Forum Auto-Moto Gaz w samochodzie
ZMIEŃ
      przebieg

przebieg

(7 wyników)
    • Kupiłem taki wózek, rocznik 1990 i chciałbym założyć instalację gazową. Czy coś powinienem wiedzieć? Będę wdzięczny za wszelkie życzliwie rady.
    • Dzisiaj rano, jak jechałem do pracy - silnik gasł, gdy dałem na bieg jałowy. Po uruchomieniu silnika (samochód stoi "pod chmurką") obroty skakały pomiędzy 500 a 100obr/minutę (wtedy jeszcze nie gasł). Przejechałem kilkaset metrów na benzynie (jeszcze przed automatycznym przełączeniem na LPG) i podczas wrzucenia na luz, silnik od razu zgasł. Uruchomiłem go zaraz, dałem na bieg, za chwilę znów na luz i ponownie zgasł (zdarzyło się to kilkakrotnie). Po przeskoczeniu na zasilanie gaze...
    • STOJE PRZED DECYZJA WYBORU INSTALACJI do chevroleta aveo 1400 8v. w serwisie cheviego za sekwencyjny wtrysk gazu BRC powiedzilei mi 3400zl, w warsztacie zajmujacym sie montazem gazu,za taka sama (chyba) istalacje powiedzili mi 400zl wiecej, sugerujac mi jednoczesnie ze warto byloby zamontowac gaz BRC SEQUEN z tym ze juz nie "24" i na wtryskiwaczu wloskim. Roznica pomiedzi tym SEQUENT 24 a SEQUENT polega podobno tylko na tym ze "24" ma jden a nie 4 (tak jak sequent) wtryskiwacze i ...
    • witam! nowy rok to promocyjne ceny, wiec przymierzam sie do kupna renault thalia (tansza) albo nissam almera (drozsza, ale spelnienie marzen). i tak sobie kalkuluje gaz czy diesel? na przykladzie thalii-srednie spalanie wg producenta: 7,1 benzyna= 24,4 zl/100 km 4,7 diesel= 15 zl/ 100km gaz= 15,25 zl/ 100km ceny paliw najnizsze w mojej okolicy (neste i prywatny auto- gaz). zakladajac, iz instalacja gazowa to do wersji benzynowej to + 3500 zl, a diesel jest od benzyny drozs...
    • Mam niezla okazje kupic od znajomego z Niemiec nissana sunny 1.4 16v 75koni z 92r z oryginalnym przebiegiem 68kkm za grosze. Auto ma troche dziwne zasilanie ani to gaznik ani to wtrysk tylko gaznik dwugardzielowy sterowany elektronicznie i sonda lambda. Nie wiem czy kolektory metalowe czy plastikowe. Stad moje pytanie - jaki wlozyc do tego gaz? (moze ktos ma takie cudo). Spalanie na benzynie okolo 8l w miescie i 7 na trosie do 140kmh. Zastanawiam sie tez nad corolla z tego samego r...
    • Wybieram się (wreszcie) na przegląd instalacji LPG. Przebieg na LPG - ponad ok. 55tyś km. Mam pytanie, bo chciałem się umówić na określony termin, a oni powiedzieli, że nie ma potrzeby sie umawiać, bo to będzie trwało ok. 10-15 minut. Chcą tylko wyregulować elektronikę i ewentualnie skład spalin. Nie powinni przy tym przebiegu wymienić filtra gazu (na aktualnie używanym filtrze LPG przejechałem ponad 30tys km) i przeczyścić reduktora? Pytałem, czy nie będą czyścić reduktora, to mi ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się