przebieg

(78 wyników)
  • Witam użytkowników Alfy. jestem jeszcze przed podjęciem decyzji o zakupie uzywanej 156 SW 1.9 JTD. auto ma polską ksiązke serwisową wiem co było wymieniane, ale niestety nie mam dostępu do instrukcji i nie wiem co powinno być wymienione do przebiegu 100 tys. Jeśli mogę prosić o pomoc.... mam tez pytanie o trwałość wtrysków w tym silniku...i jeszce pytanie o wyświetlacz klimatyzacji dwustrefowej - wymieniał ktoś? z góry dziękuje i przepraszam za mój nieprofesjonalizm
  • czy pomijając oględziny auta i niektórych elementów jest jakiś sposób aby dowiedzieć się że licznik w AR był nie "przekręcony"? Mam na mysli 156tkę. Pozdrawiam czytających :)
  • Jakie średnio przebiegi robią silniki JTD czy z silnikiem ok 190tyś (wszystko ładnie chodzi)należy już się żegnać? jak ze sprzedażą tej marki czy są duże kłopoty? -jeżeli auto jest sprawne i zadbane.Pytam bo to moja pierwsza Alfa a na moje pytanie może odpowie ktoś kto miał kilka samochodów tej marki Pozdrawiam wszystkich z okolic Lodzi
  • Witam Wlasnie przegladalem z ciekawosci ogloszenia sprzedazy AR i zastanowila mnie pewna rzecz... Czemu te auta maja tak male przebiegi? Np. AR 145 z 2000r. ma najechane srednio 50-60 tys. km czyli niespelna 10 tys. km rocznie... Przykladowo: moto.allegro.pl/show_item.php?item=88263100 www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C908494 moto.allegro.pl/show_item.php?item=87827350 Zdarza sie nawet ze taki przebieg podawany jest w autach starszych: www.otomoto.pl/index.php?sect=show&...
  • Witam Kupiłem Alfę 145 1.6 BOXER ma przejechane 190 tyś. silnik jest serwisowany w aso bardzo zadbany,czy powinienem się obawiać jakiś dodatkowych kosztów w najbliższym czasie? Paski i świece wymienione 30 tyś km temu. Pozdawiam
  • czesc wszystkim ALFISTą mam troszke banalne pytanko bo powoli zaczynam sie denerwować tymi bzdurami jakie to alfy sa kiepskie wadliwe itd. może nie sa to auta najlepszej jakości ale bez przesady jakie macie przebiegi w swoich ja mam 200tys. i silnik pracuje bez zarzutu a slyszalem juz glupoty ze robią 150 i po silniku jedynym mankamentem alfy 156 jest zawieszenie zbyt odczuwa nasze dziury czasem mnie juz to denerwoje bo musze przyznać ze mogło by byc w tej kwesti lepiej a moja alfa to 1...
  • Witam jestem tu pierwszy raz. Mam AR 145 14. boxer od 2 miesiecy. Narazie jestem bardzo zadowolony. Wymienilem juz olej, filtr oleju i powietrza teraz przymierzam sie do wymiany pasów rozrządu (tam są 2) razem z napinaczami. Niestety nie mam instrukcji i nie wiem po jakim przebiegu należy wymieniać owe pasy. Jeśli ktoś się orientuje prosze o dopowiedz. Dzwonilem do trzech serwisow i w kazdym mowili co innego. Pozdrawiam i czekam na posty
  • znalazlam sobie taka alfe www.trader.pl/details,131,14043249403242004105638.asp ale zastanawiam sie ile ten silnik jeszcze pojezdzi czy skrzynie sie w tych autach sypia ? wiadomo ze zalezy jak ktos dbal ale zakladam ze wymienial olej i inne materialy eksloatacyjne regularnie warto czy nie warto aha i czy blacha sie sypie w 155 ???
  • Już miałem kupić półsyntetyk, ale w pewnym piśmie motoryzacyjnym napisali coś takiego, że jak auto ma do 60tys km przebiegu to stosować należy syntetyczny, od 60 do 100km półsyntetyczny, a powyżej mineralny. Moja Alfa ma 136tys przebiegu. Na forum większość osób polecała mi półsyntetyk ale może dlatego, że nie wspomniałem o przebiegu ? Jaki mam wlać olej ? Mineralny jak zalecają w piśmie czy może jednak półsyntetyk ? Dodam, że nie mam pojęcia co teraz jest w silniku, bo auto zos...
