odkrycia

(28 wyników)
  • Czy ktoś wie gdzie ma powstać planowany plac zabaw na ul. Odkrytej. Odkryta jest dość długa a poza tym chyba mało miejsca jest na plac zabaw? pozdr
  • konsultacje@ztm.waw.pl Piszcie na tego maila, podobno jest szansa na autobus.
  • Proszę o opinię na temat osiedla Derby na Odkrytej czy to jest dobra lokalizacja mieszkaniowa i dobra lokata kapitału za wszelkie podpowiedzi wielkie dzięki
  • Czy bliski kontakt z Wisłą jest jakoś szczególnie uciążliwy (przeciągi, chłód, wilgoć)? co jest przyczyną tego że tak wiele osób chce tam sprzedać mieszkanie?
  • Mieszkam tu juz od 6 lat i conajmniej od trzech słyszę ze maja tędy puścić autobusy. Ja jeszcze mam w miare blisko do przystanku (ok 450m- przejscie zajmuje mi ok 10min) ale ludzie mieszkający bardziej w stronę lasu mają już hektar do przejścia. Po remoncie zatoczki czekają tylko na to żeby stawał tam jakiś autobus... Czy ktoś wie czy wreszcie coś się z tym zmieni??!!
  • Czy ktoś z Was zwrócił uwagę na prędkość samochodów na nowym odcinku Odkrytej? Tylko patrzeć jak dojdzie do nieszczęścia. Oby nie skończyło się tak jak na skrzyżowaniu Światowida/Stefanika. Tydzień temu żona szła z dzieckiem kiedy radosny kierowca nie wyrobił się na zakręcie i zatoczył zgrabny łuk po chodniku. Nawet nie myślę co by było gdyby on był tam minutę wcześniej...
  • czy wie ktos co sie wydarzylo 28.10 na rogu odkrytej i ordonowny?
  • Jakoś nie widzę radości sąsiadów (zamieszkujacych przy ul.Odkrytej) z nowego jej wyglądu.:( Tpi0 i inni ? gdzie radość. Ja straciłam amortyzatory na dziurach, deklach itp. przeszkodach. A Wy?
  • W ostatnim "ECHU" naszej dzielnicy Jędrzej umiescil artykul na temat dyskusji wokol ulicy Odkrytej. Dzieki, Jedrzej! To bardzo mile uczucie, gdy na lamach rasowej gazety mozna poczytac o sprawach tak bardzo bliskich, o swojej najmniejszej "ojczyznie" - otoczeniu, w ktorym sie mieszka. Dzieki! A mnie tym bardziej jest milo, ze w arytule Jedrzej zamiescil fragmet mojego posciku na temat Odkrytej.... milo sie robi na serduszku, oj milo! (przy okazji serdecznie pozdrawiam "Piotrka" ...
  • No właśnie, czy ktoś cos wie? Wyrobia sie na wrzesień/ jakies spoitkania przed otwarciem bedą? jakie zajecia dodatkowe? cokolwiek? pozd. Ania
  • Czy ktos wie ile jedzie sie srednio z ul. Odkrytej na Ochote Żwirki i Wigury? jaki nalepszy dojazd komunikacja miejska? Z góry dziekuje za pomoc.
  • ........ teren, jak po bitwie. Już piszę o co mi chodzi: brak chodników po obu stronach na dużych kawałkach, brak ścieżek rowerowych, choć na Swiatowida i prawie wszędzie są. Piesi chodzą po ulicy lub brną w błocie. Brak oznaczonych przejśc dla pieszych, o sygnalizacji świetlnej na skrzyżowaniu Stefanika i Odkrytą nie wspomnę. W końcu przy naszej ulicy jest kilka nowych osiedli, a władze jakby zapomniały, koncentrując kapitał i siłę roboczą w innym miejscu.
  • Jeśli jesteś zdziwiony, lub wręcz zszokowany wysokością czynszu podyktowanego przez firmę Inwestprojekt - wcale się nie dziwię. Nigdzie w okiolicy, a w niewielu miejscach w Warszawie czynsze są tak wysokie. Podjęte zostały już pierwsze kroki w celu ukonstytuowania wspólnoty mieszkaniowej. Zgłoś się do nas. Im więcej będziemy w tym celu przejawiali aktywności - tym szybciej wspólnota nabierze osobowości prawnej a czynsze realnie zmaleją.
  • Chcialabym wynajac mieszkanie na ul. odkrytej, jednak nie wiem jak jest z dojazdem do Centrum. Chodzi mi oczywiscie o autobusy i tramwaje :) Poza tym jak sie mieszka w nowych mieszkaniach na tejze ulicy? joanna
  • Od niedawna mieszkam na Tarchominie, na Odkrytej. Już kolejną noc wydaje mi się, że znad Wisły słychać słowika... Czy ktoś jeszcze go słyszał, czy mam jakieś omamy słuchowe? pozdr. a
  • Wiem czy dojechać, ale czy rzeczywiście autobusy np. E4 dojeżdżają do metra w 25 minut jak podaje ztm?
  • Na tej ulicy mieszkam od ponad roku. Oprócz kawałka drogi (do minimarketu TOM) nie zauważyłam żadnych postępów w gminy dotyczących budowania drogi. Słyszałam o problemach dotyczących tego, że właściciele działek nie chcą odsprzedać kilku metrów, ale chodzi mi generalnie o to czy ktoś słyszał o planach związanych z nową drogą. Może gmina ma zamiar coś z tym zrobić, gdyż już nawet dziur po zimie nie łatają...
  • cześć!!! Czy możecie polecić mi zajęcia na Tarchominie dla mojego dziecka. Ewa kończy właśnie 2 latka i chciałabym, żeby miała więcej kontaktu z rówieśnikami. Teraz nie ma pogody na zabawę na placu zabaw, a ja już nie mam pomysłów jak zapełnić jej ciekawie czas. Olga z Ewunią
  • Witam, Czy może wiecie coś na temat tego, czy ZTM ma zamiar "wysłać" chociaż jeden krótki autobus tymi nowymi ulicami, po to, aby nie trzeba było chodzić tam pieszo? Jest to o tyle dla mnie ważne, że za laskiem znajduje się przedszkole, a przejście tego odcinka (ok. 900m) jest trochę uciążliwe maluchom (rodziców niezmotoryzowanych). Mieszkańcy osiedli tam położonych też na tym by skorzystali. Oczywiście nie chodzi o to, żeby autobus jeździł tam co 3-4 min, ale taki raz na 30-40 ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się