plany

(116 wyników)
  • Więc zaczynam jako pierwsza, wpisujcie sie z pomyslami co będziecie robic z dziecmi przez reszte dnia...bo ja już mam dosyć szczerze powiem, od poniedziałku siedzimy, i zauwazyłam,ze z planem dnia jest łatwiej:) do 12 telewizja dla dzieci od 12 do 12:30 wspolna zabawa samochodzikami od 12;30 do 13 mąz zmienia mnie i bawi sie zTymkiem , ja robię kawkę. od 13 do 13;30 Tymek bawi sie sam od 13;30 do 14 mąz robi z Tymkiem namiot z kocy i krzesel. 14 obiad 14;30 do 15 Tymek bawi si...
  • Plan co do planu dnia.. Juz nie bedzie butli z kaszą po kąpieli, wszak juz musze dbac o te łacznie 16 zębow ;). Najpierw bedzie kolacja: jakas kanapka, serek bialy itd, potem mleko modyfikowane Nestle Junior przez słomkę a potem dopiero kąpiel i spanie. ciekawe czy sie uda...chce wlasnie oduczyc smoczka butelkowego ( na szczescie uspokajaczy nie uzywają). teraz myją zęby podczas kąpieli, bez sensu..
  • troszke sie zdziwilam jak przeczytalam o planach zywienia i o tym jak matki scisle trzymaja sie tego co im narzuci jakis koncern (Nutricia???) tu wam wklejam przykladowy plan; plan zywienia w 5 mz 5 MIESIĄC ZYCIA - 4 POSIŁKi MLECZNE PO OK 180 ML + zupka przecier jarzynowy + owoce ( jabłko lub sok) 6.00 180 ml mieszanki 9.30 skrobane jabłko lub sok ( docelowo 50-100 g) 13.00 poczatkowo jarzynka,docelowo zupka-przecier jarzynowy (docelowo do 180 ml) 16.00 180 ml mieszanki 2...
  • Tak z ciekawosci macie :plan dnia"dla dziecka? oczywiscie taki mniej wiecej. ze 7-8 wstaje potem sie bawimy. ok 12 -14 spanie itd....jak u was on wyglada? wiadomo ze im bardziej dzien poukladany tym dziecie wie co go czeka. czekam na wasze Plany:))
  • w związku ze zbliżaącymi sieświętami postanowiłam zacząć, sprzątanie, zaczełam od firanek ( już wiszą czyściutkie),do kuchni chyba kupię nowe, bo mąż mówi że nie może patrzec na te co wiszą, niech daje kase to mu ulże w cierpieniu ;)). Po południu wymyje filiżanki i kieliszki co stoją w wiytrnce..., i umyję szafki w kuchni.... może coś mi jeszcze wpadnie. Wczoraj złapałam się z męże, kurcze nie pamiętam nawet o co.. efektem jest czyściutka łazienka, jak się denewruję to od razu ...
  • dziś mam w planiach mega porządki, powyrzucać niepotrzebne rzeczy, stare ubrania w kótrych nie chodziłąm już kilka lat, stare poduszki, może zabawki oddam do domu dziecka.... A jutro jadę do Warszawy na zakupy, a co tam :)
  • akie plany na dziś? właśnie skończyło się pranie, zaraz rozwieszę, potem... pomyślę o ciastach na święta i sałatkach, potem ugotuję zupke dla Zuzi, pomyśłę gdzie stanie choinka,kurcz jak mnie boli głowa.... i zakupy dzis odieram prezent dla męża.
  • Bo ja to mam raczej inny syndrom. Ciuszki niemowlęce już wyprane, poukładane. Wszystko kupione, Julka i pokój czekają na nową lokatorkę. Dzisiaj w nocy brzuch się strasznie napinał. Nie mogłam spać. Jadę na nospie i marzę aby dotrwać do stycznia. Oby mój lekarz za dużo nie pił w Sylwestra :-) No i w końcu znalazłam nianię - pomoc domową. Julka ją polubiła, nie chciała jej wypuścić. Ja też jestem pełna nadziei że będzie dobrze. Na rodzinę liczyć nie mogę. Ale mam przeczucie że w końcu dobrze...
  • Ja w kropce ,weekend juz sie zaczal a ja nie wiem:(
  • weekend a raczej tydzień?
  • Pytanie jak w temacie?My z m w domu z Oliwka zero planow :(
  • Wiadomo, że nie wszystko da się zaplanować, zapiąc na ostatni guzik, ale na pewno macie poukładaną w głowie sytuacje idealną i plany na przyszłość. Stąd moje pytanie - jak długo chcecie pracować w ciąży, kiedy powrót do pracy, czy zaraz po urlopie macierzyńskim, czy chcecie posiedzieć z maluchem dłuzej?? Ja zamierzam popracować conajmniej połowę ciąży (jak przetrwam mdłosci i wymioty to potem już z górki), Ostatnie miesiace ciąży chce poświęcić Synkowi, przygotować Go do bycia st...
  • Dzień dobry:) Pobudka Jasiowa o 7mej, to o 9tej mam juz luz sprzątaniowy:) Ciasto zaraz jakieś zrobie, co by do herbatki było, i luzik:) Plan na dziś lekko pracowy, ale potem praktycznie" lista pusta" to skorzystam i polenię się;) Choć powinnam odpokutowac, bo wczoraj zamiast skręcić w lewo na angielski, skręciłam w prawo do Galerii, piękna bluzke za 20zł w HM na wieszakach z przecenami dopadłam, apaszkę typowo letnią, bieliznę...a na deser poszłam do kina na Oszukane, i to było dobrze wyd...
  • Wiem, że to jeszcze sporo czasu, ale na pewno macie juz jakieś plany odnośnie opieki nad dziecmi jak przyjdzie godzina "0". My mieszkamy z dala od reszty rodzinki, a nianię Mikołaja "zwalniamy" już w maju, więc do opieki obiecała przyjechać moja mama. Mam do niej pełne zaufanie i mamy bardzo dobre kontakty, a że rzadko sie widujemy już sie cieszę na to towarzystwo. Wiem, że Mikołaj łatwiej zniesie nieobecnosć mamy, jak będzie miał obok ukochaną babusię:) Plan B gdyby Filipek znacz...
  • Wpisujcie gdzie i kiedy jedziecie - może okaże się, że gdzieś się spotkamy...? Ja wybieram się w drugiej połowie lipca z dziewczynkami do Rabki.
  • Wybitnie mi sie nie chcialo wstawac dzis. Niech juz to wolne bedzie i swieta bo mam ochote sie polenic- w te swieta zamykamy sie w chatce w lesie z tesciowa i nie wracamy do miasta przez 4 dni :) Tylko sie musze jeszcze troche odrobic ze szkola i firma przed swietami i bedzie git Plan na dzis: artykul, zrobic raport podatku VAT dla firmy, dwie prezentacje i moze strone firmowa wreszcie przeniose, a jeszcze mamy gosci dzisiaj- przychodzi jedna mama Polka z dwiema nieskazonymi finszczyzna core...
  • Hana znów przyszła do naszego łóżka... Po 30 minutach udawania sardynki w puszce mam dość. Nie mogę już spać (moja zdolność wstawania bladym świtem mogłaby się wyłączać na weekend) serwuję więc Wam kawuchę. Miłego dnia!
  • drugi dzien na chorobowym z Greta. Dzis juz 37 wiec zrzucilam ja na moment do przedszkola bo zdjecia robia - odbieram ja jak skoncza.. tymczasem probuje zbieram papierki do drugiego doktoratu - dzis research plan pisze i musze napisac co chce w listach polecajacych uslyszec..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się