Forum Dom Developerzy: Warszawa
ZMIEŃ
      plany

plany

(76 wyników)
    • Kupuję mieszkanie w osiedlu Plaza, developer Multi-Hekk. No właśnie...osiedlu. Jak podpisywałam umowę w październiku 2005 zapewniano mnie i pokazywano plany, że będzie to pojedyńczy blok, a pod swoim oknem będę mieć trawnik i drzewka. Tymczasem wczorej dowiedziałam się, że równolegle i to w bardzo niewielkiej odległości stanie równie wysoki (8 pięter) moloch, a pod oknem będę mieć wjazd do podziemnego parkingu owego bloku i drogę! Czy ktoś może mi poradzić jakie mam szanse w momen...
    • Czy deweloper może oddać do uzytkowania budynek , który od zewnątrz bardzo rózni się od tego widniejącego w planach/wizualizacji osiedla. Kupuję mieszkanie w ładnym bloczku a potem po wybudowaniu oddawany jest budynek, który nie ma na zawnątrz nic wspólnego z tym pierwotnie przedstawianym kupującemu..Zalezy mi tez , zeby moje mieszkanie było w ładnym wizualnie bloku, a tu taka zmiana i rozczarowanie.
    • Gdzie w internecie mozna znalezc mape z zaznaczonym przebiegiem autostrady A2 w warszawie? Chodzi o cala warszawe, a nie tylko fragment na ursynowie, w miare dokladna. Pozdrawiam Bleys
    • JEDNI MÓWIĄ ZĘ SĄ INNI ŻE NIE MA . JAK CHCIAŁAM ABY PRZESŁALI MI FAXEM TO DO TEJ PORY NIC NIE PRZYSZŁO. MAM NADZIEJĘ ŻE WYMIARY NAS NIE ZASKOCZĄ. POZDRAWIAM
    • "...Tysiące spośród tych, którzy odważyli się planować, gorzko dziś tego żałują. Padli ofiarą konsumpcji i łatwych kredytów. Hiszpanie, nie tylko młodzi, są – po Amerykanach – najbardziej zadłużonym narodem świata. Według Banco de Espana same kredyty hipoteczne sięgają prawie 700 mld euro. Gdy nadszedł kryzys, banki nagle przestały być hojne, a młodzi zarabiają coraz mniej. Na spłatę kredytu mieszkaniowego młoda para musi przeznaczyć teraz 89 procent zarobków. Pod ...
    • Chodzi mi o jakies fajne inwestycje mieszkaniowe. Szykuje sie do zakupu mieszkanka 3 pokojowego...
    • Dobra rada dla wszystkich, którzy biorą pod uwagę zakup mieszkania. Kupujcie teraz, bo po nowym roku będzie drożej. Już wyjaśniam dlaczego. Po wielkich ilościach sprzedaży w ubiegłym roku, deweloperzy założyli sobie podobne normy na ten rok. Nie wzięli jednego pod uwagę: zdolności kredytowej ludzi i zmiany w uzyskaniu kredytów (wyższa zdolność dla CHF). Większość deweloperów jest spółkami SA i niestety nie wyrobiła założonego planu na ten rok, stąd teraz promocje czy inne "gratisy". Jednak...
    • czy ktossłyszał coś o tej firmie? Jakieś opinie, doświadczenia?czy ktos interesował sie juz bliżej ich osiedlem Motylkowa?
    • Prosze o opinie na temat inwestycji Sławbudu w Łomiankach przy Chopina, czy ktos tam kupil dom
    • Witam, Proszę zorientowanych o informację, czy możliwe jest zmuszenie developera do przeniesienia własności lokalu, jeśli nie ma odbioru budynku do użytkowania, bo nadzór budowlany mnoży kłopoty?? proszę o uwagi, pozdrawiam janek_l
    • czy ktos czytal dodatek do The Economist o Polsce? jest tam dosc obszerna naliza hossy na rynku nieruchomosci i potencjalnych opcji rozwoju rynku. Autor opisuje ze jesli chodzi o Warszawe, to dzieki nowej nitce metra Wola ma stac sie za kilka lat najbardziej poszukiwanym miejscem w celu zakupu mieszknai. mam zamiar kupic mieszkanie i zastanawiam sie gdzie powinienem. czy ktos czytal ten artykul i czy zgadza sie z aautorem. te plany z metrem sa chyba juz zatwierdzone, prawda??
