Forum Zwierzęta Psy rasowe
ZMIEŃ
      psa

psa

(488 wyników)
    • Decyzja zapadła. Kupujemy psa. Wiele przeczytanych artykułów, obejrzanych zdjęć. Poczatkowo myśleliśmy nad Shih Tzu, Maltańczykiem czy Szpicem miniaturowym. Nie wiem jednak czy to nie za małe psy a nie chcę aby był on traktowany jak zabawka. Jaka razę polecacie? To będzie nasz pierwszy pies. Chcemy uniknac wszechobecnej sierści. Wielkościowo również z rozsadkiem. Będę wdzięczny za wszelkie sugestie i porady :)
    • hej! mam owczarka i często jak idę na rower biorę go ze sobą, ale w sumie nie wiem, czy nie jest to dla niego za duży wysiłek... Czy ktoś z was bierze ze sobą psa na wycieczki rowerowe? dość śmigam na moim drakarze :) przy okazji sie pochwalę nowym nabytkiem :) www.bikeatelier.pl/rowery/rowery-gorskie-26/rower-drakar-speed-20-v-2013
    • wczoraj u mojej 8-letniej suczki znalazłem kleszcza. Nie wiem jak długo u niej był, ale raczej niezbyt długo tj. kilka-kilkanaście godzin. Wyjęliśmy go bez problemów, odkaziliśmy wodą utlenioną. Weterynarz, do którego dzwoniłem kazał obserwować miejsce ukąszenia. Największe zaufanie mam jednak do Forumowiczów tego forum i właśnie chciałem Was zapytać czy dać jej jakiś antybiotyk i ewentualnie jaki - i przez jaki okres?
    • Witam! Chciałabym kupić psa, który najbardziej nadaje się do chowania całorocznego na zewnątrz domu w "budzie". Pies nie może być agresywny, ponieważ są dzieci, musi być również w miarę chętny i łatwy do nauki. Krótko mówiąc- pies rodzinny, który może przebywać na podwórku.
    • witajcie, bardzo proszę o pomoc. chciałabym kupić psa ale nie mam pojęcia gdzie to zrobić kiedyś można było pojechać na Start a teraz??? szukam kogoś najlepiej z łodzi albo okolic. jeśli chodzi o rasę to wypatrzyłam fajnego hawańczyka ale jest z gdańska a to trochę daleko. Pomóżcie.
    • Czy ja mogę mieć psa? nie ma mnie w domu około 9 godzin od poniedziałku do piątku, psa wyprowadzać bym mogła rano na pół godziny, poźniej mógłby być w domu lub w ogrodzie(mam dom z ogrodem). Wracam ok. 16.00 i wtedy mogłabym iść z nim na długi spacer, i jeszcze wieczorem ok. 21 też na godzinę, czy to jest sens? czy będzie to krzywda dla psiaka takie życie? oczywiście zostają weekendy kiedy mogę z nim być cały czas Marzę o psiaku, ale czy nie skazuję go na tęsknotę? mój czas to rano 0,5 do 4...
    • Mam obecnie sunie 11-letnią yorczkę która w stosunku do psów jest agresywna tzn. pokazuje ząbki jak zbliża sie do niej jakikolwiek pies i potrafi zapiszczeć tak ze pies ucieka sam, ostanio przymierzam sie z zakupem psa rasy terer tybetański ale nie wiem jak pogodzić moją sunie która wie ze w domu jest księżniczką z nowo przybytym szczeniakiem, nie chce zeby szczeniak zraził sie w kontaktach z psami i potem na spacerze bał sie psów.
    • Tylko proszę nie krzyczeć :) Mianowicie historia jest następująca. Mam w tej chwili szczeniaka 5,5 miesiąca Syberiana Husky. Nie jest to dla mnie nowum bo poprzednio miałam psa tej rasy 9 lat. Pies zachorował nagle i odszedł :( Bardzo po tym cierpiałam. Dosyć szybko wzięłam drugiego psa, chciałam szczeniaka tej samej rasy, była to wydawało się przemyślana decyzja. Niestety z czasem okazało się że mnie to trochę przerosło. Nie wzięłam pod uwagę wielu czynników a psa wzięłam pod dużym wpływem e...
    • WITAM. NIE BYLAM NA EUTANAZJI MOJEGO PSA, MAM WYRZUTY... moj ukochany pies odszed na zawsze , meczyl sie od kilku miesiecy miala raka na koniec zaczely jej krwawic sutki zaczela sie dusisć , mama nie mogla patrzec na jej cierpienie ja tego nie widzialam bo mieszkam 300 km od swojego rodzinnego domu.ale slyszlama co mama mi opowiadala jak ona sie czuje i jak cierpi i kazdego dnia plakałam czulam ze trzeba bedzie podjac ta najgorsza decyzje. . rano gdy podjelismy decyzje ze psa usypiamy, chcial...
