Dodaj do ulubionych

sandały dla 2latka

18.05.11, 13:20
Mam pytanie jakie sandały kupuje sie dla 2 latka? Czy takie jakies jeszcze z zapiętkiem,trzymającym pietę czy juz takie na paseczki, że na pięcie tez tylko zapinany pasek?
Obserwuj wątek
    • camel_3d Re: sandały dla 2latka 18.05.11, 13:22
      takie i takie...

mam elefanten i superfit... oba rodzaje sa super..
    • mikams75 Re: sandały dla 2latka 18.05.11, 13:30
      moja w pierwsze lato (roczek z kawalkiem) miala z zakryta pieta, noga jej sie pocila w tym, byly cale skorzane. W nastepne lato kupilam juz z odkryta pieta, tez skorzane (superfit)
    • be-er81 Re: sandały dla 2latka 18.05.11, 13:45
      Ja kupiłam ze sztywną piętką korneckiego, moim zdaniem dwulatek musi mieć jeszcze takiesmile Ogólnie mała miała wszystkie buciki tego producenta i jestam zadowolona
      • camel_3d Re: sandały dla 2latka 18.05.11, 14:31
        be-er81 napisała:

> Ja kupiłam ze sztywną piętką korneckiego, moim zdaniem dwulatek musi mieć jeszc
        > ze takiesmile

no co ty..nejlepsze sa bose nogi ... usztywnianie jest niezdrowe...
    • monazupa Re: sandały dla 2latka 18.05.11, 14:10
      my mamy takie jak te :
      allegro.pl/ecco-speedy-mini-chili-red-shadow-rozmiar-23-i1549762004.html
      i jestesmy z nich bardzo zadowleni smile
      • dodo207 Re: sandały dla 2latka 18.05.11, 21:58
        Niedawno się zastanawiałam nad tym samym przed kupnem sandałów dla dziecka, bo wiadomo że najlepiej byłoby dziecku w takich najmniej zabudowanych, na jakiś cienkich paskach,stopa się tak nie poci, ale jak zaczęłam na allegro szukać to się okazało że generalnie na mojego dwulatka- rozm 22,23 większość sandałów ma całą pięte, i stwierdziłam że chyba mimo wszystko kupie jeszcze teraz właśnie takie. i kupiłam fajne z firmy SUNWAY, oni też robią porządne buty,mają zdaje się ten atest zdrowej stopy,tą wkładke odpowiednio profilowaną, a tańsze troche od bartków. całe skórzane. mały śmiga bez problemu.
        tylko tak myśle że jeszcze jedne sandały się przydadzą, takie po placu do latania po żwirze i siedzeniu w piasku, jakieś tańsze zwykłe.
        • mikams75 Re: sandały dla 2latka 19.05.11, 08:50
          > tylko tak myśle że jeszcze jedne sandały się przydadzą, takie po placu do latan
          > ia po żwirze i siedzeniu w piasku, jakieś tańsze zwykłe.

wg mnie lepiej jedne a porzadne, bo przeciez nie bedziesz dziecku zmieniac butow w zaleznosci od tego gdzie siedzi np. zrobicie sobie spacer po okolicy, na koniec pojdziecie do piaskownicy. Na lazenie w lepszych butach, do piachu niby gorsze... ale tak na serio, tez kiedys tak myslalam, w praktyce malo to wykonalne. Bo nawet jak poszlismy do piaskownicy, to corce sie odwidzialo i latala wokolo czy w koncu poszlysmy gdzie indziej.
          A w piaskownicy i tak najczesciej byla boso.
    • slonko1335 Re: sandały dla 2latka 18.05.11, 22:09
      Moj ma jedne tego typu i te uwielbia najbardziej na szaleństwa na placu zabaw a dokładniej wszelkie wspinaczki-w takich noga jest najbardziej stabilna i chronione są palce:
      https://www.bartek.com.pl/foto/71291-N74.jpg

, niestety na upały są niezbyt moim zdaniem i na wtedy ma bardziej odkryte, bardziej odkryte zakładam jak nie idziemy na plac zabaw.
      • hinduska Re: sandały dla 2latka 18.05.11, 23:06
        w zeszłym roku syn jeszcze nie chodził, a w tym roku dostał skórzane sandałki niemickiej firmy Kranz, są świetne, dobrze trzymają stopę, są przewiewne, nie zabudowane. Ale póki co pogoda taka sobie na sandałki. tej samej firmy mamy trzewiczki i też z nich jestem zadowolona. Zastanawiam się nad kupnem drugiej pary tak na wszelki wypadek, jak pomoczy czy coś. Ale jeszcze sie nie rozglądałam.
    • namrata86 Re: sandały dla 2latka 18.05.11, 23:28
      Mój obecnie ma sandały z zakrytą piętą z Befado. Już w nich chodzi, ale chyba jak będzie jeszcze cieplej kupię mu bardziej odkryte.
    • mamuniaolunia Re: sandały dla 2latka 19.05.11, 08:47
      A ja polecam sandały po prostu Nike. Są wygodne, elastyczne i co najważniejsze - odkryte, bo wg mnie tym właśnie sandały powinny się charakteryzować. Nie rozumiem logiki kupowania sandałów, które są niemalże tak samo zabudowane jak adidasy... Stopie ma być chłodno i przewiewnie. My mamy takie:
      allegro.pl/nike-sandalki-sandaly-santiam-5-011-r-29-5-jet-i1621973349.html
      • hugo43 Re: sandały dla 2latka 19.05.11, 09:53
        moje dziecko ma tendencje do koslawienia stop i dlatego kupuje ze sztywna pieta.rok temu byly to elefanteny,w tym roku tez deichmann,ale jakies tansze,za 70pln.no i wazne by byly cale skorzane.
    • magdakingaklara Re: sandały dla 2latka 19.05.11, 10:41
      Ja zakupilam takie

allegro.pl/wyprzedaz-bartek-sandalki-51278-93b-r-23-i1591120114.html
      W tamtym roku miala podobno ale innej firmy i chodzilo jej sie dobrze
    • pikka6 Re: sandały dla 2latka 19.05.11, 17:33
      My mamy odkryte Nike. Myślę że takie zabudowane na upały to lekka przesada dla 2 latka
      • donia-1987 Re: sandały dla 2latka 20.05.11, 10:45
        My mamy takie www.butydlaciebie.pl/product_info.php?cPath=18_21&products_id=4249 i jestesmy bardzo zadowoleni. Są leciutkie i dobrze trzymaja stope.
    • gupia_rzona Re: sandały dla 2latka 20.05.11, 10:52
      A ja gorąco polecam takie
      www.eobuwie.com.pl/product-pol-21736-Rider-37750-21883.html
      są wykonane z tworzyw "z odzysku" bardzo leciutkie i miękkie. Stopa się nie poci. Rok temu moja córka takie nosiła. Miała niewiele ponad rok. Nie koślawiła stóp.
      W tym roku poszukam takich samych smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka