Forum eDziecko edziecko Małe dziecko
ZMIEŃ
      odkrycia

odkrycia

(24 wyniki)
    • jak odkryć talent naszej pociechy? Mam jednego małego skarbuszka w wieku przedszkolnym i chciałabym mu pomóc odkryć jego zainteresowania a nie wiem zupełnie jak... w interencie nie ma żadnych fachowych rad, wszędzie piszą o konkursach np tu kobieceprawdy.pl/article_uni/dziecko/nie_przegap_talentu.html ech, licze na jakieś dobre rady...
    • Dziewczyny jak to jest u was, bo już sama nie wiem, co mam myśleć. Moja 3-letnia córka śpi odkryta. Od dawna. Kiedy ją przykrywamy, macha nogami i ściąga kołdrę. Zanim pójdę spać kilka razy ją przykryję, ale rano i tak budzi się odkryta. Przestałam z tym walczyć, dziecko jest zdrowe. Zostawiłam dzieci na weekend u teściów. Kiedy wróciliśmy okazało się, że babcia prawie całą noc nie spała, "dyżurowała" bo Hania ciągle się odkrywała, a ona pilnowała, żeby była przykryta. Twierdzi, że była...
    • Moj synek pod kołderką spi do 2óch godz po zasnieciu, pozniej sie rozkopuje i tak do rana, jak chce go w nocy przykryc to zaraz kopie nozkami jakby mial czujnik na koldre. Czy wasze dzieci tez tak mają, moze macie jakis sposob zeby dziecko nie spalo bez okrycia?
    • Mój synek za dwa tygodnie skończy roczek. Od ponad miesiąca już chodzi sam. Ma buciki z zakrytymi paluszkami. Na wakacje chciałam mu kupić butki z odsłoniętymi palcami - żeby nie było mu gorąco. Kilka osób powiedziało mi żebym do około 2 lat kupowała mu buciki z zakrytymi paluszkami bo jak bedą odkryte to ciagle bedzie je sobie obijał. Kochane E-MAMY poradźcie co zrobić. Jakie macie doświadczenia lub spostrzeżenia. Na wakacje buciki dla roczniaka z odkrytymi czy z zakrytymi paluszkami...
    • witajcie! moze i glupie pytanie ale jak mysllicie do tej pory moj roczny synek byl ciagle w czapeczkach w zaleznosci od pogody,zawsze pilnowalam zeby mial zakryte uszka itd ale teraz skonczyl roczek sa takie upaly i mysle ze moze juz pora na jakies kapelusze itd zeby nie zakrywaly juz uszu...
    • witam serdecznie.....szukam porady w sprawie mojego problemu.Mam 1.5 rocznego malucha Natanka ,dziecko najkochansze na swiecie, bardzo aktywne i zdrowe jak dzwon:) W zazadzie problem moj dzieje sie od zawsze, kiedy tylko jest maluch, jak w temacie budzi sie po piec razy w nocyna poczatku myslałam normalne ...głodny, trzeba go przebrac, nie wygodnie mu, jest mu zimko itd.......pozniej ząbki, wrazenia jakies z dnia itp.....zaczeło mnie to niepokoic, zrobilismy badania na obecnosc ...
    • bylam swiecie przekonana, ze moj synek nie toleruje laktozy czy bialka krowiego. podawalam mu mleko sojowe na recepte. faktycznie na poczatku mial. ale teraz ma ponad 15mies i co sie okazalo... skonczyly nam sie plyn do kapieli i krem firmy nivea. moja skleroza zaowocowala kilkudniowym brakiem takowych i uzywaniem innych. wielkie plamy na nozkach zniknely! dla eksperymentu podalam mu od wczoraj trzy male jogurciki, na ktore wczesniej reagowal czeronymi policzkami. NIC. mleka jakot...
    • mam 1,5r.córeczke,zastanawiam się czy jak jest jej zimno w nocy potrafiłaby się sama przykryć.?! Spi teraz bez śpiworka by mogła sama się swobodnie odkryć spod cienkiej kołderki,bo przecież tak gorąco.Lecz co jak zmarznie?
    • ale trochę mnie to niepokoi. Mój synek od jakiegoś czasu mruży oczy jednocześnie marszcząc nos. Pierwszy raz robił tak jak kręcił się wokół własnej osi (odkrył zabawę) i myślałam, że może to reakcja na wariacje błędnika, ale dzisiaj zaczął robić tak przy jedzeniu (jednoczesnie tarł oczka). Nie wiem zupełnie z czego to może wynikać. dzisiaj jest przeziębiony, więc może swędzi go nosek, ale nie wiem czy to może byc coś takiego.
    • synek ma 17 mc i na siusiaku zrobily sie takie dwa bombeli podeszy czyms bialm bylam z tym u lekarza i kazala smarowac mascia ale nie widze zadnej poprawy. Mialyscie cos podobnego ?? poza tym malemu jeszcze nie odkleil sie napletek i niem co mam robic. Niby ujscie ie jest cale odkryte.Jestem przerazona jakimkolwiek zabiegiem POMOCY
    • Witam po raz pierwszy, Czy na pierwsze buty nadają się dosyć mocno zabudowane, ale przewiewne sandały? Coś w tym stylu: www.deichmann.pl/site/pl/catalog.php?brand=8&category=0060157100000551&product=924097 www.eobuwie.com.pl/product-pol-20786-Antylopa-640-2.html www.eccoshop.pl/7676156662/Product.aspx Syn właśnie skończył roczek, od trzech tygodni sprawnie chodzi po domu i na spacerach chce wysiadać z wózka. Chcę kupić buty skórzane, lekkie, ze sztywnym zapiętkiem i elastyczną p...
