przebieg

(145 wyników)
  • samochód posiadam od nowości, serwisowany cały czas w jednym ASO. Ostatnio przy 120 kkm pękł pasek. Wg serwisu wymiana powinna nastąpić przy 160 kkm. Skutek - remont silnika i ogromne koszty. Czy w tej sytuacji serwis/producent ma prawo obciążyć mnie całkowitymi kosztami naprawy (jak zdaje się próbuje to zrobić) czy mogę ubiegać się o pokrycie kosztów naprawy przez producenta/serwis z racji tego, że pasek pękł przed gwarantowanym przebiegiem. Jeśli ktoś miał do czynienia z podobną s...
  • Witam!Mam skode felicje 1,9 diesel,silnik Volkswagena wolnossacy 95r ma 80tys km przebiegu i zalalem jej olej 20W50 i nie wiem czy dobrze, cos sie stanie jesli zaleje pozniej olej 15w40? Czy odrazu zmienic teraz na lepszy?!:( zmane oleju mam po 7,5 tys km, na tym przejechalem narzie mniej niz tysiac km. Poradzcie cos;(
  • A6 , 2,4 l benzyna. Producent zaleca olej lekkobieżny. Jest zalany mobil 10W/40. Ale bierze go trochę sporo, bo 400 ml/1000 km. Wiem że te oleje są w róznych lepkościach. Czy ktoś wie co radzą w serwisach?
  • Do tej pory moj samochod sprawuje sie bez zarzutu. Czy tak duzy przebieg to rzecz normalna dla tego modelu, czy tez jestem wielkim szczesciarzem? Pozdrawiam Pawlo
  • Czy warto inwestować w Deawoo Espero o przebiegu ponad 200 tysięcy km? Ile wytrzymują te auta. Chciałbym kupić, ale nie dokładać zbyt wiele... Dziękuję za opinie na ten temat ( a także na temat samego samochodu)
  • auto: honda civic 2000 r. 0-30 kmil - olej mineralny (tak mysle) poprzedni wlasciciel 30-50 kmil - polsyntetyk, to byl moj wybor bo balem sie lac syntetyk do eksploatowanego auta. a teraz.... dziewczyna pojechala na wymiane oleju i dala sie namowic na syntetyk (mobile 1 sadzac po nalepce na szybie) PYTANIE: czy przy nastepnej zmianie wrocic na polsyntetyk czy kontynuowac na syntetyku. pzdr
  • prosze o wpisy jaki największy przebieg osiagneliscie samochodem z dieslem.Ja audi 80 1.9tdi mam narazie 300000km póki co bez większych problemów:-)
  • Zastanawiam się nad kupnem używanej Toyoty Avensis 2.0 z 2000 roku (lipiec). Auto jest serwisowane i bezwypadkowe i bardzo dobrze utrzymane. Jest tylko jeden problem- przebieg 186 000 km. Sam przejeżdżam około 20 000 rocznie. Czy w aucie tej klasy ma to jakieś znaczenie ( trwałość silnika)? Bardzo proszę o radę. Pozdrawiam
  • Mam prośbę o poradę,bo mam wrażenie,że jestem mocno naciągany przez warsztat (autoryzowany) Auto to Hyundai Galloper,diesel,5 lat,65 tys.przebiegu,delikatnie eksploatowany.Podczas przeglądu stwierdzono nieszczelność uszczelki pod głowicą.Zleciłem wymianę w warsztacie autoryzowanym.Po tygodniu mam odbierać auto a oni mi mówią,że po zdjęciu głowicy stwierdzili jakieś luzy w "komorach przednich" i ,że też to musieli naprawić za dodatkowe 800 zł. Czy takie rzeczy mogą się zdarzyć w au...
  • Obecnie jeżdżę na oleju 5W40. Czy po przejechaniu około 150000 kilometrów nie powinienem zmienić oleju na gęstrzy - 10W40? Pozdrawiam
  • Chce kupic auto z takim przebiegiem, czy jest to oplacalny biznes? ile kilometrow moge zrobic bez remontu silnika? pozdrawiam i prosilbym o szybka odpowiedz :)
  • jaki olej do samochodu z przebiegiem 120 000 km ? (lanos 1.6 b+gaz), teraz mam lotos syntetik i musze juz zmienic. Ktos mi mowil ze juz powinien byc połsyntetik. I jakiej firmy? słyszałem ze mobil 1 jest b.dobry?
