potas

(3 wyniki)
  • Teresko --potrzebuję twojej rady. Ostanio miałąm wyniki: tsh=0,98 FT3 2,79 pg/ml 2 - 4,4 = 33% FT4 1,13 ng/dl 0,93 - 1,7=26% na dawce 56 coś tam Ciągle czuje się kiepsko. Jak zwiększam dawkę euthyroksu mam objawy nadczynności i kołace mi serce, pojawia się arytmia i poczucie nadczynności, ale bez zwiększania też czuję się tak sobie - brak sił, koncentracji, zawroty głowy Poszłam do nowego lekarza --który zastąpił mi moje 62 euthyroksu (zwiększyłam o 6 po ww wynikach) ---37,5 novothyra...
  • Czy to prawda, że bieganie reguluje hormony tarczycy? Ponoć jest niewskazane w nadczynności tarczycy, bo może tarczycę powiększyć? Czy jest wskazane w niedoczynności? Czy jest wskazane w hashimoto?
  • Przytyłam 3 kg w ciągu ostatniego tygodnia. Jestem w niedoczynności. Bywa tak że stoje 3 tygodnie z wagą w miejscu a potem "ziuuuuuł" do góry. Nie mogę stosować diety bo owszem udaje mi się utrzymać ją bez problemu ale po ok tygodniu stosowania mam takie załamanie samopoczucia z potwornym bólem i zawrotami głowy że dochodzę do siebie przez następny tydzień a i tak nie udaje mi się nic schudnąć. Zastanawiam się czy mogę zażywać coś na przemianę materii? Czy wy coś stosujecie? Słysz...

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się