pora

(59 wyników)
  • czy tabletki nalezy stosowac o jednej godzinie czy wystraczy brac je np rano- i nie ma znaczenia czy to 8 ,9 czy 10 godzina???
  • dziewczyny, czy slyszalyscie o tym ze niektore pory roku sa lepsze lub gorsze na ciaze/porod. Ze niby rodzac jesienia nie mozna wychodzic z dzieckiem na spacery, ale za to podczas ciazy ma sie swieze owoce i warzywa, wiec ciaza lepiej sie rozwija. Dla mnie to stek bzdur, ale moze Wy macie jakies doswiadczenia/wiedze w tej materii?
  • jestem w trakcie 7-dniowej przerwy, to było trzecie opakowanie tabletek. do tej pory brałam je regularnie o 10 rano,teraz chciałabym zmienić porę na 7. czy najlepiej zrobię zaczynając po prostu kolejną serię o 7 i tak dalej w kolejnych dniach? czy ta zmiana będzie miała jakiś wpływ na skuteczność tabletek, choćby w tym miesiącu? pzdr
  • czy tylko rano?
  • Hej:) Mam 30 lat, od wielu lat, z przerwą na dziecko 5 lat temu, biorę pigułki antykoncepcyjne. Pierwszy raz od tego czasu nie dostałam w terminie miesiączki. Dotąd zawsze, jak w zegarku, ten sam dzień, podobna pora. A dwa tygodnie temu nic, tylko lekkie plamienie przez dwa dni. Test w domu nie pokazał ciąży... Termin u lekarza mam za 2 dni, tak, żeby sprawdzić, czy coś się nie dzieje... Ale zaczynam mieć schizy: zaczęły rozdwajać mi się paznokcie, włosy straciły blask, mdli mnie (delikatnie,...
  • test(4)

Biore tabletki anty i podejzewam ze moge byc w ciąży. W tym tygodniu powinnam dostac krwawienia ale zamiast tego wystapilo lekkie plamienie trwajace 1 dzien. Czy w takim razie moge zrobic juz test ciązowy czy jeszcze z tym zaczekac?? Czy test bedzie najbardziej wiarygodny rano czy moge go zrobic o kazdej porze dnia?? prosze o szybkie odpowiedzi. z góry dziekuje.
  • Witam,pozwoliłam sobie Was drogie kobiety zapytać o to, co mnie gryzie. Na wielu forach czytałam już o możliwych objawach,wiele kobiet wypowiada się na ten temat,pisząc o tym, co im dolega, jednak później już rzadko która odzywa się czy jednak jest w ciąży czy nie. Uprawiałam seks w dni płodne. Miesiączka spóźnia mi się kilka dni. Nie mam regularnych, co do dnia jednak robi się już trochę późno jak na mój cykl. Mam wszelkie objawy zwiastujące okres, ból brzucha, piersi, pleców. Sam okre...
  • Ciagle gdy czytam watki o tabletkach antykoncepcyjnych kazda z kobiet pisze ze bierze o ustalonej godzinie i zapomniala minelu juz 4h czy jestem w ciazy itp. A ja ile bym nie czytala ulotek(4 przeczytalam) od tabletek nigdzie nieznalzlam ze trzeba je brac zawsze o ustalonej porze. Jedyny zapis to ten w ktorym pisza iz mamy 12 godzin zabezpieczenia gdybysmy zapomnialy. Wiec czemu ta panika kiedy nie biora tych tabletek zawsze o 15 czy 16 ? To wkoncu nie zmniejsza ich skutecznosci...
  • Witam Mam problem ze swoja skóra.Od okesu dojrzewania miałam problem z trądzikiem zaskórnikami itd. Teraz jest lepiej bo krostki pojawiaja sie rzadko przeważnie przed okresem.Ale od kiedy zrobiło sie ciepło pojawiają sie coraz częsciej:( Nie opalam twarzy bo wiem ze słońce "leczy" krostki ale na krótki okres czasu a później jest dużo gorzej.Co więcej, moja skóra jest szara, zmeczona z widocznymi porami.Juz nie wiem jak sobie z tym radzic.U dermatologów bywałam-żadna z kuracji nie pomag...
  • zrobilam sobie zastrzyk 2dni temu,od tego czasu mam opuchniete miejsce po iniekcji, wokol wklucia mam zaczerwienienie srednicy 8cm i to miejsce jest gorace. do tej pory nie mialam takich reakcji po tej szczepionce. co to moze byc? zle wkulam?