    • Chcialam wybrac psa dla starszej osoby, ok. 60 lat. Piesek mialby byc nie z tych malutkich z dluzsza sierscia, raczej z tych wielkosci beagle. Wazne, zeby nie trzeba bylo strzyc i zeby nie brudzil bardzo siersci na spacerach. Waga max do 12 kg, w miare dobrego zdrowia. Widzialm kiedys taka strone na internecie, gdzie byly wszystkie rasy iich charakterystyki, w formie tabelki. Miedzy innymi - czy lubi zycie w miescie, czy lubi spacery, czy latwy w utrzymaniu itd. Jezeli ktos z Panstwa ma...
    • W naszym domu pojawił się szczeniak. Problem w tym, że mamy też starszą sukę, przybłędę, która nie akceptuje nowego psa, jest agresywna. Jak przyzwyczaić oba psy do siebie?
    • Wiem, że to takie popularne pytanie, ale mam z nim poważny problem. Mieszkam w bloku, ale mam 2 piętra(2 mieszkania) i ogródek. Blisko mnie jest mały park, a trochę dalej wielki las. Lubię sport- bieganie, rolki i rower, ale uprawiam je jakoś 2 razy w tygodniu. Chciałabym psa czułego, nieupartego,łatwego w ułożeniu( to mó pierwszy pies) i MAŁEGO(!!!!). W domu nikogo nie ma od 4 do 7 godzin. Najlepiej by było gdyby miał włosy, ale to ewentualnie. Mam 14 letnią córkę ( która lubi uczyć psy szt...
    • Witam chciałąbym się dowiedziec coś o tych pieskach..interesuje mnie ich charakter jakie są wiem ze w dużym stopniu zależy to od wychowania pieska no ale jedne pieski są łagodniejsze drugie nie..itp:) za jakiś czas chcę kupić takiego pieska..najlepiej suczkę ( i np.czy lepiej suczka czy piesek) i chciałąbym miniaturke...napiszcie mi coś o tych pieskach jestem ciekawa jakie sa...czy to prawda że sa bardzo chorowite?
    • Witam! Od kilku lat zbieram sie do zakupu psa. Moim marzeniem jest flat coated retriever lub golden. Ze wzgledu na brak warunkow (mieszkam w bloku) nie zdecyduje sie na zadna z tych ras i z wielkim bolem rozgladam sie za jakims mniejszym psiakiem. Nie przepadam za tzw. "kanapowcami, wole raczej rasy ruchliwe, ktore lubia dlugie spacery. Pies nie bedzie przebywal sam wlasciwie wcale bo pracuje z mezem na przeciwne zmiany i zawsze ktos w domu jest. Zastanawiam sie nad Jack Russellem ale chet...
    • Jutro dolaczy do nas nowy domownik - mlody kociak. Mamy tez 9 miesieczna sunie, ktora ciagle chce sie bawic, z psami czy kotami - wszystko jej jedno, tyle ze koty sasiadow psow nie trawia, wiec przeganiaja ja skutecznie. Jakies rady, co z pierwszymi godzinami kota w domu? Wyrzucic najpierw psa do ogrodka, zeby kot mogl wszystko obwachac, czy rzucic go na gleboka wode juz z psem na powitanie? Pies mlody, glupi, wiec skacze jak sie cieszt, obawiam sie , ze oszaleje z radosci i nie bedzie chcia...
    • Cechy leminga: pies rasowy, fura wypasiona i dwie komóry - jedna w kieszeni, druga w głowie.
    • Mzień dobry. Mam pytanie nad, którym już dłuższy czas siedzę i myślę. Mam 18 lat i za rok kończe liceum. W planach są studia weterynaryjne (jednak nie jestem jeszcze pewna co do tego). W chwili obecnej posiadam 2 koty i dwa psy (pinczery miniaturowe). Po śmierci jednego z nich (jedna sunia ma 13 lat, raka i padaczkę. mam wielką nadzieję, że dożyje 15, ale czasem dogania mnie rzeczywistość i moja nadzieja coraz bardziej sie rozpływa) mam zamiar zakupić border collie (wiem czego ta rasa ocz...
    • Jaka rasa psa byłaby najodpowiedniejsza dla rodziny z małym dzieckiem i nastolatkiem? Mieszkamy w bloku ale pod domem są duże tereny zielone, gdzie może się wybiegać. Możemy poświęcić sporo czasu na spacery i zabawę. Nie chcemy psa wielkości doga ale nie chcemy też czegoś zupełnie malutkiego. Może być długowłosy.
    • Drodzy forumowicze mam pytanie, pies moich tesciow jest powaznie chory ,to rodowodowy Sznaucer sredni , weterynarz poradzil aby uspic psa ale mamy mieszane uczucia, prosze o wypowiedzi doswiadczonych forumowiczow a sparwa po krotce ma sie tak: Pies ma 10 lat wiec juz nie mlody, jakis czas temu zaczal miec problemy z zoladkiem tzn stracil apetyt, schudl, tesciowa chodzila z nim po weterynarzach niczego nie mogli wykryc ,w koncu diagnoza (poprzez szczegolowe badani kału) postawiona zosta...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się