plany

(59 wyników)
  • Ajajaj, ślub coraz bliżej, jeszcze sporo do zrobienia a w głowie tysiąc myśli. Jedną z nich jest: jak sobie wszystko rozłożyć w dniu ślubu, żeby na spokojnie ze wszystkim zdążyć? :))) Pytanie chyba bardziej do dziewczyn, które mają już TO za sobą, ale zapraszam wszystkich do podzielenia się cennymi refleksjami :) (mogą być szczegółowe, tzn. o wstałam o 7, fryzjer o 9 itd.)
  • Spotkałam się na zagranicznych stronach z taką rzeczą jak plan wesela/ceremonii. To są takie książeczki które dostają goście. I tak zastanawiam się co w nich jest? Niektóre wyglądają na dość grube.
  • Chcemy mieć plan stołów ponieważ mamy 4 stoły na 2 poziomach, a koniecznie chce wizytówki zeby ktos nie byl pokzywdzony. Jaka jest teoria robienia planu stołów. Co sie wpisuje w taki plan? Rysuje sie stoly a na nich nazwiska? Czy Afabetycznie nawiska i przy nich nr stolika? A moze jeszcze inaczej? Na jakim papierze to drukujecie, bo to chyba musi byc sztywne zeby sie nie zwijalo na sztaludze.
  • Sluchajcie- wlasnie planuje liste gosci i tak sie zastanawiam- na zaproszeniach prosiy o potwierdzenie przybycia- co jesli sporo ludzi nie bezie moglo przyjechac? Macie "zapasowa " liste gosci? Zapraszacie w drugim rzucie- wiem, ze to glupie i brzmi okrutnie ale zastanawiam sie co sie robi z tymi pustymi miejscami. Drukujecie druga wersje z pozniejsza data powierdzenia? Glupio wreczyc komus "przeterminowane" zaproszenie... Sama bylam kiedys zaproszona w drugim rzucia ( na zaproszeniu bylo...
  • czy sporządzacie plan wesela? jeżeli tak to kto to robi młodzi, lokal czy może orkiestra?
  • Do przyszłych mężatek i Tych co ślub mają już za sobą :) Jak rozplanować czasowo okres przygotowań do uroczytsośći ? Choć to sprawa indywidualna , bo każdy robi coś szybciej lub wolniej :) ale dobrze jest mieć jakieś porównanie. U Mnie wygladać będzie to tak ( MNIEJ / WIĘCEJ) : 10.30 fryzjer ok.12.30-40 makijaż .... ubieram się 15.10 nadchodzi Pan Młody :) , błogosławieństwo 15.25-30 wychodzimy z domku 15.45 jesteśmy pod kościołem 16.00 ŚLUB ( zaznaczam bliskie odstępy do ...
  • Pytanie do osob ktore robia winietki. Czy robicie jakis plan, schemat jak sa usadzeni goscie tzn chodzi mi o cos takiego zeby goscie przed wejsciem na sale sprawdzili sobie gdzie siedza. Robi sie cos takiego jesli tak to jak to wyglada, moze macie jakis wzor?
  • chodzoi mi o plan dnia slubu, no wiecie jak sobie go rozplanowalyscie o ktorej wstajecie i po tem co o ktorejgodzinie fryzjer makijaz i inne z uwzglednieniem dojazdu , tak zeby na wszystko starczylo czasu. macie juz taki plan ulozony, bo ja wlasnie jakos to porbuje poustawiac i chcialamzaczerpnac informacji. pozdrawiam
  • Czesc dziewczyny! Czy moglybyscie mi doradzic jak zrobic plan do winietek??Chodzi mi o to jak technicznie go wykonac, bede miala ok 130 gosci i nie mam pojecia jak go zrobic zeby byl czytelny no i do tego ladnie wygladal????
  • Ślub wesele to wszystko zbliża się tak szybko, że ani się obejrzymy, a będzie już po. Dla wielu z Was już jest po tym dniu. Nasunęła mi się pewna myśl. Ciekawe jaką macie wizję tego jak będzie wyglądało Wasze życie w małżeństwie i jak chciałybyście by to życie wyglądało? To samo pytanie do mężatek jak myślałyście że będzie, a jak jest obecnie lub co planujecie dalej. Ja może zacznę. Więc my obydwoje pracujemy (i dalej zamierzamy pracować). Chcielibyśmy też krótko po ślubie uzyskać jak...
  • Witajcie jestem nowa choc juz jeden poscik napislam- dotyczyl nietypowej Panny MLODEJ NA SLUBIE CYWILNYM. dzis chcialabym sie zaczac dzielic z Wami mymi przygotowaniami- wizjami i pomylsami na moj dzien- zarowno na stylizacje swoja jak i stylizacje sali przyjeciowejj:) lubie nietypowe rozwiazania i samodzielna prace tworcza zatem zdecydowalam ze co tylko da sie zrobic bede robic sama przy pomocy utalentowanych przyjaciolek- niestety ich pomoc jest niezbedna mieszkam za granica- a do Polski ...
