Forum Zdrowie Migrena
ZMIEŃ
      odbicia

odbicia

(6 wyników)
    • Chyba oszaleje. Przestalam brac paracetamol z kodeina, a teraz biore tryptany, Imigran 3 tabletki dziennie. [u][b]Czy to moze byc migrena z odbicia?[/[/b]u] Biore tez Topamax 150 mg dziennie od dwoch miesiecy, ale nie widze duzych efektow. Ten bol to nie prawdziwa migrena, ale takie cmienie, ucisk, odretwienie z tylu glowy, ale nie czekam, zeby rozpetala sie prawdziwa migrena (jestem chora na migrene od kilkunastu lat), tylko biore tryptan. Ktos moze ma podobnie?
    • Z migreną żyję już od ponad piętnastu lat : Najpierw 2x w roku Potem 2x w miesiącu (1go dnia cyklu i po owulacji ) Potem 4x w miesiącu 8x w miesiącu 12x w miesiącu Od września ur bóle mam codziennie tak silne , ze tylko tryptany pomagają do tego mdłości więc biorę je codziennie od 3 tygodni doszły zaburzenia równowagi i ogólne osłabienie Podczas mojej udręki z migrenami kierowana byłam do : okulisty, kardiologa , laryngologa , endokrynologa no i oczywista neurol...
    • Czy jeżeli głowa boli non stop to też jest to migrena? Jak juz pisałam przyjmowałam leki na migrenę (Topamax - musiałam odstawić) ale tak sama z siebie się zastanawiam...wszystkie tu piszecie o atakach... ja nie mam czegoś takiego ... mnie po prostu głowa boli dzień i noc..raz ucisk, raz kłucie, raz ściskanie, szum w głowie w uchu, uczucie zatkanego ucha, drżenie rąk. Jak znosicie Orfiril?
    • Ostatnie 3 miesiace zmianilam troche Swoje zycie, zrezygnowalam z jednego dnia pracy, przestalam skakac do kazdego problemu w pracy jak lwica, olewalam pewne rzeczy w zyciu prywatnym ktore do tej pory jezyly moje wlosy itd. i migren bylo stanowczo mniej, a tu !!!! naraz od czterech dni co dzien moja migrenka probuje inna czesc glowy i tak mnie wkurza, ze pozwolilam sobie lyknac co dziec jedna tab. Sum... - to troche za duzo - CO ? Jescze ze dwa dni nawrotu i musze isc do lekarza chyb...
    • Komentarz: Nadużywanie leków stosowanych w doraznym leczeniu napadów migreny może spowodować, że ból głowy będzie występował coraz częściej, nawet codziennie. (Ból głowy związany z nadużywaniem leku należy odróżniać od bólu "z odbicia", który występuje po odstawieniu leku lub po wygaśnięciu jego biologicznego działania. Na ogół się uważa, że ból głowy "z odbicia" mogą wywoływać: ergotamina [ale nie dihydroergotamina], opioidy, tryptany, niesteroidowe leki przeciwzapalne oraz pro...
    • Witka!Właśnie odkryłam wasze forum i bardzo się z tego ciesze bo od kilku lat dręczą mnie uporczywe migreny, które co tu dużo mówić uniemożliwają normalne funkcjonowanie.Jakiś czas temu poznałam moc tryptanów ( Imigran w czopkach lub sprayu)wręcz rewelacyjnie działa na mnie ten lek- przerywa silny atak w ciągu zaledwie pół godziny- niestety od pewnego czasu zauważyłam, że strasznie zaczęły wypadać mi włosy- stąd moje pytanko czy ktoś może wie coś na temat zwiąku tryptanów z wypada...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się