plany

(59 wyników)
  • Witam. Jeżeli nie oddałem planu prezentacji, to mogę jutro mieć na sali laptop i projektor? Dodam, że chcę zaprezentować materiały, które zawarte były w literaturze podmiotu bibliografii. Pozdrawiam.
  • Jak napisać ramowy plan wypowiedzi? Szukam jakiś przykładów w necie, ale nie moge nic dobrego znalezc... Słyszałam, ze nauczyciele powinni dawac na poczatku roku przykladowe plany, jak co i po kolei pisac i jaki czas poswiecic na poszczegolne tematy. Ma ktos cos takiego i moze wspomoc? ;(
  • czy na ustna mature mam wziac swoj plan prezentacji czy komisja odda mi tamten jak sie oddawalo 2?
  • Czesc, Troche sie zmartwilam bo dzisiaj dowiedzialam sie ze powinnam oddac jakis konspekt... Tylko ze ja nie chce miec konsektu przy sobie. Nie wystarczy poprostu dać planu ramowego w dniu zdawania matury ustnej?? Macie jakis wzor jak taki plan powinien wyglądac???
  • Tak, tak,jeszcze nasza klasa(nasza szkola)nei zbierała teczek z planem i bibliografia i planem...nasza Pani z polskiego...hmm no comments nawet nam tego nie sprawdziła dała tylko jakis durny szablon i nic... słyszałam ze inne szkoly musialy to oddawac, skladac przed swietami a my mamy dac dopiero w przyszła srodę...?!
  • Witam Szukam wzrou bibliografii i planu ramowego na ustna mature z jezyka polskiego. Na stronie cke ni widu ni slychu - tylko tablice z matematyki/fizyki. pozdro
  • Sluchajcie, co sie dzieje jesli twoja praca bardzo duzo odbiega od Twojego planu prezentacji, pomijasz pewne punkty. Mam nastepujacy problem: zmienilam koncepcje pracy juz po oddaniu planu. Czy moga mi za to skosic punkty? Przeciez plan oficjalnie mial byc tylko do mojej dyspozycji, do mojej pomocy i uzytku?/ Odpowiedzcie please!!
  • witam macie jakies linki odnośnie tego jak sporządzać plan prezentacji? Bo w piatek mielismy lekcje nt. wlasnie tego planu i polonistka powiedziala nam ze piszemy to wg schematu I. lit podmiotu II. lit przedmiotu III. plan wypowiedzi 1. określenie tezy 2. kolejność prezentowanych argumentów a) b)... 3. Wnioski Problem w tym że po pierwsze cieżko sie bedzie zmiescic z bibliografią i planem na stronie A4 a poza tym nie każdy temat (w tym moj) wymaga określenia tezy bo nie ka...
  • napiszcie proszę jak wygląda Wasz dzień, bo chciałabym zmienić trochę rzeczy, i zobaczyć jak to wygląda u innych, bo czasem już nie wierzę że coś uda mi się zmienić... jestem bardzo roztrzepana, nie pilnuję tego kiedy śpię, kiedy jem, kiedy należy wstać, kiedy się uczyć, kiedy zmyć naczynia, kiedy iść do pracy... mam wkoło siebie straszny bałagan, nie potrafię nad tym zapanować, do pracy chodzę 3 razy w tygodniu na raczej późne godziny, a zawsze się spóźniam, nie potrafię ułożyć ...
  • Witam potrzebuje bardzo pilnie szablon planu prezentacji maturalnej. Moze ktos z was moze mi przeslac swoja prezentacje ?? Prosze pomozcie jutro musze miec plan na egzaminie poprawkowym!! :( niewiem jak to zrobic :(
  • wlasnie mamy teraz oddac biliografie, pozniej plan ramowy, a jesli moja prezentacja ulegnie zmianie, a oddam teraz biliografie i wykorzystam dodatkowe utwory?jaki to bedzie mialo wplyw na mature ustna?....dodam ze moja prezentacja liczy 1,7 strony a4, poniewaz nie jestem humanistka
  • mam teraz 5 dniową przerwę od szkoły, więc wyznaczyłam sobie na ten czas kilka zadań: przerobienie całego średniowiecza z historii, przeczytanie dwóch lektur, ogólna nauka na sprawdziany i kilka pomniejszych rzeczy. jak znam zycie to skończy się pewnie na samym planie... czy u was też tak jest z tymi ambitnymi planami???
  • proszę o pomoc :]
  • Do kiedy musicie oddać plan prezentacji?
  • Mam pytanie.czy ktos wie jka dokladnie napisac ten plan i bibliografie na mature?bo mam klopot z ta mature.
  • Ja mam już wakacje, ale zarówno ci, którzy mają jak i ci którzy jeszcze nie mają, z pewnością mają jakieś plany na tegoroczne wakacje:) Idziecie do pracy czy poddajecie się słodkiemu lenistwu: imprezy, wylegiwanie się w słońcu, spotkania z przyjaciółmi i bezkresne szaleństwo?
  • PODAJCIE PUNKTY DO PLANU PREZENTACJI O TEMACIE PROBLEM HOLOCAUSTU W LITERATURZE I FILMIE. UTWORY JAKIE MAM W BIBLIOGRAFII TO -INNY SWIAT -ZDAZYC PRZED PANEM BOGIEM -MEDALIONY FILMY: -LISTA SCHINDLERA -ZYCIE JEST PIEKNE -PIANISTA BLAGAM O POMOC
  • Mam pytanie: w swojej prezentacji omawiam 6 lektur. Czy mogę zamienić kolejność ich omawiania (inaczej mam w oddanym planie prezentacji, a inaczej chciałabym powiedzieć). Chciałabym po prostu zamienić kolejność omawiania dwóch. Czy będą mi za to odjęte punkty?
  • hm ... jesli nasza matura to faktycznie taka proscizna i latwo ja zdac,aby udowodnic,ze nowa matura jest suuuper, to zapewne trudno sie bedzie dostac na studia,bo poziom bedzie wyrownany.... dlatego jesli w tym roku nie pojdzie, to probuje za rok - moze rocznik 87 bedzie mial trudniejsza wiec ja bede miala wieksze szanse ;) buahahhaaaaaa zamiast sie uczyc to glupoty wymyslam :)
  • Witam! Pewnie większość myśli jeszcze o maturach, ale tak na rozlóźnienie.. jakie macie plany wakacyjne??? Praca w Polsce, gdzieś w Europie, a może szlifowanie języków? Podróże? Pozdrawiam:)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się