Forum Dom Wspólnoty mieszkaniowe
ZMIEŃ
      podlewanie

podlewanie

(6 wyników)
    • Wokół naszego bloku jest kawałek zieleni, który częściowo jest "uprawiany" przez kilku lokatorów. Codziennie wylewają na ten "swój" kawałek hektolitry wody, ale ze wspólnego kranu. Czy wszyscy właściciele muszą płacić za tą wodę ?
    • Bardzo proszę o pomoc prawna. Nasz zarzadca powiesil na tablicy ogloszen informacje dot. zupelnego "zakazu uzywania wody do celow innych niz sanitarne" (konkretnie chodzi mu o podlewanie ogrodow przydowych). Zakaz ten jest calodobowy i obowiazuje od kwietnia do wrzesnia. Zarzadca powoluje sie na Uchwale Rady Gminy, w ktorej rzeczywiscie istnieje nastepujacy zapis: "Przedsiebiorstwo ma prawo wprowadzic ograniczenia w konsumpcji wody w granicach mozliwosci dystrybucji, po zawiadomieniu od...
    • proszę o pomoc (może podstawę prawną?). Mieszkam w bud. wielorodzinnym i mam ogródek. Do jego podlewania mam wyprowadzony kran na zewnątrz ( rura idzie ze zlewozmywaka w kuchni).Wodociągi odmawiają mi prawa zamontowania wodomierza na to wyjście. Czy mają do tego podstawy CZY MOGĘ DALEJ WALCZYĆ, ALE NA JAKIE PRZEPISY MAM SIĘ POWOLAC?
    • Mieszkam w bloku, w którym jest Współnota. Za blokiem i po bokach jest trawnik, został on zagospodarowany za wspólne pieniądze, ale kasa się skończyła, a kilku zapaleńców za własne pieniądze dokupiło krzewów ozdobnych, nawóz do trawy itp. Z jedną klatką jest problem, bo nikt z tamtej klatki nie chce nic robić na terenie zielonym, od początku mówili, że nie będą się zajmować, bo nie mają czasu i nie znają się na tym. Teraz, jak jest ładnie, to jedna osoba z tamtej klatki zarzuciła, ...
    • Proszę o informację, jakie należy założyć zużycie wody w części wspólnej nieruchomości, w której powierzchnia zieleni wynosi 1300 m2.
    • Witam Jutro mamy pierwsze zebranie wspolnoty, na ktorym maja byc podjete uchwaly m.in. przyjecia regulaminow: Wspolnoty Mieszkaniowej i rozliczenia mediow. Niestety sa punkty, ktore a) nas nie dotycza (np. zapis dot. wind, kotłowni itp. , ktorych nie ma w naszych blokach - zapewne regulamin sciagniety zywcem z innej wspolnoty) b)takie zapisy, z ktorymi zgodzic sie nie moge, bo np. nie sa zgodne z zapisem w aktach notarialnych. Czy przyjmuje sie, ze regulamin zostaje w wersji nie popraw...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się