-
Witam Serdecznie jak jest u Was w miastach. Bo w Krakowie od kilku dni Straz miejska chodzi po parku gdzie chodze ze swoim pupilem i widze jak wystawiaja mandaty. Przewaznie jest juz godzina 21-22. Do mnie sie doczepili czemu pies nie ma kaganca?!?!!?!wiec naprawde nie chciałem ale nie mogłem powstrzymac smiechu. Jak jest u Was w miastach/parkach?? Straz miejska tylko w Krakowie szuka pieniedzy??
-
Witam mam bardzo rozbrykanego rottweilera, pies nie jest agresywny względem ludzi ale czasem potrafi się dorwać do jakiegoś sprzętu, mebla i trochę go poturbować. Ostatnio kupiliśmy do ogrodu (zdjęcia w linku) i boje się ze pies może ją w jakiś sposób uszkodzić gdy wypuszczam go do ogródka.
Czy ktoś ma jakieś doświadczenia ze zwierzętami i trampolina ogrodowa?
-
Hej ! Kłócimy się w domu o zasady wychodzenia z psem. Jest to pies ze schroniska, niesłyszący - ale bardzo żywy, chętny do spacerów, radosny. Jest już z nami ponad rok. Był na szkoleniu - ale rezultaty średnie. Goni rowerzystów - i teraz przy ciepłej pogodzie jest to dramat. Wychodzimy z nim na 30 metrowej linie - żeby trochę pobiegał, a jednocześnie zapewnia to jakąś kontrolę. Ale do rzeczy - z naszym psem wychodzi dwoje domowników. Ja wstaję wcześniej bo idę do pracy i wychodzę z psem o 7 ...
-
Pies ma rok...Od samego początku ciężko było nauczyć go siusiania na dworzu. Wydawało już sie wychodzić na prosta ok 6,7 miesiąca praktycznie nie robił domu ogóle..Co kilka dni zdarzyło mu się zrobic siusiu.Reagowaliśmy od początku krzykiem i klapsem tyłek.Z Pies dośc często wychodził na dwór ok 6,7 razy na dobe.Z czasem siuśki były coraz cześciej domu. Gdy wychodziliśmy po powrocie gdzieś narobił...Od jakiś 2,3 msc robi domu codziennie!!!!Nie mam juz na to sił!Próbowaliśmy już udwać,że nic n...
-
Witam, proszę o jakieś porady. Mam 6 miesięcznego szczeniaka, który jest bardzo duży, waży obecnie ok 28kg i jest naprawdę wysoki, wszędzie sięga. Nie mozemy w ogóle wyjsc z domu, bo robi taki bałagan, ze strach opowiadać. Mamy rowniez koty, któregos razu ajk wrocilismy myslalam ze ktos sie wlamal do mieszkania, wszedzie ziemia od kwiatkow, liscie, rozbite doniczki, dywan usyfiony, po prostu masakra. Kupilismy wiec bramke i pies nie wchodzi do duzego pokoju ani do malego, bo sa tam drzwi. Do ...
-
9 lat temu kupiłam psa. Jako 18-latka mieszkałam jeszcze z rodzicami przez kilka lat. Pies ich bardzo dobrze znał i gdy się wyprowadziłam czasami zostawał u nich podczas np. moich wyjazdów. Zawsze wtedy po powrocie słyszałam, że „pies nic nie je i jest taki słaby itp.” Brałam psa i nie było problemu – jadł i żył normalnie. Jednak był to pies problematyczny. Często wymiotował, trochę śmierdział (szczególnie podczas cieczki). Nigdy żadne badania nic nie wykazały – ot tak...
-
Witam serdecznie,
Otóż to mój kolejny wątek odnośnie adoptowanego dobermana - Blekiego. Poprzednie problemy rozwiązaliśmy, ale jak to bywa, na ich miejsce pojawiły się następne. Pies jest strasznie o mnie zazdrosny. Mój partner nie może mnie przytulić - nie mówiąc o bardziej intymnych rzeczach.( zaznaczę, że z chłopakiem mieszkamy razem i jesteśmy współwłaścicielami pieska - przebywaliśmy razem od początku). W momencie jakiegokolwiek bliższego kontaktu, próbuje nas rozdzielić, zwraca na sieb...
-
Za jakies 8-10 tygodni zamieszka z nami brazowy labradorek.
No i juz zastanawim sie co bedzie mi potrzebne dla niego,no i doszlam do sprzatania kupy i mysle wlasnie jak sprzatacie po psach,czy tylko woreczek czy jeszcze jakis pomoce do tego.
Znalazlam w internecie kilka jakis takich "chwytakow" i niby idea fajna, ale nie wiem jak to w praktyce.
I czy nosicie rekawiczki chustki czy cos do umycia rak,kurcze nie wiem.
Wyglada na to ze ze spaceru bedzie cala wyprawa:)
Mamy 4 minuty od do...
-
Mam suke husky i problem w postaci nienasyconego "apetytu". Mala ma dopiero 5 miesiecy ale meczy mnie to strasznie bo kazde wyjscie na spacer polega na patrzeniu co tym razem zre i wydzieraniu z pyska o ile mi sie to uda. Chodzenie z przysmakami i proby nagradzania i przekupstwa sie niestety nie sprawdzaja. Ona wychodzi po to zeby szukac zarla! A pochlania wszystko, worki, chusteczki, ogryzki i cala game znalezionego jedzenia niekoniecznie swiezego. Dodam ze pies zdrowy, kilkakrotnie juz odro...