  • Witam. Przy jakim średnim przebiegu samochodu zwykle zużywają się klocki hamulcowe. Moim fiatem Uno 1.0 przejechałem (styl jazdy - raczej spokojny)już 70 tys. i jak ostanio zdejmowałem przednie koło oceniam, że klocki są jeszcze dobre, przynajmnie te od strony zewnętrznej tarczy (wewnętrznych nie da się zobaczyć bez demontażu, ale chyba ich zużycie powinno być porównywalne).
  • W sprawach mechaniki jestem ciemny dlatego pytam czy nie robia mnie w bambuko.Otóz w kwietniu tego roku wymieniałem opony na letnie i facet po sprawdzeniu orzekł że diabli wzieli poduszkę amortyzatora po stronie pasażera-tłumaczyl to studzienkami itp. Zgodziłem sie na wymianę poduszki wraz z geometria osi. Dwa dni temy byłem znów w tym samym warsztacie na wymiane kól z kolei na zimowe , gościu teraz orzekł że diabli wzieli poduszke amortyzatora od strony kierowcy.Od momentu wymiany pierwszej ...
  • Witam, Mam problem z Yarisem. Sprzęgło nie wysprzęgla do końca (pomimo wciśniętego do oporu pedału). Wcześniej auto nie zdradzało żadnych objawów. Opisany przeze mnie problem pojawił i pogłębił w ciągu paru dni. Samochód ma 90k km przebiegu i był od nowości spokojnie i eksploatowany więc zniszczenie sprzęgła odpada. Co może być przyczyną? Może wysprzęglik? Jak pojadę z tym do serwisu to pewnie zaraz zaproponują mi wymianę całego sprzęgła a może to coś drobniejszego i nie trzeba będzie r...
  • Witam wszystkich, Obecnie mam Nissana Almerę N16 1.5 + gaz 2001r. Niestety samochód jest dla mnie troszkę mały (jest 3 drzwiowy) oraz dosyć słaby silnik (1.5 90KM). Wielkim plusem jest zupełna bezawaryjność oraz niewielkie spalanie na gazie (ok. 8l trasa i 10 miasto). Zastanawiam się nad zakupem innego samochodu. Chciałbym kupić coś nowszego, większego, 4 drzwiowy z trochę większym bagażnikiem z mocniejszym silnikiem benzynowym oraz założyć do tego gaz. Nie biorę pod uwagę silników dies...
  • Auto ma 11 lat. Muszę wymienić olej, nie wiem na jaki. W książce serwisowej nie ma takiej informacji, poprzedni właściciel był Niemcem, ja kupiłam od pośrednika. Czy gdzieś w aucie może być naklejka nt. tego oleju, który jest w silniku? Pomóżcie, jestem zielona. Jeśli nie ma, to jaki olej kupić, na czym wy jeździcie?
  • Kupilem niedawno auto, civica 1.5 vtec 97 rok. Chcialbym zmienic olej i tu pytanie. Czy jest jakas mozliwosc sprawdzenia jaki olej byl lany poprzednio? Chcialbym zalac syntetyk ale slyszalem ze jak wczesniej mogl byc lany polsyntetyk lub mineralny to moze byc zle. Przebieg auta to 15000.
  • Dobry wieczór. Auto 10-letnie, silnik 1,6 8-zaworowy. Objaw jest następujący: w trasie pojawia się (nie zawsze!) metaliczny, dźwięczny wysokotonywy pisk przez 3-15 km, zanika po pewnym czasie, na ogół po zmniejszeniu prędkości albo zatrzymaniu. Oprócz tego: po włączeniu silnika (nie zawsze, a jak, jak my to lubimy...) brak funkcji wspomagania kierownicy: nie da się wręcz nią ruszyć. Nieraz przy tym silnik drży jak w traktorze z PRL-u. Nie wiem na ile oba objawy wskazują na jeden ...
  • moj CC 700 ma 90 tys przebiegu. Ile tys km wytrzymuja te silniki do czasu koniecznego remontu? Slyszalem ze 200 tys (wydaje mi sie ze to bajka). Silnik nie jest bardzo zylowany (dbam o niego hehe) Pobor oleju 0.3l na 10 tys

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się