plany

(85 wyników)
  • może ktos mi wytłumaczy dlaczego z kwartału na kwartał bankowośc osobista ma coraz mniejsze plany PPI. Jestem doradca w detalu i np. wolumen kredytów mam coraz wyższy. Juz drugi kwartłał plany w kredytach (nie wspomnę o innych ) mam duzo wieksze niz doradca BOIP. O co chodzi? Czy o to aby doradcy BOIP brali maksymalne premie ("przeciez tak mało zarabiają") i aby udowodnic, że sa najlepszymi doradcami w oddziałach? Czy chodzi o wymiane doradców detalu z uwagi na brak wykonania planu.
  • Proszę o podpowiedż jak się bronicie gdy brakuje wam kilka % do wykonania minim planu. Związki zawodowe są bezsilne. Czy znacie przypadki zwolnień i co zrobili zwolnieni.
  • czy ktoś już widział plany na 2 kwartał?
  • u nas masakra, plany o wiele wyższe niż w IV kw.2010, na konta i pożyczki wyższe, karty -niższe, a jak w innych O-łach??? pożyczki nie idą już teraz, coraz mniej klientów w O-le, itd
  • czy u was w oddzaiłach też tak jest że plany dzielą równo na doradców, a doradca nie robiąc nic ma 100 % planów bo mu agent przynosi? U mnie tak jest, i to jest niby sprawiedliwe, ocena pracownika ? a najgorsze że najpierw agent dostaje kasę a potem doradca za te same produkty.CZy Ci opiekunowie z Rodów nie umieja odczytać informacjii z morda i interweniować ? Za co im płacą?
  • Dziś w pracy usłyszałyśmy że w naszym regionie (mazowiecki) już nie czeka się na wykonanie planu m-cznego lub kwartalnego ale że co 10 dni będziemy rozliczani ze sprzedaży konkretnych produktów. 1 dekada do oceny, druga do poprawy a w 3 wizyta w warszawce. Proszę o info czy w innych regionach też tak jest pozdrawiam
  • witam czy możecie napisac jakie macie plany kwartalne?PPI - pytanie kieruję do kasjero - dysponentów z oddz. B chciałabym wiedzieć jak to wygląda w innych placówkach wartość / % dziekuje
  • Witam Wszystkich Forumowiczów w Nowym 2010 !!! Dawno mnie tu nie było :))) ale wrócę do tematu... Nowy rok, to i nowe PLANY... "od nowa to samo Macieju". Wygryzanie sobie z gardła.OBRZYDZENIE! U nas już się zaczęło, jedna do drugiej, jedna na drugą...aby tylko coś było. Ci przełożeni - toż to ewidentny MOBBING! Atmosfera okropna - jeden zespół, a tyle przykrości nawzajem. Co jeden to mądrzejszy i lepszy w sprzedaży. Coraz częściej dosięgamy depresji na tle planów i skakania sobie ...
  • czesc, mam do Was takie pytanie : jaka premie dostaje sie za procentwe wykonanie planu? sa jakies widelki? ile dostaje sie za 150% planu ile za 100 a ile za 70? z gory dzieki
  • Chciałbym zachęcić Was do wypowiedzi na temat planów, jakie otrzymujemy "z góry". Co o nich myślicie? Piszcie proszę.
  • mam pytanie, czy na III kwartał plany zostały w Waszych O-łach zmniejszone (np. z uwagi na sezon urlopowy) czy są jeszcze większe, bo u nas niestety większe, przede wszystkim kolejny raz dołożono nam kosmiczny plan na ks.mieszkaniowych. Myślę , że kolejny rok nikt w Centrali nie przeanalizował faktu, iż jest to trudniejszy okres dla pracowników z uwagi własnie na sezon urlopowy, my pracownicy też chcielibyśmy już troszkę odpocząć, odpoczniemy ale na emeryturze, jeśli przetrwa...
  • czydostaliście juz plan na nowy kwartał.Bo my jak zwykle czekamy i nie wiemy co .proszę o odpowiedz
  • Jak myślicie czy opłaca się wykonywać więcej planu? A w życiu. Jak się wykona 120% -kasjero- dysponent, czy 150 % doradca to wszystko ponad to się nie liczy. Zastanawiam się czy klientów odsyłać na następny kwartał bo swoje już wykonałem/łam? I tak nie dostanę większej premii.A może lepiej się nie odzywać bo jeszcze dołożą planów ( i tak już bardzo wygórowanych). Co sądzicie?
  • wyższe od poprzedniego Q średnio o 30%
  • Co sądzicie na temat zmniejszenia planów. Z tego co do mnie doszło to będą jeszcze mniejsze w nastepnym kwartale. Bank bardzo zaostrza kryteria kredytów. DRD podwyższyło bardzo punkty i negatywów już łamać nie można. Portfel zły. Obcinają gdzie się da żeby jak najmnej kredytów udzielać - bo kase na Ukraine pompują (już ponad 100mln USD i podobno jeszcze pójdzie) Najgłupsze jest to że tną na własnym podwórku bo nieudzielając kredytów sami pod sobą dołki kopią i popadają w kryzys. BO np ni...
  • Dziś nasz SZEF zapoznał nas z planami na IV kwartał,no i powiem Wam,że jestem pełna optymizmu.Jestem w stanie to wykonać nawet w 150%,ale wszystko zależy od tego nieszczęsnego przyrostu depozytów,bo na to nie mamy wpływu/no może niewielki/.Wszystkim życzę planów"na miarę" i wyyyyyyysooooooooookiiiiiiiiiich premii.Pozdrawiam.
  • Bardzo proszę o wytłumaczenie prostemu robolowi funkcjonowania przydzielonego planu w MS-ORDzie. Plan wprowadzany jest na kwartał. W II kwartale miałam wszystkie dni robocze : zero urlopu i L-4 i w związku z tym największy plan. W III kwartale prawie 5 m-cy wolnego i jakoś ta różnica do współpracowników nie jest tak widoczna. Słowa szefa - " do systemu wprowadza się ilość wolnych dni i system sam nalicza plan ". Liczę na Waszą pomoc.
  • w ilu procentach macie wykonany plan.bo ja dopiero w 30%.chyba pojdę bez premii.
  • Temat ten będzie zapewnie bardzo kontrowersyjny, ale powinien Nam pracownikom PKO BP dać dużo do myślenia. Osoby będące na I linii narzekają na wysokość planów. Mając orientację na lokalnym rynku pozwoliłem sobie dokonać pewnego porównania. Sytuacja dotyczy miasta wielkości ok 350 tys na Wschodzie Polski: PKO BP - kredyty gotówkowe 600 tys/mc na 4 doradców czyli po 150 na głowę Raifaissen - 40 tys - 100 tys mc/doradca mBank - 500 tys/mc około 3 mKioski Getin - 250 tys/mc/doradca Pol...
  • Ostatnio mocno studiuję plany z centrali i zobaczycie - niedługo będę jak brzytwa. Już teraz przychodzą mi do głowy świetne pomysły na przykład taki, aby plan na przyszły miesiąc był o 30% większy od obecnego. Co prawda daleko mi do Dyrektora Departamentu Sprzedaży Lokaty 7-dniowej Niskokwotowej, który doszedł do mistrzostwa (miesięcznie zwiększa plany o 50% - niedościgniona przenikliwość), czy Dyrektorki Departamentu Sprzedaży w Dni Parzyste, która wprowadziła plany na Fundusze...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się