-
model, model... wystarczy wziąć plan miasta, zrobić uproszczony przekrój i widać wszystko. Tak kończy się wiara w nowe narzędzia... a poza tym uwzględnienie tylko punktów widokowych z mostów, to błędne założenie. Proponuję wziąć przykład z Londynu, tam wyjątkowo starannie projektuje się wieżowce, analizując widoki. Są zaznaczone strefy wrażliwe, w tych strefach każdy budynek o wysokości więcej jak 25 m jest poddawany analizie i wymaga zgody Burmistrza (w pozostałych rejonach wysokość większa ...
-
Nic nadazwyczajnego, i tak był to słaby widok.
-
Już wcześniej Panorama Warszawy widziana ze Starego Miasta została zeszpecona. Dziwi mnie to oburzenie co pewnych po tak długim czasie. Rządy fanatyków z PiS tak samo jak troglodytów z PO tworzą z miasta kamienną pustynię szczególnie gdy chodzi o Śródmieście. Wdaje się to niemądre i pozbawione logiki. Ale gdy się patrzy na to jak kradną ci którzy powinni być dla mieszkańców oraz gości to nie dziwi. Warszawa nie jest dla swoich mieszkańców a dla wszelkiej bandy, która się dorwała do władzy i p...
-
dlaczego zawsze warszawa jest pokazywana jako lewy brzeg + stadion X lecia i
nic poza tym? bo jak dla mnie najpiękniejsza część warszawy to właśnie saska
kępa i wawer....
-
Poszukuję zdjęć z panoramą Warszawy a w szczególności centrum miasta.
Jeśli macie linki do jakiś stron o tej tematyce, byłbym wdzięczny za podanie ich.
-
od jakiegos czasu czerwienieje mi twarz. Nad samym
ranem jeszcze jest ok. Ale pozniej wystepuje trwale
zaczerwienienie (szczegolnie wzrasta jak mnie cos
wkurzy).
Czy ktoś wie co to za dziadostwo ??
ps: tryb zycia taki sam jak przed objawami.