Forum Zdrowie Migrena
ZMIEŃ
      paracetamol

paracetamol

(20 wyników)
    • Czasem mam po atakach migreny( gdzie biorę 4 sopladeine i czasem 2 polowki cinie -50mg- w ciagu doby)wysypki na cile , na brzuchu czy plecach czy dekoldzie, potem schodzą....ale czy mam się bac?
    • Kodeina(21)

Pomóżcie, siostry! Chcę się wyzwolić od tego syfu, bo wpadłam w błędne koło - biorę po kilka tabletek efferalganu z kodeiną codziennie i już nie wyrabiam. Zaczęłam od jednej raz na kilka dni, teraz to są już naprawdę hurtowe ilości. Oczywiście żaden geniusz mi nie powiedział, że tak to się może skończyć - piszą tylko recepty i załatwione. Od trzech dni staram się nie brać kodeiny, no i umieram. Teraz już sama nie wiem - czy mam definitywnie po prostu odstawić ją czy też powoli zmniejszać...
    • Migrene mam juz od lat 10 z przerwami. Ostatnio regularnie wraz z pierwszym dniem miesiaczki - latwa do przewidzenia, ale niekoniecznie latwa do przetrwania. Nie moge przeciez co miesiac brac dwoch dni wolnego z pracy. Wyglada wiec na migrene hormonalna. Diagnoza byla postawiona przez dwoch lekarzy ogolnych, ale nigdy nie skierowali mnie na zadne badania. Przyznam, ze mam juz dosyc tego bolu i zlego samopoczucia - zatruwa mi to zycie okrutnie. Wlasnie zmagam sie z jej dzialaniem. Wiem, ze nie...
    • Czy to możliwe, żeby to była migrena? Boli codziennie, prawie bez przerwy, mało co pomaga. Lekarz (neurolog) powiedział, że te bóle napięciowe i mam...brać paracetamol, który, oczywiście, nie pomaga mi wcale, boli mnie po nim żołądek tylko. Miałam rezonans, jest ok. Prolaktyna natomiast bardzo wysoka, ale dostinex ani bromergon nie pomagają. już nie wiem,co robić, lekarze uważają, że skoro nie mam guza, to nic mi nie jest... a mnie boli, ciągle, potwornie, koszmarnie boli.
    • na tej stronie znalazłam informację na temat nowego leku czy ktoś zna nazwę czy w ogóle jest on już dostępny na rynku www.doz.pl/newsy/a592-Nowe_leki_przeciw_bolom_migrenowym piszą tu że to mieszanka tryptanu i naproksenu
    • No właśnie, tego się bałam gorzej niż wszystkich kataklizmów świata. Połowa czwartego miesiąca ciąży - i dopadło mnie. Już drugi dzień tylko leżę i się modlę aby w końcu się to skończyło. Tylko lodowaty kompres na głowie i NIC więcej. Czy któraś z Was może wie, co można brać w ciąży ? Moja Pani ginekolog jest niechętna każdemu lekowi przeciwmigrenowemu, mój standardowy pomocnik (sprawdzony) pyralgin w ampułce doustnie odpada. Błagam, pomocy. ...
    • www.badania-lekarza-medycyny-pracy.com/Migrena-Bole-glowy.html Może kogoś zainteresuje Pozdrawiam meg22
    • Wiecie jak poradzić sobie z migreną - włąśnie mnie dopada - gdy karmię piersią i najwyżej paracetamol mogę łyknąć, a i to niewiele daje, do tego jest mi niedobrze po nim. A niestety dopada mnie średnio raz w tygodniu:( albo i dwa razy.
    • Wczoraj przez 30 min siedziałam w poczekalni przed gabinetem a przed moimi oczami wisiał plakat z informacją , że nadużywanie leków pbólowych i niesterydowych pzapalnych może być źródłem groźnych powikłań. Były też zdjęcia uszkodzonej tkanki przewodu pokarmowego. Okropne. Były tu takie wątki, ale co to jest nadużywanie? Jesteśmy zmuszone do stałego brania czegoś tam. Pozdrawiam
    • Jedna tabletka leku Neopyrin ASA zawiera substancje czynne: kwas acetylosalicylowy 300 mg, paracetamol 100 mg i kofeinę 50 mg oraz substancje pomocnicze: laktozę, skrobię modyfikowaną, celulozę mikrokrystaliczną, behenian glicerolu, krzemionkę koloidalną, poliwinylopirolidon liniowy, poliwinylopirolidon usieciowany i kwas stearynowy.
