odkrycia

(18 wyników)
  • Tak weekendowo i pogawędkowo :) o stanikowych odkryciach 2012 roku. Co zrewolucjonizowało szuflady? Jaki model zachwycił, a który rozczarował? Od siebie: 1. odkrycie, że ciasno nie znaczy lepiej i przesiadka z obwodu 28 na 30 2. pionowo cięte miękkie halfy Ewy Bien - staniki na tropiki! :) Na fali zachwytu miękkim i przejrzystym halfem jeszcze Annick Avocado się pojawiła u mnie, ale EB była pierwsza w przełamaniu monopolu sztywniaków. 3. staniki Onlyher - zachwyt absolutny nad wygodą! ...
  • Czyli proponuję małe podsumowanie - zabawę na koniec roku. Co Was najbardziej zaskoczyło, a co rozczarowało w mijającym roku (dany model, marka, zjawisko, trend w biu-modzie). Co będzie dla Was najfajniejszym wspomnieniem tego roku, do czego chcecie wracać, a o czym zamierzacie najszybciej zapomnieć lub liczycie na poprawę w roku 2012? Zapraszam do zabawy! :)
  • Witam! Poszukuję modelu stanika do sukienki z dużym wycięciem na plecach. Mam rozmiar 70F. Kupiłam kiedyś stanik multiway, ale wtedy jeszcze nie znałam swojego rozmiaru i oczywiście miseczka była dużo za mała. Czy istnieje coś takiego na duże biusty? Może polecicie jakiś stanik z obniżonym stanem? Albo półgorset? Pomysły mi się skończyły co wpisywać w wyszukiwarkę, a dalej bez rezultatów...
  • Do tej pory nie odzywałam się raczej, tylko czytałam... Dziewczyny, ja chciałabym Wam podziękować, bo właśnie odkryłam, że: boszsz, ja mogę być atrakcyjna!!!! freya zeta (kurczę, oni szyją na mnie) + bluzeczka (mexx) dopasowana, z odpowiednim dekoltem, do tego rozszerzana spódnica na karczku, żeby zamaskować za duże uda, sandałki na wysokim obcasie... i zrobiłam ostatnio furorę :) dziękuję, dziękuję, dziękuję Dziękuję że jesteście
  • Hej! dziewczyny potrzebuję Waszej pomocy... Poszukuję stanika do sukienki ślubnej z dużym dekoltem na plecach. Wiem że są zapinane na brzuchu, ale w powiem szczerze po odwiedzeniu kilku sklepów nie znalazłam nic ciekawego, a czasu coraz mniej... Proszę o pomoc....
  • Im bliżej Sylwestra, tym bardziej odbija mi na podsumowania roku:) Ciekawi mnie, jak wiele bywalczyń LB odkryło nasz probiuściasty ruch w tym właśnie, 2009 roku. Dlatego pomyślałam: wpisujcie się w tym wątku te z Was, któe trafiły na Lobby/Stanikomanię/Balkonetkę właśnie w tym roku. Po liczbie postów będziemy mogły określić, ile nowych osób jest razem z nami:) Ja się niestety nie wpisuję, bom już na to na LB za długo;) - ale założę się, że tych, które odnalazły swój nowy, dobry rozmiar ...
  • Cześć dziewczyny! We wrześniu tego roku biorę ślub i do końca nastepnego tygodnia muszę złożyć zamówienie na suknię. Bardzo podoba mi się taka z dość głęboko odkrytymi plecami. Stanik musiałby zapinać się niżej niż zwyke. Wiem, że są takie specjalne wiązane na dole lub z przodu- dokładnie nie wiem i nic nie mogę w internecie znaleźć. Boję się, że zamówię suknie a później nie będe mogła znaleźć odpowiedniej bielizny lub co bardziej prawdopodobne rozmiaru (70D). Jakbyście mogły to podajcie choc...
  • No właśnie, odkryłam sklep z biustonoszami w rozmiarach do "h"!! Sklepik jest w pawilonie 7E na tyłach Hali Marymonckiej (metro marymont), za ul. Włościańską - nieopodal stoisk warzywnych. Pani w sklepie ma wywieszone staniki w małych rozmiarach, ale te o głębszych miseczkach sprowadza na zamówienie. Można obejrzeć katalogi. Ceny, według mnie są umiarkowane - tak do 85 złotych, a staniki naprawdę ładne. Mamy karmiące, które przed ciążą miały duży biust, a teraz to już w ogóle nie mogą n...