-
witam, moj pupil ma juz 18lat i jest bardzo slaby i wychudzony, zdecydowalem sie podawac mu sterydy-w zastrzykach i tabletkach, daje mu omnadren,winstrol.omnadren, gh ,i igf 1 , oraz metizol aby zwolnic mu metabolizm, co o tym sadzicie ,przedluze mu zycie
-
Witam. Mam problem z psem, otóż zaczęła sikać na nowy dywanik przy drzwiach wejściowych. Robi to tylko rano zanim wstanę no i nie codziennie... Nie wiem dlaczego bo nie robi już od dłuższego czasu wcale w domu. Ma dopiero rok. A wiem dobrze że potrafi trzymać siki bo czasem zdarzy się że i 10 godz wytrzyma... Normalnie wychodzi 3 razy dziennie ale zdarzy się że wyjdzie 2 razy i nie narobi. Tak jakby cwaniara wiedziała że jak narobi na dywan a nie na panele to nie będzie widać i nie będzie mi...
-
Djuk to około 3letni husky i grenlandzki mix. Jest silnym i zdolnym psem pociągowym. Obecnie ciągle szkolony na psa zaprzęgowego. Jest łagodny, uwielbia dzieci, lubi inne psy. Najchętniej dla kogoś, kto ma już psa i szuka dla niego partnera do zaprzęgu, czy towarzysza aktywnych spacerów. Djuk potrzebuje bardzo dużo ruchu, nie przepada za samotnością - pozostawiony sam sobie może hałasować. Czasowo może przebywać w krytym boksie razem z innym psem - kastratem lub sunią, ale nie obejdzie się be...
-
Hej, mam dużą sukę rasy obronnej. Mój problem polega na tym, że jak mąż idzie z nią na spacer, suka rzuca się co jakiś czas na przechodnia i na psy na podwórkach. Kiedy idę z nią sama-pies ideał. Zero agresji, a podwórkowe burki jestem w stanie powstrzymać jednym słowem i nie muszę się szarpać z psem, który się wyrywa i ciągnie do płotu. Jak idę z mężem, pies zachowuje się tak, jak przy mężu, a nie jak na spacerach ze mną.
Co można z tego wyczytać? I jak nauczyć męża(:D), innego, (lepszego...
-
Witam razem z mężem zabraliśmy psa od gospodarza ze wsi, szczenie mieszkało w bardzo trudnych warunkach, spało w kurniku, dziobały go kury i podgryzały większe psy. Gospodarz chętnie pozbył się ostatniego z miotu i tym samym stałam się właścicielką płochliwego 1kilowego malucha. Zabrałam go do weta, odpchlił odrobaczył i będziemy szczepić. Z wieku ocenił go na pół roku jest z piesków bardzo małych do ok 3kg. Moje pytanie jest następujące, ponieważ dawno nie miałam do czynienia z psem, nie wi...
-
Witam
W rodzinie niedługo pojawi się maluszek. Na pewno będzie do nas przychodził w odwiedziny. Jak przygotować psa (pełnego energii pekińczyka) do tych wizyt? Do tej pory nie miał kontaktu z tak malutkimi dziećmi, tylko z z ok. 10-latkami. Pies jest bardzo ruchliwy, ciekawski, nie znosi wysokich dźwięków, uwielbia się bawić, ale zdarza mu się podszczypywać (nie gryźć, ale właśnie delikatnie szczypać zębami). Czego go nauczyć (i w jaki sposób)?
-
Witam,
w sobotę mój pięcioletni pies (sznaucer miniaturowy) dostał od nas nową zabawkę (wszystkie poprzednie ma już od paru lat). To zwykła gumowa kaczka, która po naciśnięciu wydaje charakterystyczny jak dla takich zabawek dźwięk. Przez pierwszych parę godzin nie był nią zainteresowany, a nawet wydawało się że się boi jej pisku. Po jakimś czasie, jeszcze tego samego dnia pies nie pozwolił nam jej dotknąć! Trzymał ją w pysku ewentualnie przy swoich łapach, wszędzie z nią chodził. Przed span...
-
Witajcie.
Właściciele kota i psa wyjechali na wakacje, a mnie poproszono o dokarmianie zwierząt.
Zwierzęta mają do jedzenia żywność z puszki Bobik, która jest pokarmem dla psów, ale kot również jest tym żywiony. Czemu o tym piszę? Otóż zaobserwowałam, że zwierzaki nie przepadają za tym jedzeniem, praktycznie nic z misek nie ubywa. Na opakowaniu jest napisane, że pies gabarytów tego psiaka powinien zjadać około 1 puszkę dziennie (właściciel powiedział, że właśnie tyle pies zjada), ale cał...
-
Witam niedaleko mojego domu jest weterynarz, na początku się ucieszyłam ponieważ mam psa więc blisko. Jednak pojawił się poważny problem- mieszkam na prywatnej ulicy, pan weterynarz odsyła swoich klientów na spacer przez ulicę żeby poszły załatwić swoje potrzeby w polu (ulica prowadzi na pole). dla mnie ok ale właściciele tych psów nie w większości puszczają psy bez kagańca i smyczy juz na początku ulicy, psy załatwiają swoje potrzeby nieraz u mnie pod furtką. Oczywiście zwracam uwagę- właści...
-
Wcina kupy??? Czy czegos mu brakuje? Czy taki po prostu jest?
Mamy go ze schroniska, dokad trafil bardzo wychudzony i wybiedzony... moze to jego reakcja obronna? Moze ma uraz psychiczny? Pomozcie?