    • Zwrocilam uwage ze jednym ze skutkow ubocznych Frova jest niemigrenowy bol glowy. Ktos kiedys napisal, przepraszam ze nie pamietam kto, ze po Imitrexie po wstepnej uldze powracaly bole glowy polaczone z bolami miesni na szyi i plecach. Wnioskuje wiec ze moze to wlasnie ten skutek uboczny, bo w koncu Imitrex to tez tryptan a one wszystkie sa podobne, i moze wobec tego jesli pierwotnie bol glowy ustapi i pojawi sie ponownie w troche innej postaci to warto wziac zwykle srodek p/b...
    • Od znajomych, którzy mają rodzinę w USA, słyszałam o leku EXCEDRIN MIGRAINE. Z tego co wyczytałam, w jego skład wchodzi paracetamol, aspiryna i kofeina. Czy ktoś zna ten środek albo wie coś więcej na jego temat?
    • Jak wiadomo, każda z nas zjada miesięcznie więcej leków, niż dziesięciu statystycznych Polaków. I jak wiadomo, wszystko to uderza w wątrobę. Od trzech dni biorę paracetamol za paracetamolem (w wersji z kodeiną) bo inaczej nie jestem w stanie wstać z łóżka. Wątroba za chwilę mi siądzie i zastanawiam się, jak ją ratować. Bierzecie coś osłonowego na wątrobę? Wiem, że jest lek o nazwie ACC (acetylocysteina), zasadniczo wykrztuśny, ale stosowany także przy zatruciach paracetamolem. Nie...
    • Też nowy lek. Przepraszam, że w nowym wątku, ale może łatwiej będzie znaleźć. Skład ten sam, co efferalgan z kodeiną: paracetamol 500mg, kodeina 30mg. Na receptę, opakowania po 10 i 30 tabletek. No własnie - w formie tabletek. To ważne, bo mnie sie przydają, kiedy nie mam jak rozpuścić efferalganu, a potrzebuję, to łykam. Należy pamiętać, że wciąż efferalgan jest lepszy np. na żołądek, bo łagodniejszy przez swą formę, no i szybciej działa, ale forma tabletki do połknięcia niejednokrotnie wyg...
    • czy zażywał ktoś ten lek?z jakim skutkiem?proszę o opinie.
    • Czesto przewija sie na forum uwaga ze szkoda wziac tego lub tamtego bo jak zwrocimy to sie zmarnuje, albo ze zdalo sie psu na bude bo z powodu wymiotow stracilismy lecznicze dzialanie jakiegos medykamentu. Przypominam wiec ze sa takze leki dostepne w innej postaci niz tabletki do polykania. Sa takze CZOPKI WAFLE lub OPLATKI rozpuszczalne w ustach SPRAY'e do nosa ZASTRZYKI Wafle (oplatki) sa bardzo dobre bo prawie natychmiast sie rozpuszczaja w ustach, nie trzeba nawet ich...
    • Czy są tu jakieś mamy karmiące? Co bierzecie i co Wam pomaga? mnie lekarz przepisał tylko efferalgan z kodeiną. Niestety, nie bardzo to pomaga na silne bóle i ataki migreny.
    • ...........................UWAGA......................................... ...........................UWAGA......................................... !!!....... UWAGA NIE STOSOWAC BEZ PORADZENIA SIE LEKARZA ....... !!! ~~~Nie nalezy mieszac tryptanow z preparatami ergotaminy i DHE oraz MAOI~~~~ ....................................................................... Zomig- zolmitriptan- tabletka 2,5mg - wziac zaraz na poczatku ataku, druga dawka moze byc wzieta najwczes...
    • Byla okropna, od 7:30 do ok.15:30, poszly 4 Zomigi i 6 paracetamoli z kodeina, nie moglam brac ibuprofenu bo pusty zoladek...pomagal worek z lodem.. Glowa- bolala okropnie ale mialam gorsze bole, co bylo fatalne w tej - mdlosci, i przy zmianie pozycji zwlaszcza przy podnoszeniu sie- telepawka, jak drgawki.. i kurka blada!!! musialam latac do toalety na obydwa numerki ze cztery razy z samego rana! koszmar!! obolala, ledwo zywa Venus
    • Dowiedzialm sie od mamy, ze excedrin kosztuje okolo 15$ jest to oczywiscie zalezne od rodzju i wielkosci opakowania. Tylko zaznaczyc musze, ze ten lek moze uzalezniac no i nie jest najlepszy dla nerek. Jesli ktos zareaguje na niego tak jak ja czyli coraz to rzadszymi atakami, a co za tym idzie spadajaca a nie rosnaca czestotliwoscia brania to goraco polecam. nimmka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się