  • Witam, Przyszedl czas na rozstanie z Bella. Auto w stanie bardzo dobrym. Instalacja LPG do regulacji, przez ostatnie 3 lata jezdzone na benzynie. Garażowana. Ponizej link do ogloszenia: otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C10706021 Auto do zobaczenia w Warszawie/Opolu. kontakt: 609 999 752 de_silva
  • Witam Prosze o rade... Ostatnio czytałam że lepiej uważać na kupno Używanych Alf - głównie tych sprowadzanych (nigdy nie wiadmo co nam wciska handlarz) I teraz mam pytanie... Co sądzicie o zakupie tego samochodu - od osoby prywatnej - (samochod zakupiony w Polskim salonie) - rocznik 2003 (przed liftingiem), diesel 1.9.... Problem jedynie w tym - ze ma ona przebieg 163tys... Sama nie wiem czy to dużo, czy mało - jak na taki samochod i na taki rocznik... cena 24000 (Zaznaczam ze wyposa...
  • Sprzedam zadbaną Alfę z końca 1999 roku. Samochód zakupiony w sierpniu 2006r. Nie sprowadzany. Zakupiony w salonie. Autko jest zadbane. W przeciągu ostatniego roku wymieniłem w nim wszystkie wahacze, tylne amortyzatory, wymienione gumy w drążku stabilizatora. Radio CD z MP3 SONY CDX-GT 200. Stan samochodu określam na dobry z plusem. Posiada kilka zadrapań na lakierze - skutek eksploatacji... W komplecie komplet opon letnich - na alufelgach + komplet opon zimowych na felgach stalo...
  • Witam. I co wymienić poza paskiem??(rolki, napinacze?)Alfa ma 62000 przebiegu. Pozdrawiam
  • Biegi wchodza normalnie, pojawil sie tylko efekt slizgania w zakresie obrotow gdzie jest najwiekszy moment obrotowy (to pewnie poczatek na reszte przyjdzie czas pozniej). Przebieg 60kkm z tego 40 na chipowanym silniku. Co mozna zrobic - czy tylko wymiana sprzegla jest rozwiazaniem?
  • panie i panowie! czy liczniki elektroniczne przebiegu auta tez mozna cofać? Np. takie, jak są w AR145. Nie pytam po to, by cofnąć:))) ale oglądalem ostatnio ciekawe 145 ciekawym przebiegiem. Nie wiem, czy mozna temu przebiegowi wierzyc?
  • Jak ktoś chce sprzedać to niech pisze. Wszystkiego dobrego w Nowym Roku życzę wszystkim forumowiczom!
  • Witam wszystkich forumowiczow. juz od dluzszego(4 miesiace)czasu probuje kupic alfe romeo. niestety wiekszosc sprzedawcow z ktorymi mialem stycznosc zajmowala sie w swoich samochodach pilowaniem silnika i ogolnym katowaniem samochodu. W związku z tym prosilbym o kontkat na forum badz na maila b.pawelek@gmail.com jezeli ktos z forumowiczow bylby zainteresowany sprzedaniem wspomnianego samochodu samochodu. Zalezy mi na pojezdzie bez jakichkolwiek powazniejszych przygod drogowych. Mo...
  • Witam , mam zamiar zostać posiadaczem AR 156 . Jeśli to możliwe prosze was o jakieś opinie na temat tego modelu : awaryjność , przebiegi , jaki silnik optymalny , itd. Z góry wielkie dzieki .... Pozdrawiam
  • Ile warta jest Alfa 156 1.8 144 KM, z 2000 roku ( I rejestracja 28 11 2000 ), w wersji biznes, przebieg 101.000km, ogólnie zadbana, z salonu, serwisowana, wady : zarysowana przednia szyba i coś pika z tyłu na dużych dziurach . Ile za to wołać ? Ile warte jest to autko waszym zdaniem ? Bo ceny w ogłoszeniach są bardzo różne. Pozdrawiam
  • Witam,od razu mówię że nie bardzo się znam na samochodach,podoba mi się jednak Alfa Romeo i właśnie mam okazję taką kupić za nieduże pieniądze z Niemiec.Jej opis to:AR t.spark,rok p.2000,150KM,140000 przebieg,benzyna,kombi,bardzo zadbana.Naczytałam się na tym forum dużo złych rzeczy na temat alf i dlatego teraz mam wątpliwości.Autko ma mi+2dzieci służyć do codziennych wyjazdów (ok.30km\dziennie).Czy ma ktoś może taki model?Wiem że decyzję muszę podjąć sama ,ale może mi ktoś doradzi/odr...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się