Forum Kuchnia Wegetarianizm
ZMIEŃ
      papryka

papryka

(11 wyników)
    • Sąsiad mnie namówił... Wytaszczyliśmy ode mnie dębową beczkę z piwnicy... Nawrzucaliśmy ogórków (2/3) i słodkiej czerwonej pozbawionej nasion papryki (1/3). Przyprawy takie jak do kiszenia ogórków + 2 łyżki miodu na 2 kg ogórków, wszystko zalaliśmy solanką i na tydzień zostawiliśmy w spokoju... Jakieś 2 godziny temu odbiliśmy dno beczki... O mamuńciu... Jestem pełen, a ta papryka nadal kusi... Ciemny chleb z wiejskim masłem i twarogiem, a do tego ta papryka... Niebo w gębie... Chyba...
    • Kochani VEGE, podpowiedzcie czy mozna podawac papryke tak malemu dziecku? Jezeli tak, to prosze o przepisy. Jak najlepiej przyzadzic szpinak dla takiego dziecka, zeby mu smakowalo? Iza
    • >> ja oczywiscie duzo owoców: w tym morele(wit A) i marchew(wit A) >> na obiad ogromna porcja surówki : kapusta pekińska, ogórki(także kiszony), pomidor, zielona pietruszka, troche namoczonego słonecznika >. aby dopchac bo nie chce mi sie gotowac jem jakąś kanapke z tofu znów przybraną jakims warzywem np papryka >> wieczorem czasem gotuje kukurydzę >> na noc namaczam słonecznik dynię i migdały i rano mam takie musli - dodaje jeszce jakies płatki zalewam so...
    • zamiast klotni ideowych zapraszam do tego topicu. jakie lubicie dania vege ? kto zyw niech pisze i dodaje przepisy co by i innni uzytkownicy mogli Waszych ulubiencow sprobowac ;) Ulubience nikowe ;) kolejnosc przypadkowa: 1. kotlety z soczewica ( przepis juz podawalam, w razie czego moge powtorzyc) 2. PULAO 1 szkl. ryżu (najlepiej basmati) 1/3 szkl. mrożonego groszku 1/2 czerwonej papryki 1/3 szkl. orzechów nerkowca 2 łyżki masła 1 łyżeczka kurkumy lub curry Na średnim ogni...
    • mój mąż wyjeżdża do pracy za granice jakie potrawy wegetarianzkie mogę mu zagotowac w słoikach myśle o leczu z cukini proszę o rady bo zmizernieje mi chłopina
    • cukinia(8)

Czy ktoś mógłby mi podać inne sposoby przyrządzania cukini niż opiekanie jej w panierce bądź bez. Wiem, wiem, że mogę poszukać wśród przepisów, ale chciałabym coś wypróbowanego i mało skomplikowanego. Ostatnio kombinowałam z sałatka z gotowanej cukini i oczywiście ....było niejadalne. Pozdrawiam:))
    • Jestem już jakieś 2 lata weg. i zawsze mam problem na grillu z przyjaciółmi. Macie jakieś pomysły oprócz tostów czy bananów? Z góry dzięks za odp /Damian
    • Uwielbiam imprezy z grillem, niestety jest to spory problem dla wegetarian. Z racji otwartego sezonu proponuję siakieś fajne przepisy. Ja podam od razu dwa 1)Cukinię należy pokroić w dosyć cienkie plastry. W filiżance zmieszać olej, czosnek, świeżą bazylię (od biedy suszoną) miód i ocet winny. No i trochę soli oczywiście. Najlepiej wrzucić to razem do woreczka i zostawić na dwa dni w lodówce, tak najlepiej przejdzie smakiem 2)Paprykę obrać ze skóry. Zmiksować twardy ser pleśniowy, m...
    • poprosze o jakies sympatyczne przepisy. Dziekuje :-)
    • Nie jem mięsa od niedawna i tak naprawdę dopiero się w to wgłębiam, szukam ciekawych, łatwych do przyrządzenia potraw i tanich przede wszystkim !! Idzie wiosna i zaczną się imprezy grillowe i co można ciekawego przyrządzić?
    • witam, chciałabym trochę urozmaicic niedzielne rodzinne grillowanie o jakies potrawy, szaszlyczki wegetarianskie :) gdzie moge znalezc jakies przepisy??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się