Forum Dom Budowa i remont
ZMIEŃ
      plany

plany

(54 wyniki)
    • Oto plan mieszkania. fotoforum.gazeta.pl/photo/1/xj/pc/gpbl/bfCAya5jdQcbua0TlB.jpg Planuję przenieść kuchnię do salonu i zyskac dodatkowy pokój. Pomarańczowa kropka to gaz. Pytanie, czy da się zrobić kuchnię w salonie. Odpływy i źródła wody są, bo ściana planowanej kuchni graniczy z WC, nie wiem jak z wentylacją. Od biedy są ciągi od pieców kaflowych (czarne kwadraty) które może da się wykorzystać w tym celu? W planach jest wyburzenie pieców kaflowych i ogrzewanie piecami akumulacyjnymi...
    • witam. dobudowuje do blizniaka ktory juz stoi. jest obowiazujacy plan zagospodarowania. wydaje sie ze powinienen moc zbudowac dom w tej samej lini co ju zistniejacy. ale nurtuje mnie jeden symbol na tym planie- ten trojkat oznaczony na czerono kolkiem- jego czubek jest wyraznie wysuniety - tak ze nie pokrywa sie z linia zabudowy domu blizniaka sasiadujacego. na cienko czerwono zaznaczylem bryle istniejacego domu, na grubo czerwono dwie linie zabudowy maksymaknej dla mojego budynku -...
    • Dzien dobry, Mam przed soba miejscowy plan zagospodarowania przestrzennego z mojej gminy, na ktorym wyznaczone sa tereny zabudowy...: 1) mieszkaniowej jednorodzinnej 2) mieszkaniowej jednorodzinnej z uslugami 3) mieszkaniowej wielorodzinnej Pytanie, ktore chcialbym Wam zadac brzmi: Czy na terenie oznaczonym do zabudowy mieszkaniowej jednorodzinnej (Pkt.1.) mozna budowac typowe szeregowki, czyli domki w zabudowie szeregowej? Dzieki za ewentualna odpowiedz.
    • Szanowni Państwo! Miejscowy plan zagospodarowania wprowadza dwa istotne dla mnie ograniczenia: 1. dach 45st 2. Wysokość ścianki kolankowej (z murłatą) max 50 cm (bez określenia limitów pozostałych wymiarów budynku!) Czy ktoś z Państwa byłby uprzejmy wytłumaczyć mi jaki sens ma takie ograniczenie? Kupiłem gotowy projekt (murator), gdzie skos dachu 48 st i ścianka kolankowa 80 cm nie został (ustnie) zaakceptowany w Gminie i musiałem domek przeprojektować aby uwzględnić ww ograniczen...
    • Czytałem czyjąś wypowiedź na ten temat i wyczytałem, że ktoś na pozwolenie czekał aż 8 m-cy, a ja złożyłem wniosek o pozwolenie na budowę w październiku 2003 roku, sąsiad zaskarżył wjazd, w lutym 2004 roku miałem już wjazd i komplet dokumentów.Niestety skończył się plan zagospodarowania przestrzennego i Urząd Miasta robi go do dnia dzisiejszego, oczywiście cały czas piszę skargi i wnioski ale to urzędników nie rusza. Cały czas słyszę procedury!!! Czy ktoś może mi coś doradzić i ja...
    • Mam pytanie odnosnie planu mieszkania. W najbliższym czasie będę kupować mieszkanie, które później będę remontować. W jakich urzędach starać się o plan mieszkania? Bardzo dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam
    • witam, mam zamiar kupic działke budowlaną jednak na tym terenie plan zagospodarowania przestrzennego wygasł w 2004, jest za to studium planu, co to dla mnie oznacza? i czy przeszkadza w budowie jeszcze jedno pytanie, mam ekspertyze od geologa tej działki i badania wód gruntowych, jakich terenów powinno sie unikac i jak to odczytac? prosze o pomoc pzdr
    • Jakie zmiany w planie domu mogę dokonać bez wiedzy archtekta,chodzi mi o to że w trakcie budowy np.będę chciała dodać drzwi,odjąć okno..czy mogę to zrobić....bardzo bym prosiła o jakiś link do jakiegoś postu bądź artykułu na ten temat...z góry dziękuję
    • wysokośc okna?ma 113 cm.Zastanawiam się, bo nie wiem czy pod oknem zmieści się zlew z baterią?
