Forum Zdrowie Borelioza
ZMIEŃ
      pora

pora

(6 wyników)
    • Od tygodnia jestem na nastepujacej kuracji. Doxycycline zazywam razem z Amoxycylina. Odpowiednio 300mg/24h i 4g/24h. Doxycycline co osiem godzin. O 6.00 rano, 14:00 i 22:00. Amoxycyline o 8:00 i 20:00. Staram sie scisle przestrzegac tych por. W poniedzialek, 3 dni temu, ze wzgledu na pozne zabranie sie do obiadu Doxycycline zazylem okolo 14:25. Po czym niemal od razu pojawil sie potezny bol zebow, glowy, niemal calej lewej strony twarzy az po ucho. Trwal nieprzerwanie okolo dwoch godzin...
    • ...założyć wątek.Witam wszystkich serdecznie i dziękuję,że tu jesteście.Czuję,że jestem Wam winna opisać swoją historię,być może pomoże ona nowym,zaczynającym leczenie przechodzić cały ten koszmar.Mam 33lata,lekarzy zaczęłam odwiedzać od 5-tego roku życia w związku z uporczywie nawracającą anginą-2tygodnie leczenia-2tygodnie spokój i tak w kółko.Wycięcie migdałka(7lat),jako przyczyny angin nic nie zmieniło.Z czasem doszedł ból nóżek,ale przecież wszyscy,którzy tu jesteśmy znamy diagnozę...
    • witam wszystkich na forum.bardzo cierpie,nie będe dokładnie opisywać dolegliwosci bo opisy te czesto sie powtarzają,opisałam je na forum fibromialgia.mój lekarz neurolog do tej pory okreslał to jako fibromialgia.za dorada zrobiłam test elisa,wyszedł dodatni w klasie IgM,ale przekroczony tylko o 3,nie pamietam ugryzienia,wykonałam test wb,oczekuje na wynik.czy faktycznie jest mozliwosc zeby pól życia cierpieć z powodu tej bakterii i czy jest ktos na forum co ma niewiele przekrocz...
    • www.koktajl24.pl/Jagielski-w-szpitalu-chory-na-borelioze-Jagielski-w-szpitalu Teraz zapewne juz wie toszke czym jest bb. Witamy w klubie;]
    • strachu...jechałam samochodem do pracy i co słyszę ...? "W związku z wyjątkowo ciepłą zimą w te lato narzekac będziemy na duzy wysyp kleszczy"... A ja mam dom w lesie :( Na majówkę jade na inaugurację roku..co zrobić ze strachem przed lasem...kalosze?Rybacki kapelusz?długie rekawy?... Taki dziś piekny dzien a mnie skwasiła na wstepie taka wspaniała wiadomośc...z drugiej strony sama byłam dziennikarzem,wiem jak się zapycha takimi wiadomościami czas antenowy...ale...eh... Kochani Wesol...
    • Przewija sie ten temat w róznych wątkach ale mam masę watpliwosci... jak rozpoznac ze borelioza jest dobrze leczona (pomijam ksiazkowe przykłady z herxami i czterotygodniowymi cyklami pogorszeń...), ze leczenie przestaje działac (ktos pisał że przerwał terapię danym antybiotykiem bo przestała przynosić rezultaty tzn. wrócił do stanu sprzed leczenia czy nie było okresów pogorszeń?) - powtarzam się ale ja osobiście mam wrazenie ze to nie leczenie działa tylko bakteria sie uodparnia ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się