    • Witam potencjalnych sąsiadów, jestem na etapie podpisywania umowy, ale chciałbym się utwirdzić wq przekonaniu co do przyszłego sąsiedztwa poza ogrodzeniem naszych domków tj. działek wokół osiedla. Z tego co się dowiedziałem to moga stnąć wokół budynki do 2,5 kondygnacji czyli do 12m wysokości. Czy wiecie coś więcej na temat planów przestrzennego zagospodarowania? Pozdrawiam salesman@op.pl
    • Witajcie, chcę poznać Wasze doświadczenia: czy ktoś z Was protestował przeciwko budowie za płotem, nie będąc jeszcze właścicielem mieszkania (brak aktu notarialnego)? Moja sytuacja jest beznadziejna: dom szeregowy na skraju osiedla, a tuż za płotem vis-a-vis budowa 9-ciopiętrowego molocha. Odległości w świetle przepisów podobno spełnione (30 metrów), ale wokół mnie same 4-piętrowe budynki, ja mam mieszkać w niziutkim, piętrowym szeregowcu, a na wprost mnie wywalają nagle giga...
    • Czy ktoś oglądał może ostatnio plan zagospodarowania okolic Dworca Południowego? Chodzi mi w szczególności o przebieg planowanej ulicy Nowobukowińskiej. Wiem, że jakiś czas temu temat ten wielokrotnie był przerabiany. Jednakże obecna sytuacja, a w szczególności umiejscowienie rosnących szybko budynków JW Construction i fakt usunięcia parkingu sprzed budynku 'Rezydencja Przyorle' sugerować może, że jednak Nowobukowińska będzie puszczona pomiędzy przed budynkiem Przyorle, a nie pomi...
    • Witam wszystkich Ostrzegam przed planami osiedla, które dostaliście od Agromana i według których zdecydowaliście się na konkretny lokal. W rzeczywistości może to wygladać inaczej. Poprzednie osiedla Agromana (Brzeziny) w rzeczywistości różnią się od stanu na planach przedstawianych podczas podpisywania umowy. Musicie się jakoś przed tym zabezpieczyć, bo może się okazać, że mieszkacie na innym osiedlu niż sobie wyobrażaliście!
    • Witam Forumowiczów Mam zagwostkę - chciałam zakupić mieszkanie w Akacjach 10 na Topolowej. Ponieważ mam znajomych którzy mieszkają we wcześniejszych Akacjach miałam możliwość obejrzenia lokalu. Problemem stały się okna które u znajomych położone były 1,40m od podłogi ! Parapet sięga mi do ramienia co wygląda dość koszmarnie. Zadzwoniliśmy do developera i zapytaliśmy o położenie okien na Topolowej. Pan najpierw zapytał ile byśmy chcieli (chcielibyśmy 85 cm) i obiecał sprawdzić i p...
    • WItam, mam działkę w Warszawie, na jakieś 3 miesiące powinien być już zatwierdzony MPZP dla tej działki, w związku z jego uchwaleniem przy sprzedaży będe musiał zapłacić podatek od wzrostu wartości tej działki po uchwaleniu MPZP i teraz pytanie czy bardziej będzie mi się opłacało sprzedać przed uchwaleniem i nie płacić podatku czy po uchwaleniu cena wzrośnie jeszcze więcej niż wyliczą mi podatek ? Może mi ktoś coś poradzić ?
    • Piękny teren pod budowę osiedla domków jednorodzinnych. miasta.gazeta.pl/warszawa/1,54420,2510773.html
    • Witam, Własnie dostaliśmy do przejrzenia umowę przyżeczenia sprzedazy lokalu, w której oprócz wyszczegołnionej działki na której stoi budynek DD kupujemy udziały w działkach 53/14/15/16 które według planu przedstawionego przez dewelopera mają być parkiem. Co wam mówili na ten temat ? Dlaczego DD sprzedaj nam udziały w tej działce, skoro mogliby tam wybudować domy ? To jest tez powodem zwiększonego czynszu, którego część ma być przeznaczona na ytrzymanie ych działek (na które...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się