Forum Zdrowie Pasożyty, candida
ZMIEŃ
      oleje

oleje

(10 wyników)
    • Witam, znalazłam trochę ciekawych informacji. Dużo czytania ale może się przyda :-) Zachęcam do lektury wszystkie mamy a w szczególności mamy karmiące i te, których dzieci mają candidę, pasożyty, bakterie (np.Helicobacter Pylori ), alergie skórne i inne problemy zdrowotne. "Połowę zawartości oleju kokosowego stanowi kwas laurynowy, przekształcający się w organizmie w monolauryn. To związek chemiczny, który w dużych ilościach znajduje się tylko w dwóch produktach: oprócz kokosa z...
    • Czy tez tak ktoś miał? Co to oznacza. Piłam przez dwa miesiące z oliwą z oliwek i na początku był katar, kaszelek, jakby lekkie pogorszenie ale to pierwsze ze dwa tygodnie, potem normalnie, bezobjawowo. Czułam, że dobrze będzie przejść do następnego etapu i szok. Od pierwszego wypicia z olejem kukurydzianym potworne mdłości po godzinie od wypicia i tak mam już drugi tydzień i za każdym razem, codziennie to samo. Z wypróznianiem bez zmian. Tylko troche kłuje brzuch cały i mdli. B...
    • Jesteśmy po 1 serii Macmiroru na lamblie i chciałam w czasie przerwy przed 2 serią podawać ten olej. No i podaję od 2 dni, ale synek ma po nim biegunkę (tzn tak sadzę, bo żadnych nowości nie podawałam do jedzenia). Co to może znaczyć? Organizm nie toleruje tego oleju czy może oczyszcza się z toksyn/cyst/...? Odstawić. nie odstawić?
    • Przez pół roku był spokój, już się cieszyłam, że wygraliśmy. Niestety znów podejrzewam u dziecka owsiki. Czy można się tego cholerstwa pozbyć raz na zawsze, komuś się udało? Jak jeszcze można zabezpieczyć organizm przed zagnieżdżaniem się pasożytów? Jakie produkty stosować w codziennej diecie? Staramy się jeść zdrowo, dziecko na diecie bezcukrowej ( candida ). Stosuję olej z orzecha, jemy pestki dyni, pijemy sok z marchwi, co jeszcze moze pomóc? Do tej pory zastosowaliśmy Zentel ...
    • Wiem, że mnostwo wątkow bylo, ale mam inne pytanie. Skoro robale nie znoszą tego oleju, to może można posmarować tym olejem odbyt i do tego dac olej do picia? Zaatakowane z dwóch stron np. owsiki... może pozdychają?
    • Na wstępie dziękuje za odpowiedzi w poprzdnich postach, jesteście bankiem wiedzy. Synek i córka leczeni są furazolidonem, 6 dzień. Wczoraj mały zaczął pokaszliwac, dziś dołączył katar, taki przezroczysty, trochę się boję, bo u niego taki katar kończył się zazwyczaj oskrzelami. Leczenie przechodzi też córka 5,5 roku, ale ona po pierwszym dniu, miała tylko lettkie bóle brzuszka i zrobiła przez cały dzień 8 razy kupkę w ilościach ogromnych, aż się zastanawiałam gdzie ona to zmiesci...
    • dziewczyny mam pytanie czy ojej z pestek dyni mozna laczyc z tranem? tzn czy rano moge podac malej olej z pestek a wieczor tran? czy nie za duzo tego wszystkego?
    • Pestki z dyni przeciw robakom przewodu pokarmowego 60 g pestek wymieszać z 30 g cukru pudru i dobrze je rozgnieść. Zażywać 2 łyżeczki na czczo rozpuszczone w filiżance kakao. Po 5 godzinach należy zażyć jakiś środek przeczyszczający w celu pozbycia się martwych robaków. Jeżeli jednorazowa kuracja nie przyniesie skutku, należy ją powtarzać przez kilka następnych dni. Pestki z dyni przeciwko tasiemcowi 1. Dla dorosłych: Rozetrzeć z wodą lub mlekiem na gęstą papkę lub zm...
    • Czytalam na angielskich stronach ze oregano [ ziolowa przyprawa kuchenna]zabija lambie lepiej niz leki.Mozna je dodawac do zup ,salatek, past, mies ,ryb.Doroslym i dzieciom bez wyjatku. Nawet zwierzetom domowym [psu i kotu] mieszac szczypte z jedzeniem. Mysle ze warto sprobowac. Jak ktos chce to moge podac gdzie czytalam.
    • Mam podwyższony (sporo) poziom cholesterolu, czyli powinnam zacząć od MO z olejem kukurdzoanym. Zastanawiam się, czy może jednak warto zacząć od pierwszego oleju (z oliwek?), bo chcialabym oczysscic się dokladnie. Dolgliwosci ze strony żałądka nie mam, ale kto wie, co siedzi w czlowieku. Jak myslicie, pominąc ten pierwszy olej czy moze jednak zaczac od początku?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się