Forum Nauka i edukacja English only
ZMIEŃ
      podyplomowe

podyplomowe

(4 wyniki)
    • ktos wie cos na ich temat?na wstepnym jest tekst do tlumaczenia na ang.i w druga str.-czy ktos orientuje sie jaki to rodzaj tekstu i na jakim poziomie? panie w dziekanacie sa bardzo tajemnicze:(((
    • Uniwersytety i inne instytucje mają w swojej ofercie kursy podyplomowe: "Studium" tego czy owego. Ale jak na angielski przetłumaczyc słowo STUDIUM?? Studium zwykle tłumaczy się jako badanie, monografia (study) albo studiowanie na uczelni, a mi chodzi o konkretną formę kursu/szkoły. Na przykład "jednoroczne podyplomowe studium Marketingu". Jak to przetłumaczyć? Bardzo proszę o pomoc! Pozdrawiam :)
    • Interesuje mnie, gdzie w Polsce można skończyć podyplomowe studia (jestem mgr anglistyki), które przygotowują do egzaminu na tłumacza przysięgłego? IJaki jest koszt takich studiów? Szukam w necie, szukam i nic sensownego nie widzę - same uzupelniające! A może lepiej przygotować się do egzaminu samemu? Hm? Dzięki z góry za wszystkie odpowiedzi!
    • W kontekście np. wielopokoleniowa rodzina? I jeszcze jakie jest najtrafniejsze określenie na prace licencjacka, magisterską, podyplomową?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się