    • Dziewczyny, na forum refluksowym zastanawialyśmy się właśnie czy wszystkim małym dzieciom (np. tak do lat 4)jest ciągle gorąco,poca się czy jest to cecha dzieci mających reflux dróg moczowych.... Jak u was jest ze spaniem? U mnie mój,obecnie prawie 17 miesięczny, Mikołaj jest ciągle odkryty w nocy. "Kopie" się straszliwie, niezaleznie od tego jak jest ubrany, --- wykluczone są długie rękawki u body czy spodnie, bo natychmiast odrzuca kołdrę. Kaloryfery, nawet w duże mrozy, musiały być...
    • Witam ! wybieramy sie jutro z naszym prawie 6-cio miesiecznym synkiem na basen. Zastanawiamy sie, czy isc na normalny basen czy na odkryty ? Ma byc cieplo, 25-30 st.C. Nasz synek jest okazem zdrowia i jeszcze nie chorowal, czy sa jakies przeciwskazania, zebysmy poszli na basen otwarty ? Pozdrawiam, Ewa
    • mamy z tym problem od 2mcy, wstaje do corki w nocy zeby ja przykrywac ale co z tego, skoro juz po 2minutach spowrotem cala sie rozkopuje? :( Macie tez taki problem? Jak sobie radzicie? Moj maz twoerdzi ze to nic takiego - bo gdyby bylo jej zimno, sama by sie nakryla. Nie jestem tego taka pewna, ma niespelna 4lata i chyba brak takich instynktow samozachowawczych;) Profilaktycznie zeby nie zmarzla zaczelam nakladac jej skarpetki i cienka kamizelke na pizame..
    • Mam pytanie jakie sandały kupuje sie dla 2 latka? Czy takie jakies jeszcze z zapiętkiem,trzymającym pietę czy juz takie na paseczki, że na pięcie tez tylko zapinany pasek?
    • Syn ma 14,5 miesiąca. Sam chodzi od 4 miesięcy. Ostatnio tj. od kilku dni mały zaczął chodzić na palcach. Wcześniej biegał normalnie, na całych stopach. Czy chodzenie na palcach zawsze jest sygnałem, że coś jest nie tak z napięciem mięśniowym czy może to być kolejny etap rozwoju jak np. chodzenie do tyłu?
    • Czy Wasze dzieci tez co pol godziny odkrywaja sie w nocy? Moj synek niemal od urodzenia spal w spiworku, teraz odmowil wspolpracy, potrafi sie obudzic w srodku nocy i zarzadzac jego zdjecia. Ok, postanowilam sprobowac z kolderka, ale skubaniec co chwile sie odkrywa. Ktoregos dnia w lozku lezal sopel lodu, az nabawil sie katarku. Probowalam przypinac kolderke do szczebelek, ale szalu dostaje, jak cos krepuje mu ruchy. Synek ma 2. latka. Poradzcie cos! Pozdrawiam serdecznie :-)
    • Ten temat pewnie sie już przewijał nie raz . Mam pytanie jaką temperaturę macie w domu ( pokoju dziecka ) w dzien i w nocy , i jak do tej temperatury ubieracie maluchy - również w dzień i w nocy . U mnie jest 23 st.i dzieciaki mają podkoszulek na ramiączkach i długi bawełniany . W nocy natomiast ubieram im bawełniany podkoszulek + kalesonki cienkie i na to piżamkę ( śpią ciągle odkryci , nie sposób przykryć ich kołdrą ). Zastanawiam się czy nie przesadzam . A jak jest u was?
    • corka ma 20 miesiecy.W nocy starsznie sie rozkopuje,spi praktycznie cala noc odkryta.Co sie przebudze to ja zakrywam,ale po chwili znowu ejst okdryta.teraz w lecie to nie ejst problem,ale zblizaja sie zimne noce i nie wiem,co zrobic.Chcialam Ja dac tez dos wojego pokoju juz no ale nie wyobrazam sobie,zebym co godzine tam latala i Ja przykrywala.Macie jakies magiczne sposoby mzoe:-)?
    • Witam, synek ma półtora roku, od 5 mies. chodzi samodzielnie, w domu biega w skarpetach (ze względu na pocenie sie nóżek)lub w ciapkach, dotychczas chodził w butach Bartka lub Antlopy i nigdy, ani razu nie zauważyłam aby chodził na paluszkach, az do dziś; kupiłam małemu sandałki, odkryte palce i boczki, pieta zakryta zupełnie, but dobrze trzyma sie nogi,, jak postawiłam synka na podłogę nagle zaczął chodzic na paluszkach, jakby sie skradał!!i tak doszliśmy do domu, troszke jakby siepr...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się