przysadka

(5 wyników)
  • Hej, proszę o pomoc: FT4 obecnie 20 (miesiąc temu 25-norma do 22) obecne TSH 12,5 i mikrogruczolak o wymiarze 1,5 mm na przysadce. Co to oznacza? Nie wspomnę o samopoczuciu-zdarzają się nawet omdlenia.
  • Zaczęło się od wykrycia guza 4 cm na lewym płacie. Dziś miałam robioną punkcję. TSH-norma FT3 norma, FT4 minimalnie podwyższone. Usłyszałam od Pani Dr że może to być guz przysadki!!!!!!!!!!!! Bo inaczej nie wie jak to tłumaczyć... Ja oszaleję!!! O co w tym wszystkim chodzi??????
  • Mam pytanie czy ktos z Was moze slyszal czy przy zaburzeniach przysadki{za wysoki poziom wazopresyny}mozna zachodzic w ciaze i czy istnieje mozliwosc ,ze przysadka sie wyreguluje w ciazy? Nie bede sie w tym poscie rozpisywac o swojej chorobie bo juz opisywalam na tym forum.Pytam was o ta przysadke bo NIESTETY zaden z lekarzy u ktorych bylam jakos nie potrafi mi na to pytanie odpowiedziec.
  • Witam!!! Jestem juz tymi lekarazami do ktorych chodze zalamana,gdzie oni te studia konczyli skoro ZADEN z nich nie potrafi odpowiedziec na moje pytania i jakos mi pomoc.Opwoadalam Wam o moich klopotach z przysadka {a dokladnie z wazopresyna}i nadal nie mam zadnej pomocy.MOJE PYTANIE JEST RAKIE:CZY JAKIES FORUM ENDO>GDZIE MOGE ZADAC LEKRZOWI PYTANIE.moze tu by mo ktos cos doradzil.BLAGAM!!!!!!!!!!
  • Witam! od porodu bliźniąt 4 tata temu jestem nie do życia,po kolei stwierdzano u mnie syndrom przewlekłego przemęczenia,depresje itp.Ostatnio lekarz wpadł na pomysł aby zrobić TSh -0,768uL/ ( norma 0,25-5,0) i nadal nic.mam objawy wręcz książkowe niedoczynności tarczycy tzn; skóra sucha(wg lekarza- atopowe zmiany-smarować oliwką) jest mi non stop zimno śpię z termoforem w nogach,a w dzień chodzę ubrana na cebulę i pomimo to trzęsę się z zimna, nalana twarz-rano żeby przejżeć na oczy ro...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się