Forum eDziecko eRodzice emama
ZMIEŃ
      plany

plany

(122 wyniki)
    • Pracuję w firmie, w której jest obowiązek tworzenia planów urlopowych. Pracodawca zastrzegł, że nie można zaplanować urlopu w grudniu. Czy to jest zgodne z kodeksem pracy?
    • Właśnie planuję kolejną wyprawę z fajną paczką. Śmieją się ze mnie, że tak drobiazgowo wszystko planuję, czytam lokalne fora, oglądam mapy, wyszukuję, o której jest transport, jak długo jedzie, czy dane z Lonely Planet się zgadzają etc. Nie jesteśmy fanami turystyki zorganizowanej, a tam, gdzie jedziemy, są inne odległości i inne poczucie czasu, niż to, do którego jesteśmy przyzwyczajeni. Jeśli więc w ciągu dwóch tygodni chcemy zobaczyć coś więcej, niż lotnisko, i nie wydać majątku, to... to ...
    • Niezbyt apetyczna nazwa, zwłaszcza dla diety ;-) Miała może któraś z nią do czynienia? Bo przymierzam się do niej powoli......
    • siedzicie w domu? czy wychodzicie gdzies? Ja mam plan na basen z synkiem ale najchętniej sama bym nie wchodziła, nie wiem co dziś robić...w pobliżu nie ma imprez...
    • Czy któraś z was miała doświadczenie ze skuteczną zmiana projektu planu zagospodarowania przestrzennego? Przez moja działkę w projekcie została przeprowadzona droga lokalna, która pasuje tam jak pięść do nosa. Co zrobić by skutecznie zablokować ten pomysł? Nie jest to dodam droga konieczna.
    • Minister finansów Vincent Rostowski opłaca sobie i swojej żonie składki na emeryturę w Anglii - wolno mu, a co. Stara się o zieloną kartę do USA - też nic niedozwolonego. Ale jaki to daje obraz nam zwykłym obywatelom, kiedy rządzący wmawiają nam, że w Pl jest super i będzie jeszcze lepiej (dzięki nim) a cichaczem sobie wydeptują ścieżkę do ewakuacji z tego kraju? Zaczynam się bać, ze w naszym kraju jest gorzej niż nam się wydaje, a ja nie mam planu B, żadnej opcji w razie czego.
    • Ja tak,wyjeżdżamy do leśniczówki, miejscowość na Mazurach, spędzimy tam czas od drugiego dnia świąt do piątego stycznia. Liczę na duuużo śniegu,bo w planach kuligi,łyżwy i narty.
    • gdzie zamierzacie jechac, zastanawialyscie sie?
    • Może ktoś się zna i mnie oświeci: jeśli w gminie istnieje plan zagospodarowania przestrzennego i teren jest oznaczony jako rolniczy, to można się mimo tego starać o jego przekwalifikowanie na budowlany? Czy jest to z góry niemożliwe?
    • Witam, pijąc poranną kawę zastanawiam się co mam dzisiaj zrobić, układam tzw. plan dnia, wy też macie ustalony plan dnia, dodam że ja nie pracuje i siedzę w domu z 2,5 latkiem.
    • Ja chyba wolałem słuchać muzyki niż solidnie zabrać się za naukę. Generalnie też miałem średnio ambitne podejście, plany na przyszłość dość mgliste: "Ja kończyć studia i robić kariera My mieć samochód i bulteriera" "poznać dziewczyna, co ma piękne nogi" Generalnie będąc w ogólniaku marzyłem o tym żeby dostać się na zarządzanie, zostać japiszonem, mieć drogi garnitur, drogi zegarek i pić drogie trunki oraz jeździć Mercedesem klasy E, który byłby nówką z salonu. A wasze marzenia jakie ...
    • Po poszukiwaniu w moim zyciu mieszkan dla mnie i mojej rodziny zostalo mi takie hobby- ogladanie planow mieszkan swiezo budowanych. Ogladam bez wzgledu na dzienice warszawy i metraz. To co rzuca mi sie w oczy to kretynskie plany mieszkan- np.wiekli korytarza - na 60 m 13 m korytarza, na 90 pokoje po 8,5-11 m). Lubie forum plany i wizualizacje (ogladam, nie udzielam sie), ludzie zamiast poszukac lepiej kupuja pierwsze lepsze mieszkania i maja potem problem. A mieszkan na rynku jest zatrzesien...
    • Moja samopoczucie kobiety w ciąży podpowiada mi, ze najlepiej je spędzic w łózeczku śpiąc:)
    • Na zeszłorocznych planach lekcji klas I-III był skrót "nz" czyli nauczanie zintegrowane, a teraz jest "edw" czyli co ?
    • Trzecia i czwarta lekcja WF, a potem jeszcze 4 godziny... czasami jak widzę plan lekcji, to się zastanawiam, czy ktoś kto go układał to myślał w gimnazjum u syna był WF na pierwszej lekcji, później matematyka, geografia .... p.s Pewnie jak ja chodziłam do szkoły też tak było, a może nie, tylko człowiek nie zwracał na to uwagi:)
    • Jutro miał byc gril pracowy-nic z tego, w ten weekend miał się odbyc ojcowsko dzieciowy wypad do tatralandi - raczej zrezygnujemy. Nic tylko przespac tą pogodę :(
    • W tak pięknych okolicznościach przyrody? Ja zaraz idę do fryzjera, potem zamierzam zrobić jakieś wiosenne porządki w szafie i na balkonie, coś dobrego ugotować (chodzą mi po głowie klopsiki) i pouczyć się niemieckiego. Tzn takie są plany, a co z tego wyniknie, to nie wiem :P Poza tym zamierzam leżeć jajnikami do góry i odpoczywać.
    • Mala odstawiona do przedszkola, a ja siedze, pije kawe i nie wiem co dalej... Skosic trawe? Ale to ewentualnie pozniej, bo teraz jeszcze mokra, jechac ogladac meble do salonu? Okna moze umyc? Przydaloby sie, bo przyznam bez bicia, ze rok nie mylam.... No jakos nie chcialo mi sie i juz. Na okna zejdzie mi caly dzien, a pogoda taka piekna, ze az szkoda... :) Do tych niepracujacych - jakies pomysly ciekawe macie? A moze razem ponygusujemy? Tak, nie mam dzis wiekszych problemow (poki co, bo...
    • Czy planowałyście np. że kiedyś będę miała 1,2 albo 3 dzieci? Moja znajoma już wie (nie mając wogóle),że będzie miała 2 przed 30-tką. Jestem jakaś dziwna ale nigdy nie planowałam czy będę miała 2 czy 3 a dopiero jak urodziłam 1 to stwierdziłam,że na tym poprzestaje ;-)
    • Ja za chwilę wyskakuje jeszcze do fryzjera a później zabawa do białego rana na weselu brata. Cieszę jak gupia- sukienkę mam pikną, szykuje się zjazd rodzinny, nie ja jestem główną postacią wieczoru- czego chcieć więcej żeby była dobra zabawa?;) Na niedzielę planów nie mam, no oprócz spania chyba;) Miłego weekendu, żmije i żmijki...i padalce z ematki...hehehehehhe

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się