Forum Specjalne Publicystyka
ZMIEŃ
      plany

plany

(95 wyników)
    • "Jeśli Kalifornia zawiesi ambitne plany ograniczenia emisji spalin, będzie to klęska ruchu ekologicznego w USA. Pokonają go koncerny naftowe, bieda i bracia Koch" A może po prostu pokona go (ruch ekologiczny) zdrowy rozsądek?
    • Koszty całkowite tarczy antyrakietowej oraz nowego systemu są b. trudne do porównania, bo to wielkie przedsięwzięcia, których budżety trzeba wiele razy modyfikować. Niezależnie od wersji czy rodzaju tarczy antyrakietowej taka broń pełną gotowość osiąga całymi latami i to normalne. Mniej więcej wygląda to tak, że najpierw jest pomysł, potem projekt, potem prototyp, potem testy, potem wersja wstępna, potem testy bojowe, potem rzecz zmierza ku ostatecznemu kształtowi. Jedna uwag...
    • a miał być taki inteligentny... co za zawód dla wykształciuchów
    • Jestem członkiem SLD i mam dość podniecania się układami z Palikotem. Jak można traktować poważnie faceta,który jeszcze na koniec listopada: "Ruch Palikota zapowiedział współpracę z Porozumieniem Liberałów i Demokratów na rzecz Europy (ALDE), trzecią największą grupą polityczną w Parlamencie Europejskim. Dzisiaj w Warszawie gościł lider ALDE i były premier Belgii Guy Verhofstadt. Poinformował on dziennikarzy, że spotkanie z Januszem Palikotem miało na celu ustanowienie współpracy między p...
    • Co za belko ! Ciag dalszy kabaraetu pod kaczka.
    • George Soros (ur. 12 sierpnia 1930 w Budapeszcie) – finansista amerykański pochodzenia węgiersko-żydowskiego, jeden z najbardziej znanych spekulantów walutowych, ale także filantrop, fundator Instytutu Społeczeństwa Otwartego i licznych fundacji, w tym Fundacji im. Stefana Batorego, uczeń Karla Poppera. Znany krytyk polityki George'a W. Busha. pl.wikipedia.org/wiki/George_Soros
    • a jak bedzie wygladala Polska za 5-10 lat ? czy ktos o tym mysli ? kresli jakies plany na przyszlosc ?
    • Oczywiście " szpital " prezydenta przynosi same tylko zyski - 700 osób i 80 limuzyn - jaki jest koszt utrzymania tego całego bizancjum !!!
    • Absurdalne plany wypłaty olbrzymiej dywidendy i podniesienia kapitału osłabią pozycję konkurencyjną PKO BP. Więcej na: unicreditshareholders.com/nowe_info_2009
    • On taki cwany był. Stalina po poparciu też chciał wydymać! Ale czy to wybiela zachowanie Stalina i Kk? Jak dla mnie nie!
    • Pitu, pitu. To interpretacja na zamówienie tych, którym nie wygodnie jest przyznać otwarcie, że Watykan był sojusznikiem III Rzeszy, a oprawcy ze swastykami na sztandarach podbijali Europę z hasłem Gott mit Uns na ustach. Niemcy mogli co najwyżej zbierać takie informacje, żeby szantażować hierarchów kościoła i wywiać na nich wpływ, ale napewno nie jako oręż w "totalnej walce z kościołem katolickim".
    • Don Tusk wyśle po Polaków rządowego TU albo wojskowe CASA. Ja bym wolał zostać w Kairze.
    • Żałosna argumentacja Borowskiego, co wypowiedź to większy wstyd że taki facio był kiedyś twarzą lewicy.
    • Punkt 8. Przekazać Gruzji organizację EURO 2012 ( żeby nie było wiochy jak na euro zbudujemy 20 km autostrady z czego 50 bedzie w remoncie )
    • Sorry nie znma goscia, w zyciu o nim nie slyszalem
    • znowu wkur...my niedźwiedzia i skończy się benzyna z kaliningradu za 2,8
    • no ale to sie nie zdarzy....:(
    • Trójca Święta czy... bermudzki trójkąt?
    • ˙ Ten przenikliwy wzrok... Nic dziwnego, że odkrył spisek! ˙

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się