kolorowe_domki 25.03.07, 14:22 Czy możecie polecić jakieś kwatery? Najchętniej w Zakopanem. Jeśli możecie, npaiszcie mi proszę gdzie można wybrać się z psem a gdzie nie wpuszczają (np. oczywiste Park Narodowy ;-) ) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ddb2 Re: z psem w góry? 25.03.07, 15:54 Wlasnie wrocilam ze Slowacji. Tam praktycznie wszedzie mozesz wejsc z psem. Slowacy nie sa jakos specjalnie kochajacy zwierzeta, ale turystow z psami goszcza chetnie. Nie ma problemow z przekraczaniem granicy- pies ma paszport, z chodzeniem do restauracji - na kilka pobytow, nie zdazylo mi sie, zeby zwrocono mi uwage. Z hotelami tez jest bezproblemowo, choc w niektorych trzeba zaplacic za psi pobyt. Odpowiedz Link Zgłoś
kolorowe_domki Re: z psem w góry? 25.03.07, 16:34 a gdzie byłaś konkretnie? tzn. w jakiej miejscowości i gdzie mieszkałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
ddb2 Re: z psem w góry? 25.03.07, 21:45 W zeszlym roku w Tatrzanskiej Lomnicy, w hotelu Odborar, z sieci Sorea. W tym roku, na Chopoku Poludniowym, w hotelu Srdiecko. Bardzo dobre warunki za przystepna cene. Odpowiedz Link Zgłoś
blueone Re: z psem w góry? 11.04.07, 19:17 Czy to prawda, że pies musi mieć chipa lub tatuaż żeby przekroczył granicę? Nie mam ochoty robić mojej psince ani jednego ani drugiego ale podobno takie są wymogi? Odpowiedz Link Zgłoś
ddb2 Re: z psem w góry? 12.04.07, 07:43 Zeby pies mogl przekroczyc granice, musi miec wyrobiony psi paszport, z wpisanymi danymi o sobie i o wlascicielu, z wpisami na temat szczepien, w tym o wsciekliznie i o odrobaczeniach. Zeby moc psa zidentyfikowac, ze to dokladnie o tego, a nie innego, chodzi, musi miec trwaly slad, czyli nr.tatuazu lub chipa. Taki jest wymog, bez tego nie ma paszportu. Chip to poprostu zastrzyk w okolice karku. Bora nawet na to nie zareagowala. Jest to bezbolesne i nie sluchaj zadnych glupot na ten temat. Absolutnie ci gwarantuje, bylam przy tym zabiegu i tez sie go obawialam. Za to teraz jezdzimy razem nie tylko po kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
magic_woman Re: z psem w góry? 17.04.07, 00:19 Tatry i psiak..oj kiepsko ale polecam Beskidy ;) Odpowiedz Link Zgłoś