  • Nie dostałam miesiączki w spodziewanym terminie. Chciałabym wykonać test ciążowy, ale czy pora jego wykonania może być dowolna czy potrzebny jest moc ranny po nocy?
  • Na pewną są wśród Was te, które przeszły zabieg usunięcia pęcherzyka żółciowego. Baaardzooo proszę abyście podzieliły się ze mną swoimi doswiadczeniami po zabiegu. Czy stosujecie dietę wątrobową? Jak się ogolnie czujecie bez woreczka, czy macie jakieś objawy ze strony układu trawiennego? Jak zachowuje się wasza waga? Bo ja niestety przytyłam, nie stosuję diety i czuję że mam wątrobę. Czasem żałuję, że dałam się namówić na ten zabieg, ale po prostu słuchałam lekarzy. Chyba bym wolała mie...
  • Hej, może ktoś miał taki przypadek jak ja... Rano zrobiłam test ciążowy Quick Vue. Wynik był negatywny, ale po jakimś czasie pole na prawo od tej kontrolnej kreseczki zrobiło się jasnofioletowe i jak by się dobrze przyjrzeć to i drugą kreseczkę widać - tzn. w tym rozmazanym polu jasofioletowym odznacza się równie blada kreska. Czy po takim czasie - zauważyłam tą zmianę po paru godzinach, nie wiem, kiedy to się stało, ale na pewno nie w ciągu tych 3-5 min po wkropieniu moczu - ta druga kreska ...
  • czy test ciazowy nalezy zrobic rano ??? ja na moim tescie mialam napisane ze o kazdej porze dnia mozna ale widze ze wiekszosc robi rano..czy jesli zrobilam go dzis o 14.00 i wyszedl negatywny to moge byc pewna ze nie jestem w ciazy ??? zagrozenie ciaza mialam okolo 15.06 a 8.07 dostalam normalna @. co o tym sadzicie ???
  • Zazywalam ostatnio pigulki pare razy pod rzad z 1 - 2 godzinnym opoznieniem - przyjechalam do rodziny z wizyta i jakos tak sie zagadywalam ze nie slychac bylo alarmu. Czy ktoras z Was miala podobna sytuacje - powiedzcie czy skutecznosc jest zaklocona czy nie? Nie mialam w tym czasie stosunku, tylko martwie sie co bedzie za pare dni...
  • Mam 28 lat i problemy z cerą, ma skłonność do pękających naczynek a jednocześnie jest bardzo, bardzo sucha! Potrzebuję zatem bardzo dobrze nawilżającego kremu o lekkiej konsystencji, żeby nie zatykał porów i jednocześnie chroniącego naczynka. Może cos poradzicie.
  • zastanawiam sie nad zmiana godziny wziecia pigulek. zwykle byla to 8 rano, ale zdarza sie,z e kiedy nie mam zajec przedluza sie to do 12-stej. czym kierowalyscie sie ustaleniem tej godziny? o ktorej bierzecie?
  • Mówi się że gdy nie weźmie się pigułki o tej samej porze co zawsze, np. zapomni się, to powinno się wziąć jak najszybciej, byleby bodajże nie przekroczyło to 12 godzin. Jesli zachowa się ten 12 godzinny okres to wszystko powinno być ok co do ochrony przed ciążą. A moje pytanie dotyczy tego, czy też wszystko będzie dobrze kiedy ZA KAŻDYM RAZEM połyka się z MINIMALNYM odchyleniem, tzn. powinno się np. o 14.00 a w praktyce raz jest 16.00, raz 15.00, innym razem 17.00. Czy dopuszczalna...
  • w instrukcji jest napisane ze mozna go wykonac o kazdej porze dnia, czy moze jednak uwazacie ze powinno sie wykonac rano? czy ma znaczenie co w tym dniu wypilam, chodzi mi o herbatki ziolowe, dnia poprzedniego nieznaczna ilosc wina dziekuje za odpowiedzi
  • Od kilku lat wraz z rodziną nie byłam ubezpieczona w NFZ z powodów finansowych.Chce zacząć płacić dobrowolną składke zdrowotną i na moim ubezpieczeniu wpisać męża i dziecko -składka coś ok 209 zł Czy jest taka możliwość i czy nie bede musiała zapłacić jakiejś zaległosci za niepłacenie składki do tej pory????Prosze o odpowiedż.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się