Gość: JAJO IP: *.ndg.gda.pl / 192.168.0.* 23.06.03, 22:09 witam. poszukuje przepisu na ADWOKATA, albo jak jto woli ADVOCATA. :) z gory dziekuje, pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: aniela Re: ADWOKAT - przepis! IP: *.acn.waw.pl 23.06.03, 23:05 przyznany moze byc z urzedu za zlozeniem stosownego oswiadczenia o stanie majątkowym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kanuk Re: ADWOKAT - przepis! IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 24.06.03, 04:59 a jeden oskarzony ,zapytany co ma do powiedzenia w ostatnim slowie rzekl gornolotnie : ja sie spuszczam na mojego obronce. na to adwokat ( wiec nie mowcie ze nie na temat pisze :) odpowiedzial : w takim razie ja sie spuszczam na wysoki sad ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JAJO Re: ADWOKAT - przepis! IP: *.ndg.gda.pl / 192.168.0.* 24.06.03, 14:51 :) a teraz powaznie. chodzi mi o likier jajeczny co sie ADWOKAT nazywa. jesli ktos zna przepis to bardzo prosze o pomoc. pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
miltonia Re: ADWOKAT - przepis! 24.06.03, 15:06 Jajo, ktos kiedys podawal przepis na te miksture, poszukaj sobie w watkach nizej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneta Re: ADWOKAT - przepis! IP: hpcache:* 27.06.03, 11:33 Likier żółtkowy Składniki: 250 ml spirytusu, 200 ml wody, 150 ml koniaku, 150 ml mleka, 40 dkg cukru pudru, 4 żółtka. Sposób przyrządzenia: Mleko zagotować i wystudzić. Żółtka utrzeć z cukrem, połączyć z mlekiem, ubić na parze aż masa zgęstnieje. Wodę zagotować, wystudzić, połączyć ze spirytusem i koniakiem, a następnie z masą żółtkową, przelać do butelki, zakorkować i pozostawić na 5 dni Odpowiedz Link Zgłoś
buggi Re: ADWOKAT - przepis! 27.06.03, 22:26 nie leiej kupic gotowego? Na co Ci ta babranina: zótka od bialek i ucieranie i przelewanie... a jak nie wyjdzie, to co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JAJO Re: ADWOKAT - przepis! IP: *.ndg.gda.pl / 192.168.0.* 29.06.03, 15:19 dzieki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gocha Re: ADWOKAT - przepis! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 16.07.03, 21:02 10 zoltek szklanka cukru dwie torebki cukru waniliowego wszystko zmiksowac dodac szklanke mleka skondensowanego nieslodzonego szklanke zwyklego tlustego mleka kieliszek koniaku i miksujac dolewac powoli szklanke spirytusu rozlac do butelek i czekac dwa dni Odpowiedz Link Zgłoś