Forum Zdrowie Zioła
ZMIEŃ
      oleje

oleje

(14 wyniki)
    • Zgodnie z tym, co pisałam w wątku o zatokach, zaczęłam stosować taką kurację, ale właśnie wyczytałam na forum zdrowie, że należy ten olej trzymać między zębami a wargami. Górnicka też chyba pisała, żeby ssać w "przedniej części" jamy ustnej. Puma, jak to w końcu jest. Może ja źle robię? D.
    • Bardzo je polecam z pieczywem zamiast masła,przynajmniej mi bardzo podpasowały. Próbowałam kukurydzianego, sojowego. Ostatnim zakupem jest dyniowy. Zapach i smak ma niebiański. Kolor ciemno zielony. Z ciemnym , dobrym pieczywem smakuje wspaniale. Można zjadać z przyprawami. aga
    • Z zainteresowaniem przeczytałam wątki i linki podane w nich odnośnie leczniczych właściwości ssania oleju. Nie ulegam jednak łatwo takim dziwacznym metodom leczniczym, dlatego chciałabym jakieś w miarę naukowe uzasadnienie odnośnie pozytywnych efektów tej kuracji? Niby dlaczego to miałoby działać oczyszczająco, a jaki sposób te toksyny się wydostają z naszego organizmu i przenikają do tego oleju? Kto opisał ten mechanizm i jakie te toksyny wykryto w tej zużytej już porcji oleju? C...
    • olej bazyliowy 25 g swiezych lisci bazyli na 300 ml oleju lub oliwy. najpierw ziola umyc, osuszyc. nastepnie lekko rozgniesc aby aromat latwiej przechodzil do oliwy. zalac w sloiku i odstawic na tydzien w cieple miejsce. hmm pewnie dobrze jest potrzasnac co jakis czas. po tym czasie olej przecedzic i przelac do butelki lub jesli chcemy mocniejszy procedure powtorzyc znow zalewajac swieze liscie bazyli. wazne jest usuniecie bazyli z oleju, poniewaz po tygodniu podobno (sama nie ro...
    • Ja mam problem ze zdrowiem.np kurcze , boli mnie brzuch, boli głowa. Mama mi kazała ssać olej słonecznikowy Czy komuś pomogło ssanie oleju sloneczkowego? Czy da wyleczyc wszystkie choroby?
    • Czy ktoś stosował doustnie /na skórę jakieś refleksje --ja mam straszne problemy polekowe i ekstremalnie sucha skórę ,kremy apteczne nie pomagaja ,pomóżcie!
    • Z powodu przewleklej choroby zatok chce ssac olej kiedys juz o tym czytalam i pamietam ze po wypluciu oleju nie wolno jesc przez jakis czas nie moge znalezc jednak informacji jak dlugo? Czy moglibysmcie mi przypomniec. Bardzo licze na te kuacje bo dopiero tydzien temu skonczylam anytybiotyk i juz mam nawrot choroby. Znalazlam tylko z eolej wieczorem trzeba ssac 2-3 godziny po jedzeniu.
    • bardzo prosze może znacie jakies mieszanki ziołowe na wyregulowanie hormonów. niestety przez 1 miesiąc brałam CLOMIFEN -LEK STYMULUJACY JAJECZKOWANIE I od tamtej pory tzn 67 dni nie mam okresu. zawsze pomagała mi czarna malwa ale teraz nawet po nie nie dostałam @.badanie usg nie wykazuje nieprawidłowosci, badanie hormonów tarczycy, prolaktyny w normie, w ciąży nie jestem.Lekarze przepisami mi luteine na wywołanie ale to równiez nie zadziałało, teraz pozostaje mi wziąc tylko tabletk...
    • Błagam o pomoc w znalezieniu tego ziela mieszkam w Warszawie ,moze wiecie gdzie nabyć albo w necie ,nawet w Waszej miejscowości!!!!!!!!!!! Przepraszam TERESę że nie byłam u niej w firmie --wyszłam dopiero ze szpital.TERESA naprawde przepraszam z abrak kontaktu i odp wtedy!!!LUDZie pomóżcie muszę znależć czarnuszkę
    • Mam bardzo suchą zgrubiałą skóre na piętach i rękach (przy paznokciach).Nie mogę się tego wyzbyć. Może ktoś mi podpowie jakie zioła stosować. Pozdrwaiam.
    • Wiem, że są mieszanki ziołowe na tę dolegliwość, ale nie pamietam nazw. Może wy je znacie, albo wiecie o jakimś innym ziółku, ktorym można się wyleczyć. O inhalacjach wiem, ale chodzi mi o zioła do picia. Z góry dziękuję D.
    • mam bardzo wysoki pozom złego cholesterolu. powstaje on z powodu choroby serca i predyspozycji genetycznych nie diety. mam 50 lat. od dłuzszego czasu przyjmuję bardzo silne leki ale muszę je już odstawić przynajmniej na jakiś czas. chciałabym zastąpić je czymś naturalnym, bo przyjmowane przeze mnie leki są bardzo toksyczne. pomóżcie proszę:)
    • Bardzo prosze o pomoc mojej mamie w gardle zalega flegma czesto robi płukanki z zioł ale chyba nie trafiła jeszcze na właściwe, a zatem czy macie moze jakies skuteczne sposoby na ta dolegliwosc? Dodam tylko ze mama o wiele bardziej wierzy w medycyne natuaralana anizeli w lekarzy wiec trudno jest mi ja wyslac do lekarza... Bardzo prosze o pomoc...
    • Czy mozna samymi ziołami wytępić owsiki, czy bez farmakologii sie nie obędzie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się