    • Czy ktoś może ma, miał, używa, używał z ww umywalki? Zastanawiam się nad jej kupnem i nie wiem jak z jakościa i praktycznością. Mógłby ktoś mi pomóc w wyborze/ocenie?
    • ja też tak chcę!...
    • Dziś oglądałam swoje nowo wybudowane mieszkanie i okazało się ze w każdym rogu w pokoju, an podłodze są dziwne popękania. Taka linia pęknięcia ok, 15-20 cm od rogu ciągnąca się między obiema ścianami każdego rogu. Przy nadepnięciu na róg obniażał się w dół. Co to jest? Czy to poważna wada?
    • mam pytanko, co radzicie? Moja pracownia,gdzie kupie projekt gotoey zna dobrze cale miasto (małe) jesli chodzi o warunki zabudowy i zagospodarowanie przestrzenne i twierdzi, ze dla mojego domku ok. Poza tym miałam wgląd do planu zagospodarowania przestrzennego i jest dobrze. Czy oprócz tego bralibyście te dwie sprawy na dokumencie? Czy to jest do czegos potrzebne? Czy pozwolenie na budowę to wszystko przebija? Dodam, ze udokumentowanie tego u mnie to koszt okolo 200 zł. proszę d...
    • W trakcie budowy mieszkania zażyczyłem sobie wykonanie do kuchni dodatkowej ścianki z 7 cm (przerwą na ewentualne drzwi przesuwne oddzielające korytarz od kuchni... dzisiaj przyjechała ekipa od drzwi no i odsuwając zagruzowaną przerwę zauważyłem zonka... a moanowicie pseudo ROBOLE wypusili na środku tej przerwy rurkę odpływową od zlewozmywaka co z 7cm zwęża mi przerwę do 3 cm a tam drzwi juz swobodnie nie bedą się przesuwały. Co mam zrobić macie pomysł?? moge a) urwać jaja wykona...
    • Cześć, ze znajomymi kombinuje,my, zeby zamiast kupowac obłednie drogie mieszkania nie zacząć budowac samodzielnie tzw. willi miejskiej. Domu czterorodzinnego, czworaka. Jakich zezwoleń potrzebujemy? Czy na terenach pod zabudowę jednorodzinną byłoby mozna coś takiego postawić?
    • Bardzo proszę o wszelkie sugestie odnośnie tego, co powinnam sprawdzić (i jak to zrobić) zanim kupię działkę. Przeraża mnie to, że kupię ją i nie dostanę pozwolenia, albo będzie coś nie tak z jej stane prawnym.
    • Witam, posiadam działkę rolną o powierzchni 6000 m. Działka w studium planu zagospodarowania przestrzennego jest przeznaczona pod zabudowę jednorodzinną, niestety w planie jest to działka rolna. Na szybkie odrolnienie nie mam co liczyć. Czy jest sposób na wybrnięcie z tej nieciekawej sytuacji? z góry dziękuję za pomoc.
    • Help! Czy jest jakaś szansa na uzyskanie warunków zabudowy/pozwolenia na budowe w gminie która ciagle nie uchwaliła planu zagospodarowania przestrzennego a sąsiednie działki są niezabudowane? Czy gmina ma jakis okreslony czas, w którym musi te nieszczęsne plany uchwalić? Dokładnie chodzi mi o Jabłonną koło Warszawy-część wsi ma już te nieszczęsne plany. Zgodnie z prawem Murphy'ego moja działka jest w tej części która ciagle czeka. Ja już nie wiem: dać sobie spokój i szukać innej działk...
    • Czy na danej dzialce 12a mozna postawic 2 czy jeden dom??Dzieki.
    • Witam, prosze o Wasze opinie na temat, ktory mnie nurtuje i martwi od pewnego czasu. Mamy z mezem wybudowany domek. Za naszym domkiem sa wolne dzialki (na razie stanowia one w sumie ladny kawalek pola porosniety trawa). Z tego co sie dowiedzialam w gminie, dzialki te sa wykupione przez firme przemyslowa (branza spozywcza, przetworstwo). Czy taka firma moze w przyszlosci wybudowac hale/produkcje/czy co innego polozona w sasiedztwie naszych domkow jednorodzinnych, jak to wyglada ze...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się