-
Dzisiaj przed chwilą (jakieś 10 minut temu) byłam z Chicą na spacerze . Zrobiła ładnie siusiu gdy potem dołączył do mnie kolega z jego pieskiem podobnej wielkości . Ładnie się bawiły (biły gryzły itp xd ) Gdy gdzieś po około 20 minutach zabawy patrze idzie z naszą stronę duży czarny pies bez właściciela ale z obrożą coś w stylu Samojeda tylko troszkę większy . Piesek zauważył nasze dwa bawiące się i szedł w ich stronę . Szybko kazałam Mateuszowi (koledze) podnieść psa i wejść na ławkę i ja sa...
-
Dziewczyny , powiecie że jestem namolna , ale cały czas się zastanawiam nad drugą sunią .
Czy te z Was które maja dwa psy mieszkają w blokowiskach czy domach z ogródkami ? Jak wychodzicie na spacerki te krótkie -pojedynczo czy z dwoma na raz , bo rozumiem , że do lasu czy na inny długi spacer to jadą oba . Czy smycz z rozdzielaczem czy dwie .Czy mają każda osobne miseczki i legowiska.
I jak w środkach masowej komunikacji czy jeżdżą tramwajami lub autobusami ?
Mam taki właśnie dylemat ba...
-
Na moim osiedlu jest mały punkcik sprzedający pieczywo . To sklepik w którym jest lada a przed lada mogą stać maksymalnie trzy osoby więcej się nie zmieści. Za ladą obok której stoi chłodziarka z ciastem ,stoi regał na którym leży pieczywo. Dlaczego do pustego sklepiku nie może wejść razem ze mna psinka ?Zakupy trwają mniej niz minuta . Pies nic tam nie może obwąchać niczego dotknąć , bo nie ma nic .Pies jest na smyczy oczywiście .A przed sklepem nie ma możliwości go zostawić
Odpowiedź -ni...
-
Mam problem, czytając strony internetowe spotkalam się z różnymi opiniami, ale ogólnie kąpiel raz na miesiąc lub dwa. Powiem Wam,że nie wyobrażam sobie mojej suni, abym ją wykąpała po takim czasie. Mam wrażenie,że ona jest brudna już po tygodniu i ma przepocony włos - taki nieprzyjemny zapach. Czy Wasze psy też taki zapach mają i wtedy to znak,że trzeba wykąpać pieska? Teraz są naprawdę tak dobre szampony i myslę,ze nic się nie stanie jezeli kąpie się częściej. Spotkalam się również z opini...
-
co myślicie o takim gadżecie??
załączam link z allegro
allegro.pl/recznie-robione-etui-woreczki-na-psie-kupy-gratis-i2718738674.html
wg mnie pomysł całkiem fajny, sprzątanie za pupilem to podstawa a woreczki pomocne na dłuższych spacerach i etui dzięki któremu o nich nie zapomnimy i są zawsze pod ręką ;) etui wygląda na zgrabne i nie rzucające się w oczy :) taka moja opinia, co Wy myślicie?
pozdrawiam :)
-
Kochane forumowiczki mam nadzieje że mi coś doradzicie w sprawie mojej psinki. Sprawa rozchodzi się głównie o agresje mojej małej w stosunku do innych psów. Koka jest jedynaczką;p miała może 3 m-ce jak zdechł nasz drugi psiak który był w domu i od tego czasu jest naszym jedynym psem. Jeśli chodzi o okres kiedy w domu były dwa psy to moge powiedzieć że to tamten pies bał się bardziej małej niż ona jego. Od momentu kiedy zostala jedynym psem w domu nie miala wiekszego kontaktu z psami. jedynie ...
-
Witam. Dwa tygodnie temu przyjęłam pod swój dach papużkę falistą (inaczej nie wiadomo co by się z nią stało). Moja Amber bardzo na Kubę szczekała, prawie wyła. Zawsze na odgłos papugi zrywa się i biegnie do klatki. Ostatnio trochę się przyzwyczaiła i zdecydowaliśmy się z mężem na wypuszczenie Kuby, coby sobie polatał po pokoju. Na początku Amber bardzo szczekała, ale po jakimś czasie jej przeszło. Złośliwy ptak upudobał sobie Amber i co jakiś czas podlatywał nad głowę psiaka. Po pewnym czasie...
-
Jesteśmy zaproszeni na obiad do teściów w następną niedzielę i pojawia się problem co zrobić z Bobim,teście mają ciasne mieszkanie w bloku, pewnie nie bardzo widzą nas z psem. Samego w domu go też nie mogę zostawić , bo to prawie cały dzień,kurcze,mam pewien pomysł ale nie wiem czy to humanitarne?Mam ogrodzone podwórko i tak myślałam żeby mu na tarasie postawić spanie oczywiście w cieniu i miseczki z wodą i jedzeniem,byłby cały czas na dworze,co o tym myślicie?,bez serca jestem? Nie mam kogo ...
-
i mam kilka pytan:
na co zwrócić uwagę przy kupnie
z jakimi "niedogodnościami"/chorobami mogę się borykać
czy to dobry pies do trzymania w domu (z ogrodem) ale od godz. 8.00 do ok. 12.00 byłby sam
czy dobrze się wychowuje z dziećmi (12 i 6 lat)
czy jest agresywny
czy mozna go karmić "normalnym" jedzeniem, czy tylko sucha karma
itp.
