11.10.10, 10:03
Też nowy lek. Przepraszam, że w nowym wątku, ale może łatwiej będzie znaleźć.
Skład ten sam, co efferalgan z kodeiną: paracetamol 500mg, kodeina 30mg. Na receptę, opakowania po 10 i 30 tabletek. No własnie - w formie tabletek. To ważne, bo mnie sie przydają, kiedy nie mam jak rozpuścić efferalganu, a potrzebuję, to łykam. Należy pamiętać, że wciąż efferalgan jest lepszy np. na żołądek, bo łagodniejszy przez swą formę, no i szybciej działa, ale forma tabletki do połknięcia niejednokrotnie wygrywa.
To tyle jeśli chodzi o info.
Obserwuj wątek
    • minniemouse Re: Ultracod 12.10.10, 04:20
      O, to juz cos konkretnego w walce z migrena.

ja bralam wersje z 325mg parac. po dwie naraz.

Parac. i tak jest lagodny na zoladek chociaz. ale fakt ze musujacy szybciej dziala i chyab wiecej sie wchlania w tej formie.

To na recepte czy bez?

Minnie
    • niwa12 Re: Ultracod 13.10.10, 14:42
      Nie wiem dlaczego, ale paracetamol z codeiną w formie tabletek nie działa na mnie. Rozpuszczalne czasami pomaga.
      Myślałam, że rozpuszczalne jedynie szybciej działa.
      • mika_1 Re: Ultracod 20.10.10, 22:51
        Na receptę, niestety, to przez tę dawkę kodeiny.
        To wrażenie działania, to pewnie przez szybkość. Moim zdaniem działa, ale z pewnością nie tak szybko, dlatego odnosi sie takie wrażenie, że nie działa wcale, bo czasem bierze się coś jeszcze zanim to właściwe zacznie działać...
        • minniemouse Re: Ultracod 21.10.10, 23:15
          To wrażenie działania, to pewnie przez szybkość. Moim zdaniem działa, ale z pewnością nie tak szybko, dlatego odnosi sie takie wrażenie, że nie działa wcale, bo czasem bierze się coś jeszcze zanim to właściwe zacznie działać...

tekst tak zadzialal, ze jeszcze mi sie kreci w glowie ;)

Minnie
          • mika_1 Re: Ultracod 25.10.10, 11:31
            No widzisz, człowiek w migrenie bredzi tak, że nawet juz pić nic nie musi...
            ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka