę". Może ktoś podniósł pokrywkę od garnka u teściowej w kuchni?!?!? pozdrawiam:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się