Bardzo proszę o wskazówki i wszelkie tzw. plusy i minusy
Mieliśmy kundelka przez 16 lat, 2 lata temu odszedł...
2 lata porykamy się z pytaniem: mieć cz...
-
Witam,jestem na etapie kupna szczeniaka.
Chciałabym dowiedzieć się jak najwięcej o tych pieskach.
-
bo ja już nie wiem, może się nie znam ;) może powinnam też swojemu Guciowi ciuchy kupić...
ten pies wygląda jak... hmm... idiota ;)
allegro.pl/jeansyspodnie-dla-psa-girl-dla-psa-dogszone-aukcja-i1756116583.html
-
Moja młoda to strasznie niewierna jest. Gdy na horyzoncie pojawi się ktoś, ona już zapomina o właścicielach i leci do innych. Gdy moja siostra nocuje u nas, to śpi tylko z siostrą. Siostra jest u nas ok 1x na dwa tygodnie i może jest dla młodej bardziej atrakcyjna? A może wie że moja siostra ma swój udział w nabyciu naszego skarbu? Czy Wasze istotki też takie zdradliwe są? Oczywiście post ten jest z lekkim przymrużeniem oka ;o)
-
dziewczyny a może orientuje się któraś jakie papierki są wymagane podczas podrózy z psem po krajach uni? konkretnie niemcy, francja... mamy tyle: książeczka zdrowia wraz ze szczepieniami, czip, pszport... jakies zaswiadczenia od veta specjalne? badania? szczepienia? mamy ochronną dla szczeniąt puppy, 2dawki parvovirozy, 2dawki takiej potrójnej na nosowke, zap watroby, leptospiroze po 1 dawce na korone wirusów, adenovirusy, w przyszłym tyg jeszcze wscieklizna nas czeka i chcę jeszcze na chorob...
-
Jadę oglądnąć jutro shih tzu . Ale przeczytałam komentarze na temat tych psów
że są to mieszańce. Kosztują one 450 zł. To dobra cena? Co o tym myśleć . Był
tylko 1 komentarz negatywny.
-
Zastanawiam sie nad zaczipowaniem swojej suni i mam pytanie, czy Wy też czipowałyście swoje pocieszki? Z tego co czytałam jest to bardzo bezpiecznie dla psa, tylko , czy warto to zrobic? Czekam na WAsze opinie, pozdrawiam
Monika
-
Słuchajcie, muszę jak najszybciej odebrać psa z Włoch, konkretnie z okolic
Mediolanu.
Jego właścicielka, znana hodowczyni jest umierająca i musi gdzieś poupychać
swoje psiaki.
Ja mam akurat samochód w rozsypce. Znacie kogoś z LOT-u, kto zgodziłby się
zająć psem podczas podróży, żeby leciał na pokładzie, a nie w luku bagażowym???
A może ktoś z Was chciałby ośmioletniego psa? Jest wspaniałym reproduktorem,
daje doskonałe szczenięta, tylko na wystawy już się nie nadaje, bo nie ma
wszys...
-
witajcie
Kąpałam psa tydzień temu i chciałabym się dowiedzieć czy mozna go
kąpać co tydzień, bo strasznie się dzisiaj umorusał.
pozdrawiam
-
Moja znajoma chciała kupić sunie która ma zeza , dowiedziała się w hodowli ,że
owszem sunia jest za 800zł ale nie dostanie metryczki tylko zwykłą kserokopie
bez wartości gdyż hodowczyni nie życzy sobie by próbowano jej robić wystawy z
takim okiem. Dopiero po przeprowadzeniu operacji naprawienia wady otrzyma
oryginalną metrykę pod warunkiem ,że dopłaci 700zł bo sunia będzie
wystawowa.Dowiadywała się w związku i faktycznie jest takie prawo że hodowca
może odmówić wydania oryginalnej metry...
-
czyli ze sprzedawac szczeniaki mogą tylko zarejestrowane hodowle? bo ja osobiscie wczoraj zrozumialam sens tego przepisu... Wczoraj przyjechal do mnie moj wyczekiwany od miesiąca Zygmunt:) i pomimo ze na pierwszy rzut oka hodowczyni wyglądała na bardzo w pożądku: wszelkie porady, co tydzien zdjecia, nie umiala mi tylko powiedziec nazwy karmy (jak twierdzila zapomniala). No a jak juz Zyg przyjechał to uslyszalam ze byl karmony pedigree i weeskasem("bo pani weterynarz mowi ze to jedno i to sam...
-
temat na czasie bo zbliżają się wakacje :)
chcemy wyjechać nad morze, nie na długo, na około 5 - max 7 dni, no i jest mały, kudłaty problem... Gustaw :)
nie mam go u kogo zostawić (tzn mam kilka propozycji, ale z tych akurat skorzystać nie chcę), więc znalazłam ośrodek w którym akceptują zwierzęta, no i teraz pytanie, czy byłyście kiedyś z psem nad morzem?
nie wiem czy mam go zostawić na pół dnia w domu (w końcu w domu też zostaje sam), czy lepiej zabrać parasol, wodę i wziąć na "dziką p...