  • mam straszną ochotę kupić sobie sukienkę z gołymi plecami, ale problemem będzie czy do takiej sukienki w ogóle można znaleźć jakiś biustonosz, np. z silkonowym tyłem i ramiączkami? bardzo proszę o jakąś radę
  • czyli muszę podzielic się swoja radością :D Bo długiej (rok!) batali o dobry (co tam dobry, idealny ! :)) stanik,znalazłam Andorra Bra Pearl. Dziękuję pięknie Paniom z Linergie w Wrzeszczu :). Mój biust po czterech ciążach i łącznie 8 latach karmienia, który zmalał w obwodzie z 110 do 94cm (pod 77cm), był właściwie niekompatybilny z niczym. Ostatecznie najlepiej działało Tango II (28GG z przedłużką, ale nie był to boski kształt. Andorra jest z elastycznej koronki i dlatego (jak ...
  • Zajrzalam na brastop i ... nowa strona. Porady odnosnie mierzenia, faq, wyjasnione, ze przesylka poza UK powinna dojsc do 10 dni roboczych, choc z reguly dostawa moze trwac krocej, opis marek i... odkrycie, ze jedna z firm wg. brastopu Kriss Line, wg. polskiej strony Krisline sprzedaje w UK swoje staniki... Pewnie bedzie to odkrywanie Ameryki ;) jak w przypadku Doreen ;), ale powiem szczerze jedno - szkoda, ze Kriss Line nie robi nic ponizej 70 w obwodzie... No, ale jak od nich kupic ni...
  • Wątek ciekawościowy :) Ciekawa jestem, ile z Was przekonało się do e-zakupów właśnie przy okazji "oświecenia stanikowego".
  • Nie wiem, na ile odkrywcze, bo zjawisko odwrotne od niżej podanego było już omówione wzdłuż i wszerz.Jeśli już coś było na ten temat, to proszę o wykasowanie wątku. Ponieważ sporo ostatnio schudłam, to zaczęłam się zastanawiać, czy zmniejszyły mi się piersi jako takie, czy tylko obwód w biuscie. Z 80/120 zostało 75/113. I tak: w jednych stanikach w miseczkach zrobił się luz - obie Arabelki - do niedawna 32J bułkowała trochę, 32HH - mój pierwszy, przedmigracyjny stanik, miała iść na ...
  • Nie widziałam, żeby cos takiego było tu na forum, więc może ktoś skorzysta z pomysłu. Często miałam ochotę kupić sobie bluzkę z rozcięciem na plecach, jednak zawsze raził mnie widok obwodu, tak więc rezygnowałam z takich bluzek. I dziś do głowy wpadł mi prosty sposób, co zrobić z tym obwodem - wystarczy odpowiednio przepiąć ramiączka i obwód staje się niewidoczny :) poniżej zamieszczam fotki. Jeżeli ktoś ma stanik "na zmarnowanie", np. z rozciągniętym obwodem, to można odpruć obwód i rami...
  • Witam Już od jakiegoś czasu szukam białego stanika 75E do takiej sukienki (Pronovias nieve) www.madonna.pl/pl/pronovias.php?s=99.nieve . Niestety moje poszukiwania spełzły na razie na niczym. Dlatego szukam ratunku u Was :) Wydaje mi się, że najlepiej jakby był z przepinanymi ramiączkami, abym mogla zapiąć go na szyi. Natomiast pod biustem, chyba najlepszy byłby tzw. "krzyżak" zapinany w pasie, gdyż suknia w rzeczywistości układa się trochę niżej pod łopatkami niż to jest pokazane na z...
  • Wiem, że jest osobny wątek na Effuniaki, ale to bardziej lista życzeń, marzeń, i zachwytów... a ja tutaj mam konstruktywne uwagi... (później ewentualnie można usunąć ;)) Otóż za najlepiej trzymający stanik uchodzi jak dotąd tango II. Przynajmniej w tej kategorii rozmiarowej - w porównaniu z innymi biust jest dużo lepiej podtrzymany, uniesiony, itp.. Ale o to co zauważyłam, jak postanowiłam się sfotografować... zdjęcie mnie tak poruszyło, że przygotowałam małe zestawienie... Przygo...
  • odkryłam super stanik w Triumphie, choć nigdy nie byłam fanką tej marki. Polecam model Minimizer - nabyłam rozmiar 75F i wyglądam jakbym miała zgrabne, duże B:) Stanik jak sama nazwa wskazuje ma właściwości pomniejszające biust - cena przystępna, 100 zł za sztukę Rzadko do Was zaglądam, ale to jest naprawdę odkrycie!!! Przynajmniej jak dla mnie!
  • Witajcie , muszę się z Wami podzielić bardzo miłym odkryciem. Trafiłam w Tarnowie na mały sklepik z bielizną na placu Rybnym. Zakup biustonosza był dla mnie zawsze przykrym obowiązkiem ze względu na duży ciężki biust. Poprosiłam sprzedającą o biustonosz w rozmiarze 80-85 D a pani zapytała czy może mi pomóc w doborze dobrego rozmiaru bo wg. niej jestem za szczupła na 80 pod biustem :-). jakie było moje zdziwienie kiedy wychodziłam z rozmiarem 70 H !!! Zakupiłam stanik Olimpia firmy Dalia i n...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się