  • Właśnie nie mogę zlokalizować ani planu tegorocznych targów (gdzieś ktoś poradził, żeby się z nim zapoznać;) ani cennika za wejście... Pomożecie? ;)
  • Któraś z dziewczyn na forum ma taki dopisek pod swoimi postami: 'Plan - coś, co w rezultacie wygląda zupełnie inaczej'. I taka jest prawda. Paln na 14 lipca był taki: 1. 9:00 - kosmetyczka; 2. 11:00 - fryzjer; 3. 12:00 - 13:00 - dom, makijaż, odbiór kwiatów; 4. 13:30 - 15:00 - sesja w Powsinie i Wilanowie; 5. 15:45 - świadkowie pospisują papiery; 6. 16:00 - 16:30 - ślub; 7. 16:30 - 17:00 - czas dla gości na złożenie życzeń przed kościołem; 8. 17:00 - 17:50 - sesja w ogrodzie bot...
  • Kobietki wesele zaczyna się o 18 jest piec dań gorących jak to wszystko rozplanować do tego tort i występ niespodzianka ? Czy możece napisać jak to jest u WAS ?
  • Dziewczyny czym sie kierujecie usadzajac gosci? Ja mam z tym ogromny problem,kilka osob bedzie zza granicy(nie mowia slowa po polsku)tylko kilka osob zna jezyk angielski zeby sie z nimi porozumiec,do tego 4ro dzieci i dobre kilka osob po 70:/Totalny mix... Jak ich usadzic zeby bylo dobrze? Dodam ze wesele okolo 60-70 osob,stoly w podkowe... Bede wdzieczna za wskazowki...
  • Osobne stoły, posiłki częściowo w formie bufetu, częściowo podawane do stolika. Przystawki na stołach. - obiad - zupa podawana do stolika, obiad w formie bufetu i tu mam dylemat czy zrobić taki tradycyjny bufet typu mięsa razem, warzywa razem, dodatki razem itp. czy daniami jeden rodzaj mięsa i obok polecane do niego dodatki + wina. Ma to sens na dużej, ponad 100-osobowej imprezie? - deser - podawany do stolika. Bezpośrednio po obiedzie czy po jakimś czasie? (bufet z ciastami będzie stał ...
  • Witam wszystkich! Nazywam się Kasia i 31.07.2010 wychodzę za mąż :). Po biernym zapoznaniu się z forum i znalezieniu kilku przydatnych informacji postanowiłam założyć konto i oto jestem. Oboje mieszkamy w Warszawie, ale wesele odbędzie się (nie tradycyjnie) w parafii Pana Młodego, tzn, na wsi około 80km od wawy. Przyczyny takiej decyzji są dwie: primo koszty (tłumaczyć raczej nie muszę) oraz atmosfera (stanowczo wolę wiejski klimat niż warszawski, skąd pochodzę). Samo wesele będzi...
  • Witam, Pod koniec września robimy obiad weselny razem z chrzcinami synka (pół roczku). Będzie ok. 30 osób + 10 dzieci w wieku od roku do 15l. Tak się zastanawiam, jak to wygląda w praktyce? Wychodzimy z kościoła, idziemy spacerkiem wszyscy do restauracji (jest ok. 100m dalej) i co? Wszyscy wchodzą do sali, siadają przy stole i jest podawany obiad? Czy zrobić początek tak jak się robi na tradycyjnych weselach, czyli przywitanie chlebem i solą przez rodziców, lampka szampana i wted...
  • Zostało 4 tygodnie. Ostatnie spotkanie z panią z restauracji zaowocowało wyborem menu i dogadaniem szczegółów. Menu: -powitanie winem musujacym oraz sokiem pomaranczowym (20%) -powitanie chlebem i sola [b]Przystawka[/b] -losos garni na salatce wiejskiej dla kazdego -pieczywo,maslo -krem z brokulow z migdalami i lososiem (na wywarze tylko warzywnym) [b]Dania gorace podane na srodku stolu:[/b] -zraz staropolski z grzybami 60 kawalkow -losos w chrupiacej skorce z sosem cytrynowo-jo...
  • Zaczyna się, stwarzam sobie problemy... (Żeby nie było - przetrząsnęłam archiwum, poczytałam, ale chcę zaptytać w trochę inny sposób.) Od początku chcieliśmy dj'a. Już nawet jest zarezerwowany, ale wpadłam przypadkiem na TAAAAAKI zespół...Marzenie normalnie, ideał. Taki strzał w dziesiątkę - wiecie. Ale...Chcą 7000. Stać nas - w sensie - możemy sobie pozwolić, ale, czy taka rozrzutność ma sens? Co myślicie? 7000 tysi za kilka godzin grania...Rozumiem, że się cenią, mają ku temu duże po...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się